Jump to content

Excavator întâmpinat cu fanfara, la Oancea


dcp100168

Recommended Posts

Excavator întâmpinat cu fanfara, la Oancea

Sarbatoare cu surle si trambite intr-o comuna din judetul Galati. De luni, primaria va avea propriul buldoexcavator. Atat de mare a fost bucuria primarului, incat a platit din buzunar pentru fanfara care a venit de la Barlad special pentru eveniment.

Toata suflarea a chefuit, pentru ca, nu-i asa, altfel intampini inundatiile si zapezile atunci cand ai masinaria ta. 

Mandru in soare, in fata centrului cultural din comuna Oancea sta parcat buldoexcavatorul. La festivitate participa solemn si cativa localnici. Ca unui adevarat personaj, fanfara i-a cantat si marsul de onoare, intonat de regula doar in fata delegatiilor oficiale.

Autoritatile i-au pus utilajului steagurile Romaniei si Uniunii Europene. Nu a lipsit nici snurul de martisor, legat simbolic la o oglinda laterala. Dincoloe de solemnitatea momentului, satenii au intrat repede in spiritul petrecerii.

Primarul spune ca valoarea utilajului, 125.000 de euro, va fi decontata integral din fonduri europene. Achizitia vine dupa ce aproape in fiecare an localitatea ramane izolata din cauza zapazilor.

Victor Chiriloaie, primar comuna Oancea: "Pe teritoriul comunei se petrec diferite fenomene meteorologice sau calamitati naturale unde este nevoie sa intervenim intr-un timp scurt: inundatii, inzapeziri, viscole si se justifica cu prisosinta".

Pe de alta parte, localitatea nu are sediu pentru primarie, dupa ce vechea cladire a fost demolata. Edilii spun insa ca, din fonduri proprii, vor ridica una noua cat de repede.

Actiunile oarecum extravagante ale primarului de aici sunt binecunoscute: scoala din comuna, de exemplu, poarta numele cantaretului Vasile Seicaru, care a fost o vreme profesor de sport in localitate.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Marcel - excavatorul de 95.000 de euro

* Vă mai amintiţi de buldoexcavatorul din comuna gălăţeană Oancea, care a fost primit cu fanfara? Ei bine, a trecut o lună de când utilajul a ajuns pe mâna celui mai priceput manipulant, care-l pune la treabă cât e ziua de lungă. Nici dacă rămânea într-o expoziţie, excavatorul nu ar fi fost mai bine îngrijit decât este acum, în comuna Oancea

Buldoexcavatorul cumpărat luna trecută de reprezentanţii Primăriei Oancea printr-un proiect european şi întâmpinat mai ceva ca un şef de stat a ajuns să fie „răsfăţat” de toată lumea. Este bijuteria comunei şi are şi motive, dacă ne reamintim că utilajul a costat 95.000 de euro. Recent, excavatorul a fost botezat, iar acum cel mai modern şi valoros utilaj din comuna Oancea se numeşte Marcel.

„L-am botezat Marcel. Mi-a plăcut mie mult acest nume şi, cum ţin mult şi la excavator, m-am hotărât să-l botez aşa. Am grijă mare de el să nu se strice şi nici măcar să nu se murdărească, aşa că în fiecare zi, după ce terminăm treabă, îl şterg cu un prosop moale, îi scutur mocheta şi chiar vorbesc cu el. Ca să nu se murdărească, nici măcar nu i-am scos plasticul de pe scaun. Îmi place să fie curat în excavator, aşa cum e la mine în sufragerie. Ce mai, e pentru mine ca al treilea copil. Eu am doi copii acasă, dar excavatorul este pentru mine copilul cu roţi”, a spus Iulian Avădanei, cel care are grijă de Marcel.

De când excavatorul a intrat în proprietatea Primăriei Oancea, edilii comunei au organizat cea mai riguroasă selecţie pentru excavatorul-minune. Doar nu putea oricine să manipuleze un aşa utilaj valoros. Aşa că în Oancea s-a organizat o preselecţie riguroasă. „Întrucât bijuteria noastră a costat 95.000 de euro şi a fost atât de dorită şi de noi, dar şi de oncenii din comună, nu ne-am dorit să ajungă pe mâna unui neisprăvit. A fost o selecţie foarte dură. Au fost cam şapte, opt <<pretendenţi>>, dar cum au venit, aşa au plecat. Nu ne-au plăcut, pentru că păreau că nu ştiu să aibă grijă de excavator şi nu erau de încredere. Acum, sunt sigur că Marcel şi-a găsit stăpânul care trebuia. Iulian, excavatoristul, are grijă de el, numai că nu-l înveleşte noaptea”, a spus Pericle Avădanei, viceprimarul comunei Oancea.

Marcel a încăput pe mâini bune. Sperăm ca utilajul-minune, în valoare de aproape o sută de mii de euro, să aibă viaţă lungă. Acum, buldoexcavatorul lucrează pentru decolmatarea şanţurilor de scurgere a apei pluviale, iar la iarnă va deszăpezi şi uliţele. Marcel este deja râvnit şi de primarii din comunele învecinate, însă deocamdată utilajul-minune deserveşte doar comuna Oancea.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.