Jump to content

Alunecări de teren pe o stradă din centrul oraşului


dcp100168

Recommended Posts

Alunecări de teren pe o stradă din centrul oraşului

Zeci de locatari de pe strada Smârdan din Galaţi se plâng că în zonă au apărut alunecări de teren. Pereţii caselor lor s-au rupt, la fel şi strada asfaltată. Oamenii cred că de vină ar fi reţeau de canalizare din zonă care nu ar fi făcut faţă apelor rezultate din topirea zăpezilor.

Localnicii spun că fenomenul de tasare s-a accentuat în ultimele zile, atunci când au observat că pereţii caselor au început să cedeze. Asta în ciuda faptul că multe dintre locuinţe au fost renovate de curând. Situaţia aceasta se întâlneşte în 20 de gospodării de pe strada Smârdan.

Oamenii încearcă acum să cârpească pe unde pot. Multe dintre uşi nu se mai închid cum trebuie. "Reparăm ce-a stricat nu ştim cine, daca am şti, v-am spune", povesteşte un localnic care a ieşit cu aparatul de sudură să-şi repare poarta de la intrarea în gospodărie.

Faptul că în zonă ar fi vorba despre o alunecare de teren este confirmată şi de faptul că asfaltul de stradă este crăpat serios în multe locuri. Un localnic ne face chiar un experiment: varsă un bidon cu apă care cel mai probabil se duce sub case, nicidecum în reţeaua de canalizare.

Locatarii au înştiinţat Societatea Apă-Canal, cea care gestionează reţelele de canalizare şi care a trimis imediat mai multe echipe care să vadă la faţa locului ce se întâmplă. După finalizarea verificărilor, conducerea societăţii de apă va sesiza situaţia şi comisiei de specialitate din cadrul Primăriei Galaţi care să decidă dacă sunt necesare verificări din partea altor companii care deservesc zonă în care au fost semnalate alunecările de teren.

Locatarii sunt nevoiţi acum să aştepte că autoritatea locală să descopere cauza care a determinat tasarea şi, ulterior să acţioneze în instanţă pe cei care se fac vinovaţi. Până atunci însă, ei îşi vor acoperi din buzunarele proprii pagubele pentru că niciuna dintre locuinţe nu are asigurare pentru astfel de riscuri.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.