Jump to content

FC Braşov - Oţelul Galaţi 1-3

dcp100168

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Alexandru Tudor, la centru

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit brigada ce va conduce partida FC Braşov - FC Oţelul Galaţi, ce va conta pentru etapa a XXII-a a Ligii I. Jocul va fi condus la centru de Alexandru Tudor (Bucureşti), acesta fiind asistat la cele două tuşe de Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Eduard Ungureanu (Bucureşti), în timp ce arbitri adiţionali au fost delegaţi Florin Miron (Bucureşti) şi Ionuţ Coza (Cernica), rezervă fiind Mircea Orbuleţ (Bucureşti).

Observator de joc va fi Marius Cheregi (Bucureşti), iar prestaţia brigăzii de arbitri va fi analizată de Irina Mîrţ (Bucureşti).

Jocul FC Braşov - FC Oţelul Galaţi se va disputa vineri, 7 martie, de la ora 20:00, pe stadionul „Tineretului”  şi va fi tranmis în direct de postul Digi Sport.

fotbalclubotelul.ro

Un meci cu miză mare

* Gruparea gălăţeană va juca din postura de echipă aflată pe loc de retrogradare, cu un adversar direct în lupta pentru evitarea căderii în eşalonul secund

Cu toate că startul de an a fost relativ reuşit, cu trei puncte obţinute după două jocuri disputate contra echipelor aflate pe locurile trei şi patru, Petrolul şi Pandurii, Oţelul a picat pe loc de retrogradare, după ce contracandidatele la un loc de rămânere în Liga I au obţinut rezultate surprinzătoare. Astfel, de pe locul 15, gălăţenii se duc în deplasarea de la FC Braşov pentru a înfrunta echipa de pe 17, iar în cazul unui meci bun, încheiat fără înfrângere, Oţelul ar reuşi să blocheze un adversar în lupta pentru evitarea retrogradării.
Cu 21 de puncte în clasament, situaţia poate fi remediată cu câteva rezultate bune legate, având în vedere faptul că sunt doar şase puncte distanţă până la locul 9. Totuşi, pentru a urca în clasament, Oţelul are nevoie de puncte chiar din acest meci, fapt de care e conştient şi directorul sportiv Alejandro Viglianti.
„Pentru noi e un meci foarte important. Nu putem să-i spunem decisiv, pentru că mai e mult de jucat, dar e esenţial. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a scăpa de locul ocupat acum în clasament. Cred că e un nou început pentru noi dacă vom reuşi să câştigăm şi la Braşov, mai ales că am ieşit destul de bine din meciurile cu Pandurii şi Petrolul. Nu ne va fi uşor cu FC Braşov, au o echipă mai bună decât o arată locul din clasament şi vor fi foarte determinaţi să câştige. Am demonstrat că mergem din ce în ce mai bine în mandatul lui Lienen, aşa că avem speranţe pentru acest meci”, a spus Viglianti, cel care a rămas alături de jucători în această perioadă, după ce Narcis Răducan, managerul clubului, a fost plecat în Spania, la întâlnirea anuală a ECA (Asociaţia Europeană a Cluburilor).

Fără probleme de lot

Antrenorul Ewald Lienen nu are probleme de lot pentru jocul de la Braşov. Cu toate că au fost folosiţi foarte puţin în primele două jocuri, Cooper şi Henrique sunt apţi de joc şi ar putea de data aceasta să fie titularizaţi.
Referitor la partea financiară, jucătorii Oţelului nu şi-au primit încă salariile restante, în cazul unora dintre ei chiar de patru luni.
Partida FC Braşov - Oţelul este programată astăzi, de la ora 20.00, pe DigiSport 1. Diferenţa dintre cele două echipe e de patru puncte în favoarea gălăţenilor. FC Braşov a reuşit în acest sezon doar două victorii pe teren propriu, în timp ce Oţelul a scos doar patru puncte din deplasări. Singurul succes al roş-alb-albaştrilor pe teren străin a fost chiar la Braşov, pe acelaşi teren, contra Coronei, în prima etapă de campionat. După jocul de astăzi cu FC Braşov, pentru Oţelul urmează partida de pe teren propriu cu Ceahlăul, iar apoi cea de la Giurgiu, cu Astra.

viata-libera.ro

Ţălnar le cere jucătorilor săi să abordeze meciul cu Oţelul ca pe ultima şansă de a nu se izola în coada clasamentului

Meciul FC Braşov - Oţelul, care se va disputa în această seară, de la ora 20.00, îl face pe antrenorul braşovenilor, Cornel Ţălnar, să fie destul de nesigur în privinţa prestaţiei jucătorilor săi, cărora le-a cerut să înţeleagă că şi acest meci, dar şi următoarele, reprezintă ultima şansă ca echipa braşoveană să nu rămână izolată la coada clasamentului, pe locul 17, în compania celeilalte echipe braşovene, Corona, care ocupă locul 18.

