dcp100168 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Lidia Antoniu, la şefia Sindicatului Învăţământului Preuniversitar GalaţiLa Galaţi s-au desfăsurat lucrările Conferinţei Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, conferinţă care a avut pe ordinea de zi, ca principal punct, desfăşurarea alegerilor în cadrul acestei structuri care apără interesele unui număr de câteva mii de cadre didactice.După o activitate îndelungată în lumea sindicală, atât în plan local, cât şi la nivel naţional, Constantin Ciosu a predat stafeta. În urma votului de astăzi, la cârma S.I.P. Galaţi a venit Lidia Antoniu.„A fost o activitate eveniment pentru lumea sindicală, nu doar pentru că s-a desfăşurat Conferinţa Judeţeană, o dată la cinci ani. A fost un eveniment în cadrul căruia s-a făcut o prezentare a activităţii din perioada 2009-2014. A fost prezentat raportul comisiei de cenzori, şi cel mai important lucru, Conferinţa Judeţeană a stabilit o echipă de conducere, un nou echipaj, cu un nou comandant, care să ducă sindicatul acesta acolo unde îi este locul, şi să poată obţine pentru salariaţii din învăţământ ceea ce ei merită. În momentul de faţă, astăzi, eu pot să vă vorbesc despre trecut. Acesta este cunoscut de toata lumea, l-am trăit, l-am analizat, ştim ce am obţinut, ce nu am obţinut, ştim ce putem face mai bine sau ce nu am făcut până acum. Din acest moment, colegii mei trebuie să vă vorbească doar despre viitor”, a declarat la final de mandat Constantin Ciosu.Din noua postură de preşedinte, dar după o vastă experienţă în lumea sindicală, Lidia Antoniu, a subliniat ideea că întărirea mişcării sindicale este o prioritate a momentului, şi asta având în vedere că instituţia sindicatului este una foarte importantă pentru orice societate. „Este garantul aplicării legii şi este cel care apără cetăţenii atunci când drepturile le sunt încălcate. În acelaşi timp suntem şi nişte parteneri sociali ai celor care conduc destinele învăţământului românesc. Tot noi am fost cei care, nu de puţine ori am asigurat amendamente la metodologiile create. Multe dintre ele nu au fost însă luate în considerare pentru că în relaţia noastră cu instituţiile statului există de multe ori un dialog al surzilor”, a declarat Lidia Antoniu, preşedinte S.I.P. GalaţiÎn luna martie, la Galaţi, în organizarea Sindicatului Invăţământului Preuniversitar, va avea loc o dezbatere cu privire la problemele din sistemul de învăţământ. Una dintre temele care va fi supusă dezbaterii este legată de subfinaţarea sistemului care dureaza de cel puţin 23 de ani. La acţiune vor participa cadre didactice, directori, reprezentanţii Inspectoratului Scolar Judeţean, autorităţi locale, părinţi, elevi, dar nu şi parlamentari, despre care sindicaliştii spun că „aceştia spun multe, dar fac puţin”.presagalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts