Jump to content

Un gălăţean susţine că a fost bătut de poliţişti

Recommended Posts

Posted

Un gălăţean susţine că a fost bătut de poliţişti

Un bărbat de 32 de ani din Galați susține că a fost bătut de doi polițiști, la sfârșitul săptămânii trecute. Tânărul spune că a fost confundat, dar tot este hotărât să depună plângere împotriva celor care l-au băgat în spital.

„Era vineri după-amiază când am plecat să cumpăr țigări pentru un prieten, în zona Stadionului Oțelul. La un moment dat, când traversam strada, doi polițiști m-au striga Popescu. Pentru că nu le-am răspuns, au venit după mine, iar eu m-am refugiat în scara unui bloc. Acolo m-au bătut cu bastonul. Deși le-am spus că pe mine nu mă cheamă Popescu, ei au continuat să mă bată, după care m-au băgat în mașină și m-au dus la secție. Mi-au dat cu bastonul în cap și îmi curgea sânge pe față și acolo, la Secția 2, m-au pus să mă spăl pe față și m-au amenințat cu moartea dacă povestesc cuiva că m-au bătut ei”, povestește Adrian Mititelu.

După aproape două ore de dat declarații, bărbatul povestește că a ieșit pe poarta secției, dar pe drum i s-a făcut rău și a rugat câțiva trecători să sune la 112. „Polițiștii au ieșit din nou după mine și m-au mai amenințat o dată că dacă spun cuiva că am fost bătut de ei, vor avea ei grijă de mine. La spital am fost cusut și internat în secția de neurochirurgie”, a mai spus Adrian Mititelu.

Medicii din cadrul Spitalului de Urgență confirmă că bărbatul a fost internat și că a suferit traumatisme la nivelul capului. „Pe data de 21 februarie s-a internat un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor, nu a necesitat intervenție chirurgicală și a fost externat pe 26 februarie”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”. Bărbatul a fost examinat medico-legal, iar în această după-amiază va depune o plângere, însoțită de certificatul medico-legal, la Poliție.

Oamenii legii nu confirmă varianta bărbatului și spun că lucrurile au stat cu totul altfel. „Bărbatul era însoțit, iar cei doi au fost surprinși în timp ce încercau să comercializeze grilaje metalice. La vederea polițiștilor, aceștia au abandonat grilajele și s-au refugiat în subsolul unui bloc. Polițiștii i-au imobilizat și i-au condus la sediul Poliției pentru audieri. Întrucât unul dintre ei a refuzat să-și declare adevărata identitate, a fost sancționat contravențional cu suma de 500 de lei. Referitor la sesizarea bărbatului, aceasta a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, instituție competentă în soluționare”, a declarat ag.șef Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galați.

presagalati.ro