Jump to content

Acuzaţii grave la adresa medicilor spitalului din Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Bebeluşi lăsaţi să moară şi paciente torturate, într-un spital din România

Mărturisiri uluitoare despre ce se întâmplă într-un spital din România. Cadrele medicale acuză ca la Spitalul" Anton Cincu" din Tecuci mai mulţi bebeluşi sănătoşi au murit în condiţii suspecte. Mai mult, gravidele ar fi torturate, iar conducerea unităţii cheltuieşte mii de lei pe veselă, potrivit România TV.

Sub protecţia anonimatului, cadre medicale din Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci au dezvăluit lucruri înfiorătoare petrecute chiar sub ochii lor. "Au murit săptamana trecuta doi copii la interval de două zile. Una dintre mămici a fost urmărită toată sarcina de doctorul Assad. Nu a ştiut să intervină când a trebuit, drept pentru care copilul a murit", a declarat un cadru medical de la spitalul din Tecuci.

Toate acestea, în ciuda faptului că pe tot timpul sarcinii şi chiar înainte să nască, medicul le-a asigurat pe cele două gravide că bebeluşii lor sunt bine. După naştere, femeile aveau să audă altceva. "Asta este, se mai întâmplă să mai moară copilul la naştere şi că este bine că trăiesc ele ca să mai poată face şi alţi copii", a mai spus cadrul medical.
Una dintre mămici a precizat că a trăit clipe de groază. "Bebeluşul a trăit până în momentul naşterii, pentru că medicul l-a ascultat cu aparatul şi îi batea inima. A fost şi o doctoriţă care era de gardă, a chemat şi doctorul când a încercat să îl facă să respire, dar a plecat spunând că nu era el de gardă. Nu am mai păţit niciodată aşa la naştere. Am trei copii, dar aşa ca acum nu am păţit niciodată. Şi acum mă chinui, am fost şi cusută şi stau numai în pat", a spus pacienta Lăcrămioara Niţă.
Şi acuzaţiile asupra medicului Assad Mahomed nu se termină aici. Doctorul, care este şi şeful interimar al secţiei Obstetrică Ginecologie, este acuzat de practici violente în timpul consultului. O pacientă a depus plângere penală împotriva lui, după ce a fost tratată ca un animal, povesteşte ea.

Nu sunt însă singurele mari probleme din Spital "Anton Cincu". Există mari semne de întrebare privind corectitudinea cu care se folosesc banii pentru aprovizionarea spitalului. Echipa România TV a intrat în posesia unui document care arată că pe o banală oală de şase litri s-a cheltuit 500 de lei, iar una de 10 litri a fost cumpărată cu 1.000 de lei.
Managerul spitalului a spus că acuzele nu sunt de luat în seamă, pentru că vin din partea unor oameni cu studii medii. "Aici, în spital, avem medici foarte buni, avem asistenţi foarte buni şi ceea ce anumite cadre încearcă să facă nu denotă decât că este rea-voinţă din partea anumitor angajaţi şi bănuiesc că sunt cu studii medii şi nu sunt cei reprezentativi", a declarat managerul spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, Teodor Negru.
Primarul oraşului Tecuci, în subordinea căruia se află Spitalul "Anton Cincu", a declarat că va lua măsuri severe care pot ajunge până la demiterea managerului, dacă toate acuzaţiile se adeveresc. Medicul Mohamed Assad nu a dorit sa exprime un punct de vedere şi nu a vrut să dea ochii cu echipa de jurnalişti.

 

Comunicat de presă
Ca urmare a difuzării, în ziua de duminică, 9 Martie, a reportajului incriminator, privitor la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci pe postul de televiziune România TV, Primarul Municipiului Tecuci s-a autosesizat şi a dispus următoarele:

1. Demararea de îndată a unei misiuni de audit financiar cu structura proprie din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, privitor la achiziţiile de medicamente, materiale sanitare, alimente, etc în cadrul exerciţiului financiar 2013-2014.

2.  Sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică-Galaţi privind efectuarea unui nou control.

3.  Sesizarea conducerii Colegiului Medicilor Galaţi privind activitatea desfăşurată de medicii din cadrul secţiei obstetrică-ginecologie a Spitalului „Anton Cincu” Tecuci.

Din verificările administrative preliminare efectuate de managerul unităţii sanitare, dr. Secară Camelia este suspect de întreruperea cursului mai multor sarcini cu punerea vieţii pacientelor în pericol şi falsificarea de documente oficiale. Atacul egoist şi concertat la adresa şefului de secţie-interimar dr.  Assad este nefondat în legătură cu acuzele aduse de paciente în cadrul reportajului.

Este regretabil că munca şi activitatea de zeci de ani a multor medici din unitatea spitalicească să fie umbrită de astfel de incidente nefericite, drept pentru care, în urma anchetelor dispuse vor fi luate cele mai aspre măsuri faţă de cei ce vor fi găsiţi vinovaţi.

De asemenea, îmi exprim speranţa că Spitalului „Anton Cincu” Tecuci, unitate cu tradiţie în reţeaua sanitară din România , nu-i va fi ştirbită în nici un fel imaginea, personalul spitalului, în marea sa majoritate, dând dovadă de înaltă competenţă, profesionalism , responsabilitate şi afecţiune faţă de orice pacient.

Primar, ec. Gerhardt Daniel Ţuchel

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

Acuzaţii de tortură şi omor la spitalul din Tecuci. Medicii aruncă vina unii pe alţii

* Scenariu halucinant la Spitalul "Anton Cincu" Tecuci * Medicii se acuză unii pe alţii, prin intermediul pacienţilor, de tratamente inumane

Pe fondul neînţelegerii dintre două tabere ale medicilor spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, dar şi în presă au ajuns sesizări privind moartea a doi bebeluşi precum şi torturarea unei paciente.