Ţălnar, citat de Mediafax, le-a cerut jucătorilor săi ca cel puţin să nu mai repete greşelile din etapa trecută, când au pierdut în deplasare, cu FC Botoşani. „Se poate spune că în acest moment fiecare meci e pentru noi ultima şansă de a nu ne îndepărta de pluton foarte tare. Acum, pentru FC Braşov fiecare joc e de a fi sau a nu fi, iar băieţii trebuie să fie conştienţi de acest lucru şi să joace în aşa fel încât să nu mai pierdem puncte, pentru că toate sunt extrem de importante pentru noi. Meciul cu Oţelul va fi foarte dificil. Ei au câştigat cu Pandurii în prima etapă şi au pierdut cu Petrolul şi cu siguranţă vin să câştige la Braşov. Îmi doresc foarte tare ca jucătorii să se concentreze maxim şi să nu repete greşelile pe care le-au făcut la Botoşani, acolo unde echipa a pierdut din neglijenţă. Sper ca duşul rece pe care l-am făcut cu toţii etapa trecută să ne fi trezit, iar cu Oţelul să facem jocul pe care ni-l dorim, iar la final să ne bucurăm de victorie. Nu trebuie să mai facem greşeala să tratăm meciul superficial, pentru că s-a văzut că pentru lucrurile tratate aşa, plăteşti scump”, a spus Ţălnar.

Cornel Ţălnar a adăugat că va merge în continuare pe mâna tânărului portar Florin Iacob, care a greşit la golul prin care FC Botoşani a câştigat etapa trecută în faţa Braşovului. „Este adevărat că a greşit, dar nu îl voi sacrifica, mergem în continuare pe mâna lui. I-am şi spus că trebuie să aibă mai mult curaj, să aibă tupeu, pentru că are calităţi foarte bune”, a precizat Ţălnar.

În meciul cu Oţelul, de la FC Braşov vor lipsi Străuţ, suspendat, şi Szekely, accidentat.

presagalati.ro

FC Braşov - Oţelul Galaţi 1-3

Formaţia FC Braşov a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), de echipa Oţelul Galaţi, în primul meci al etapei a XXII-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Buga '23 pentru gazde şi Astafei '12, Tudorie '21, Filip '90+5 pentru oaspeţi.

0-1: Astafei a marcat după ce a scăpat singur pe contraatac;

0-2: Tudorie a marcat cu capul din 6 metri, după centrarea lui Milea;

1-2: Buga a marcat din 5 metri, după centrarea lui Păun;

1-3: Filip a stabilit scorul final cu un şut de la marginea careului, după o acţiune personală.

FC Braşov: Iacob - Vagner, Machado, Leko (M. Constantin '33), Cr. Ionescu - Păun (Madeira '53), Mateiu, Aganovici, Grigorie (A. Cristea '71) - Buga, Surdu. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Oţelul: Goicoechea - Milea (Filip '88), Sârghi, Prestia, D. Popescu - Lovin, Giurgiu, Cooper - Marquinhos (Zaharia '57), Tudorie (Henrique '80), Astafei. Antrenor: Ewald Lienen.

Cartonaşe galbene: Machado '24, Vagner '27, Surdu '60 / Sârghi '18, Marquinhos '54, Prestia '78. Cartonaş roşu: M. Constantin '48

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Vasile Marinescu, Florin Ungureanu (asistenţi), Florin Miron, Ionuţ Coza (adiţionali) - Mircea Orbuleţ (rezervă). Observatori: Irina Mîrţ, Marius Cheregi

mediafax.ro

Ţălnar: "Şansele de salvare s-au micşorat, dar vom lupta până la capăt"

Antrenorul formaţiei FC Braşov, Cornel Ţălnar, a declarat vineri, la finalul partidei cu Oţelul Galaţi, scor 1-3, că este conştient că şansele echipei sale de a evita retrogradarea s-au micşorat, dar a precizat că el şi elevii săi vor lupta până la capăt.

"A fost un meci pierdut pe greşelile noastre imense, făcute după o primă repriză extrem de slabă. Nu pot să îmi explic cum a fost posibil să jucăm atât de slab, şi foarte bine cu un om în minus pe teren. În partea a doua am ratat extrem de mult, probabil am avut şi un penalti dar nu vreau să mă pronunţ.Greşelile se ţin lanţ de noi, este păcat pentru jocul din prima repriză. Şansele de salvare s-au micşorat dar ne vom lupta până la capat, mai ales că mă încurajează evoluţia din repriza a doua. Ratările şi greşelile ne-au împiedicat să luăm puncte azi. Am rămas surprins de atitudinea băieţilor din prima parte, dar asta e, fotbalistul român tratează jocul cu superficialitate. Nu pot eu să spun ce se va întâmpla mai departe, asta e soarta antrenorilor, depindem de evoşiţa jucătorilor, domnul neculaie va decide ce se va întâmpla la această echipă", a spus Ţălnar.

Lienen: "Dacă la pauză conduceam clar, nu trebuia să mire pe nimeni"

De cealaltă parte, antrenorul formaţiei Oţelul Galaţi, Ewald Lienen, a spus că dacă la pauză echipa sa conducea cu patru-cinci goluri, nu trebuia să mire pe nimeni. "A fost un meci incredibil, noi am făcut un joc bun, am început perfect, am ratat două-trei ocazii, apoi au venit şi golurile. Din păcate, am făcut o greşeală şi am luat repede un gol. Repriza a doua nu am mai găsit soluţii pentru a juca la fel ca în prima parte şi nu am mai jucat acelaşi fotbal ca până atunci. Adversarii au venit peste noi chiar şi în zece, ne-au împins în careu, au jucat bine dar şi noi am avut ocazii pe final, iar dintr-una am şi marcat. Dacă la pauză conduceam la patru-cinci goluri nu trebuia să mire pe nimeni" , a afirmat Lienen.