Jump to content

Primăria Galaţi acordă tichete sociale de Paşti


dcp100168

Recommended Posts

Primăria Galaţi acordă tichete sociale de Paşti

Începând de luni, 17 martie, Primăria municipiului Galaţi primeşte solicitări pentru acordarea tichetelor sociale-cadou de Paşti, destinate persoanele cu nevoi speciale. Potrivit deciziei municipalităţii, persoanele cu dificultăţi financiare pot beneficia de tichete sociale în valoare de 100 de lei, tichete primite în preajma sărbătorilor pascale.

Unde se depun cererile?

Solicitările de pot depune până pe 4 aprilie la cele patru puncte de lucru ale Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, respectiv: la sediul Serviciului de Asistenţă Socială, situat pe strada Fraternităţii, nr. 1 (cartierele arondate fiind Centru, Port, Valea Orașului, Piața Centrală, Gara CFR), la biserica Pgorârea Sfântului Duh, de pe strada Saturn (cartierele arondate fiind Mazepa 1 şi 2, Ţiglina 1, 2 şi 3),  la Asociaţia filantropică „Sf. Antonie cel Mare”, situată pe Bulevardul Dunărea, nr. 70 (cartierele arondate fiind Dunărea cu Micro 16, 17, 18, 19, 20 Şi 21, Dimitrie Cantemir, Barboși, Centură) şi la centrul social de sprijin pentru rromi, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 25 (cartierele arondate fiind Aurel Vlaicu, Filești, Siderurgiştilor Vest şi Micro 13, 13B, 14, 38, 39 A, B şi C, 40).

Cine beneficiază?

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, beneficiarii acestor tichete sociale sunt persoanele cu un venit mediu net lunar sub salariul minim pe economie/membru de familie (800 lei), care nu deţin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului social conform Legii 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Dosarele de solicitare a ajutorului trebuie să deţină: actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei acestuia, acte doveditoare privind situaţia materială a solicitantului (cupon pensie, alocaţie, indemnizaţie, venit minim garantat, adeverinţă de salariu) şi, după caz, acte medicale actualizate care să dovedească starea precară de sănătate a solicitantului (certificat medical, bilet de ieşire din spital, certificat de handicap/invaliditate).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A început distribuirea tichetelor sociale pentru Paşti

Primăria municipiului Galaţi a început distribuirea tichetelor sociale pentru Paşti. De astăzi şi până joi, 17 aprilie 2014, tichetele valorice de 100 de lei vor ajunge prin poştă la beneficiari. Anul acesta, de sărbătorile pascale, vor primi tichete sociale 3.468 gălăţeni.

Tichetele sociale pentru Paşti vor putea fi folosite în 5 hipermarketuri (Billa, Carrefour Market, Real, Penny Market, CE Market Group) şi 5 magazine alimentare (Ţapu Carpatin, Saltempo, Neacşu, Cuky’s, Ana şi Cornel).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tichete sociale de Paştele… Cailor! Unii gălăţeni încă mai aşteaptă poştaşii cu ajutoarele Primăriei

Deşi Primăria municipiului Galaţi a anunţat încă de pe 14 aprilie că a început distribuirea „prin poştă” a tichetelor sociale de Paşti, sunt în continuare gălăţeni care nu au primit aceste ajutoare. „Tot am întrebat poştăriţa dacă nu are vreun tichet social pentru mine, de la Primărie, dar mi-a zis că Poşta nu a distribuit în acest an niciun fel de tichet de PaştI! Bărbatu-meu spune că astea-s tichete pe care ni le dă Primăria ... la Paştele Cailor! Eu totuşi aştept tichetele, că 100 de lei e o sumă pentru noi”, ne-a spus, supărată, o gălăţeancă. Femeia a mai povestit că şi pentru întocmirea dosarului a făcut mai multe drumuri, pentru că „nimeni nu a spus de unde să aduc hârtia că n-am venit. Întâi m-am dus la Fiscul de la Romarta [Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei], de acolo m-au trimis pe Brăilei [Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice]. Acolo mi-au zis că să vin mâine, că nu pot scoate hârtia imediat şi am mai venit un drum şi a doua zi”!

Ca-n Radio Erevan: Nu le dă Poşta, ci o firmă de curierat şi cine nu le-a primit, poate că nici nu avea dreptul!

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galaţi, de pe data de 14 aprilie „până joi, 17 aprilie 2014, tichetele valorice de 100 de lei vor ajunge prin poştă la beneficiari. Anul acesta, de sărbătorile pascale, vor primi tichete sociale 3.468 gălăţeni. Tichetele sociale pentru Paști vor putea fi folosite în 5 hipermarketuri (Billa, Carrefour Market, Real, Penny Market, CE Market Group) şi 5 magazine alimentare (Ţapu Carpatin, Saltempo, Neacşu, Cuky’s, Ana şi Cornel)”.

Emilia Cucu, oficiant superior la Oficiul Poştal de Distribuţie Centralizată Galaţi, a precizat pentru PresaGalatiBraila.com că „anul acesta Primăria nu a apelat la serviciile Poştei Române pentru distribuţia tichetelor”. Cum, totuşi, în comunicatul de presă al Primăriei se preciza că tichetele vor ajunge „prin poştă”, am încercat să aflăm o explicaţie de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu. „Am folosit formula «prin poştă», în sensul că beneficiarii vor primi tichetele la cutia poştală, dar într-adevăr, ele nu au fost duse de factorii poştali, ci s-a folosit o firmă de curierat. Firma respectivă de curierat a fost stabilită, după ce s-a organizat o licitaţie”, a precizat Emanuela Turcu.   

Cât priveşte faptul că anumiţi gălăţeni încă mai aşteaptă tichetele sociale, „sunt două posibile explicaţii: fie oamenii nu s-au încadrat în condiţiile de acordare a acestor tichete, fie nu au fost găsiţi acasă de curieri, atunci când li s-au adus acele tichete. Dacă nu au fost găsiţi acasă, normal ar fi trebuit să găsească în cutia poştală un aviz, însă tichetele nu sunt pierdute în acest caz – doar trebuie să vină la Primărie, pentru a le ridica. Pe de altă parte, trebuie ştiut că nu toţi cei care au întocmit dosarele au şi dreptul la tichete. Cererile lor au fost verificate de cei de la Primărie şi poate că nu s-au încadrat în criteriile de acordare”, mai explică Emanuela Turcu. Purtătorul de cuvânt al Primăriei a pus la dispoziţie şi două numere de telefon la care cei care au întocmit dosar pentru tichete sociale, dar nu le-au primit, pot verifica dacă au dreptul la acele ajutoare sau dacă aşteaptă degeaba: 0236/ 307740 sau 0236/307741.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.