Care sunt acuzaţiile

Sub protecţia anonimatului, un cadru medical din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci a susţinut, prin intermediul mai multor canale de presă, că doi bebeluşi ar fi murit în spital, din cauza faptului că medicul Mohamed Asaad, şeful secţiei de ginecologie a respectivului spital, nu ar fi ştiut să intervină la timp.
Pe de altă parte, doctorul Asaad a declarat pentru "Viaţa liberă" că respectivii bebeluşi ar fi avut probleme fiziologice incompatibile cu viaţa. "Din punctul meu de vedere, acest gen de cazuri se petrec la absolut orice unitate spitalicească. Mai mult, mi se pare ciudat că nu părinţii sunt cei care aduc aceste acuzaţii, ci chiar nişte cadre medicale", a spus medicul. Potrivit actelor medicale din spitalul tecucean, părinţii şi-au dat acceptul în scris privind incinerarea cadavrelor.
Cum o plângere nu vine niciodată singură, medicul Asaad a fost acuzat de una dintre paciente de practici inumane, pe numele medicului fiind înaintată o plângere şi către Colegiul Medicilor, dar şi către Parchet. "Pacienta care mă acuză nu a fost pacienta mea. Eu am venit sâmbătă dimineaţa la vizită, după ce pacienta fusese anterior operată, de două ori, vineri, de un alt medic. Respectivul cadru medical nu a trecut în foaie faptul că la a doua intervenţie s-a folosit rahianestezia, drept pentru care nu puteam şti care era starea ei fără un consult prealabil", a mai declarat medicul.
Managerul spitalului din Tecuci, Teodor Negru, îi ia apărarea şefului de secţie. "Am dispus şi noi o anchetă internă, pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Aceste plângeri nu fac decât rău spitalului, mai ales că din punctul meu de vedere sunt şi nefondate", a spus acesta. Conform aceleiaşi surse, plângerile vin pe fondul nemulţumirii unei părţi a mediclior, după întreruperea contractului de muncă al fostului manager, doctorul Dragoş Teodoru, care a fost deja trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Medicul Dragoş Teodoru a fost suspendat pe timpul anchetei DNA, fiind cercetat într-un dosar de fraudă.

Anchete pe bandă rulantă

Pe lângă ancheta internă ce va avea loc la nivelul spitalului, atât Primăria Tecuci, cât şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi vor efectua controale amănunţite în perioada imediat următoare la spitalul din Tecuci. Conform unui comunicat de presă, remis de municipalitarea tecuceană, "primarul Municipiului Tecuci s-a autosesizat şi a dispus următoarele: Demararea de îndată a unei misiuni de audit financiar cu structura proprie din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, privitor la achizițţiile de medicamente, materiale sanitare, alimente, în cadrul exerciţiului financiar 2013-2014, sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică-Galaţi privind efectuarea unui nou control". De asemenea, primăria va sesiza conducerea Colegiului Medicilor Galaţi privind activitatea desfăşurată de medicii din cadrul secţiei obstetrică-ginecologie a Spitalului „Anton Cincu” Tecuci.
Potrivit aceleiaşi surse, un alt medic decât doctorul Asaad se face vinovat de neglijenţă. "Din verificările administrative preliminare efectuate de managerul unităţii sanitare, dr. Secară Camelia este suspect de întreruperea cursului mai multor sarcini cu punerea vieţii pacientelor în pericol şi falsificarea de documente oficiale. Atacul egoist şi concertat la adresa şefului de secţie-interimar dr. Assad este nefondat în legătură cu acuzele aduse de paciente. Este regretabil că munca şi activitatea de zeci de ani a multor medici din unitatea spitalicească să fie umbrită de astfel de incidente nefericite, drept pentru care, în urma anchetelor dispuse vor fi luate cele mai aspre măsuri faţă de cei ce vor fi găsiţi vinovaţi".
Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dacă într-adevăr ar fi existat suspiciuni de malpraxis, acestea ar fi ajuns demult în faţa organelor competente. "Mă îndoiesc de veridicitatea acestor acuze, dar vom face în continuare aceste verificări. Acolo (n.r. la Tecuci) este vorba despre un conflict între două tabere", a declarat şi Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Calomnii sub protecţia anonimatului

Raportul înaintat Primăriei Tecuci de către Corpul de Control al Prefecturii judeţului Galaţi, raport întocmit ca urmare a solicitării primarului Ţuchel, constată ca nefondate acuzaţiile apărute pe postul de televiziune România TV, în ziua de 9 martie 2014. Acuzaţiile se refereau la funcţionarea deficitară a Secţiei Obstetrică-Ginecologie a Spitalului municipal „Anton Cincu” din Tecuci, la „abuzurile” doctorului Asaad Mohamed, şeful acestei secţii, precum şi la achiziţiile supraevaluate aprobate de managerul Teodor Negru.

Postul România TV declara: „sub protecţia anonimatului, cadre medicale din spitalul tecucean au dezvăluit lucruri înfiorătoare petrecute chiar sub ochii lor”, „mai mulţi bebeluşi sănătoşi au murit în condiţii suspecte”.

Comisia constituită infirmă faptele prezentate, punând sub semnul întrebării  profesionalismul echipei România Tv care, în goana după senzațional, a distorsionat tendențios realitatea, calomniind profesionalismul medicilor tecuceni.

Un control al activităţii doctorului Camelia Secară este în curs de desfăşurare, urmând ca rezultatul acestor verificări să fie prezentat într-un raport ulterior.

Pentru lecturarea întregului raport, înmânat primarului Daniel Ţuchel, accesaţi următorul link :

http://www.municipiultecuci.ro/doc/2014/Raport_24032014.pdf

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.