Jump to content

Bebeluş externat din Maternitate cu fractură de claviculă

Recommended Posts

Posted

Bebeluş externat din Maternitate cu fractură de claviculă

Părinţii unui bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Maternitarea „Buna Vestire” din Galaţi vin cu acuzaţii grave la adresa personalului medical după ce, la externare, li s-a spus că micuţul are o fractură de claviculă. Mama, Iuliana Enache, în vârstă de 18 ani, s-a internat la maternitate pe 17 februarie şi spune că a adus pe lume un băieţel de 3,8 kg după circa două ore de travaliu. Fără medic, doar cu moaşa.

„Nu m-a văzut nici un medic la internare şi nici pe durata naşterii. Am născut cu o moaşă. Mi-a fost adus copilul în fiecare zi şi nu am observat nicio problemă la el. Dormea pe ambele părţi, totul părea în regulă”, susţină tânăra mămică.

Surpriza avea să apară la externare, vineri, pe 21 februarie, când tinerii părinţi au aflat de la medici că exista o problemă.

„Neonatologul mi-a spus că e o mică fractură la clavicula dreaptă, fără să îmi explice cum ar fi fost posibil aşa ceva. I s-a pus o faşă la umăr, pentru că e foarte mic, şi atât. N-am avut cui să ne plângem, pe cine să întrebăm, pentru că în toată perioada cât a fost în maternitate, nici un medic ginecolog nu a venit să o vadă”, ne-a spus Cosmin Neculce, tatăl copilului.

Tinerii părinţi au mers marţi dimineaţă la Direcţia de Sănătate Publică, convinşi fiind că fractura copilului este rezultatul unei manevre greşite, fie la naştere, fie pe parcursul şederii în spital. Ei au depus o plângere la comisia de malpraxis, urmând ca după ce obţin toate actele necesare să se adreseze şi Colegiului Medicilor, dar şi Parchetului.

viata-libera.ro

Posted

Bebeluşul cu mâna ruptă în maternitate, internat din nou în spital

Bebeluşul ai cărui părinţi au reclmat că în Maternitatea Buna Vestire i s-a fracturat clavicula are acum probleme de sănătate şi mai mari. Pe lângă faptul că îl durea mânuţa fracturată, acum are şi alte probleme de sănătate care au dus la internarea lui la Spitalul de Copii.
„Nou născutul s-a internat pentru vărsături, cu o fractură de claviculă, fiind un nou născut cu o greutate de 3,800 kg. Deocamdată starea de sănătate a copilului este stabilă. Nu prezintă decât o conjunctivită purulentă cu o evoluţie, sperăm noi, bună şi o fractură de claviculă care este imobilizată. Medicii ortopezi vor vedea în decurs de şapte zile dacă leziunea s-a vindecat”, a spus dr. Geta Badiu, director medical Spitalul de Copii Galaţi.
Cosmin Neculcea, tatăl micuţului internat, este mai mereu pe la spital pentru a afla cum se simte copilul. „Acum l-am văzut şi este spre mai bine. Încercăm să se repare totul. Îl mai doare. Chiar se simte că plânge foarte tare. În rest... Am depus şi ultimele acte la Direcţia de Sănătate Publică şi am depus şi plângerea la Parchet. O să merg mai departe şi către Colegiul Medicilor şi unde va mai trebui. Merg peste tot, numai să se facă dreptate. De la Maternitatea Buna Vestire nu ne-a contactat nimeni, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat la ei în maternitate”, a spus Cosmin Neculcea.

monitoruldegalati.ro