Jump to content

Primarul din Lieşti, Iulian Boţ, declarat incompatibil


Recommended Posts

Primarul din Lieşti, Iulian Boţ, declarat incompatibil

Patru actuali sau foşti aleşi locali, mai exact doi primari şi doi consilieri locali, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce aceştia ar fi exercitat, simultan, mai multe funcţii.

Cei în cazul cărora Agenţia a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor sunt: Iulian Boţ, primar al comunei Lieşti, judeţul Galaţi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iulie 2010 - 8 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al comunei Lieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. Apă canal S.A. Galaţi.

Nicolae Topoleanu, primarul oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a fost declarat incompatibil după ce în perioada 6 septembrie 2012 - 26 noiembrie 2013 ar fi deţinut, simultan, funcţia de primar dar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin. De asemenea, acesta a fost găsit în incompatibilitatea şi după ce, în perioada în care a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Măcin, societatea comercială la care soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, ar fi încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orăşenesc Măcin (instituţie aflată în subordinea C.L. al oraşului Măcin).

Ioan Mariş, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bogdan-Vodă din judeţul Maramureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în timp ce era consilier local, societate comercială la care acesta deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, ar fi încheiat un contract de prestări servicii cu C.L. al comunei Bogdan-Vodă, în valoare totală de 41.025 Lei.

György-Zsolt Sófalvi, consilier local în cadrul comunei Sîngeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 aprilie - 11 iunie 2012, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de inspector şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcţia publică, alegeri în urma cărora a fost ales consilier local.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Toţi cei patru au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Link to comment
Share on other sites

Sunt zeci, daca nu sute de cazuri absolut similare in intreaga tara. Aproape in toate cazurile, daca nu in toate, parerile ANI au ajuns in instanta iar judecatorii i-au trimis la plimbare pe cei de la ANI. Din ce imi amintesc - din presa, Klaus Iohannis a castigat fix pe aceeasi cauza in fata "integrilor". 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Primarul din Lieşti a câştigat procesul cu ANI

Iulian Boţ, primarul comunei Lieşti, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), iar edilul poate sta liniştit acum: nu mai riscă să îşi piardă mandatul.

Iulian Boţ fusese acuzat, anul trecut, de incompatibilitate de către inspectorii ANI, întrucât a deţinut simultan, conform acestora, în perioada 29 iulie 2010 - 8 aprilie 2013, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al comunei Lieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Galaţi.

„Joi s-a dat pronunţarea. Instanţa a respins toate acuzaţiile. Aşa cum v-am mai spus, nu am fost remunerat, am adus 22 de milioane de euro în comună. Trebuia cineva să reprezinte interesele comunităţii în AGA Apă Canal. Justiţia nu doarme, chiar dacă unii spun că este oarbă”, ne-a declarat, fericit, primarul din Lieşti.

Iulian Boţ ne-a spus că este hotărât să candideze pentru un nou mandat: „Mai candidez o dată”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Primarul din Lieşti a câştigat procesul cu ANI

După aproximativ patru ani de judecată cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat în incompatibilitate, edilul comunei Lieşti, Iulian Boţ, a câştigat definitiv procesul împotriva inspectorilor de integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, marţi, ca nefondat recursul formulat de ANI împotriva hotărârii Curţii de Apel Galaţi, care îi dăduse primarului câştig de cauză. „Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva hotărârii nr. 32 F din 4 februarie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, potrivit soluţiei postată pe portalul Instanţei Supreme.

„S-a făcut dreptate. Am fost dus ca mielul la tăiere. Sunt pentru Liești și voi fi pentru Liești cât timp voi trăi. Voi continua proiectele pentru dezvoltarea comunei. De mâine voi fi alt om”, ne-a spus, ieri, primarul Iulian Boț.

Reamintim că Iulian Boţ a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iulie 2010 - 8 aprilie 2013, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al comunei Lieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul SC Apă Canal SA Galaţi, fiind acuzat că a încălcat astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003. Potrivit acesteia, „funcţia de primar, viceprimar (…) este incompatibilă cu (…) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.