Jump to content

Tablou de 300.000 de euro, furat din Spania, găsit la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Tablou de 300.000 de euro, furat din Spania, găsit la Galaţi

Poliţia Română, în colaborare cu Garda Civilă din Spania, a recuperat un valoros tablou semnat de pictorul spaniol Juan Garcia Ripolles, în valoare de 300.000 de euro.

Actiunea poliţiştilor spanioli şi români a început după ce au fost semnalate mai multe spargeri de locuinţe din Valencia şi Alicante. Au fost reţinute opt persoane, cetăţeni spanioli , marocani şi români. În România poliţiştii au percheziţionat  3 locuinţe, 2 în Galaţi şi una în comuna Vânători din acelaşi judeţ.

În această comună a fost gasit si tabloul in stil florentin căutat de poliţiştii spanioli.

De altfel, tot ceea ce se fura în Spania era ulterior trimis în România în vederea valorificării. În afară de acest tablou în locuinţele din România au mai fost găsite monede de colecţie, bancnote vechi, o colecţie de vinuri vechi de câteva sute de ani şi ceasuri de mare valoare.

Toţi cei opt cetăţeni implicaţi în această reţea sunt arestaţi si vor fi deferiţi justiţiei din Spania.

obiectiv.info

 

Link to comment
Share on other sites

Grup infracţional destructurat de autorităţile române în colaborare cu cele din Spania

În cadrul activităţilor de cooperare poliţienească internaţională, poliţiştii au reuşit destructurarea unui grup infracţional format dintr-un cetăţean spaniol şi patru cetăţeni români, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţe în localitatea Valencia - Spania.

Astfel, la începutul lunii martie s-a desfăşurat o acţiune, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ofiţeri din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigaţii Criminale şi reprezentanţi ai poliţiei spaniole, ocazie cu care s-au efectuat 3 descinderi la locuinţele unor persoane suspectate de faptul că ar deţine la domiciliu bunuri sustrase din Spania.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor obiecte de artă (tablou, icoană), 3 utilaje agricole, ceasuri de mână şi aparatură electronică, bunuri a căror valoare despăşeşte 400.000 euro.

În cadrul acestei acţiuni s-a reuşit prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional, în timp ce transportau către Romînia alte bunuri susutrase, aceştia fiind reţinuţi de autorităţile spaniole.

INSPECTORATUL POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanul acuzat de furtul unui tablou de 300.000 de euro îşi făcea vilă la Vânători

* Lucrarea semnată de pictorul spaniol Juan Garcia Ripolles este doar unul dintre multele obiecte de valoare sustrase de o grupare multietnică, care ar fi spart locuinţe din Valencia şi Alicante

Românii se înscriu din nou pe lista ruşinii în Europa, după ce anul trecut câţiva tulceni au furat din Olanda opere de artă ale unor artişti celebri, pe care le-ar fi distrus. De data aceasta, printre conaţionalii care şi-au însuşit ilicit lucrări de mare valoare se află şi un gălăţean din Vânători, bănuit că ar fi participat la o serie de furturi comise pe teritoriul Spaniei.
Bărbatul, în vârstă de circa 40 de ani, face parte dintr-o grupare reţinută de Garda Naţională zilele trecute. Alături de el se mai află în custodia poliţiei din Peninsulă cetăţeni spanioli, marocani şi încă trei români. Măsura luată de autorităţile iberice a survenit mai multor descinderi pe care poliţiştii străini le-au făcut în România, respectiv la Galaţi şi Vânători, alături de autorităţile române. În urma percheziţionării vilei din Vânători, care aparţine unuia dintre suspecţi, oamenii legii au găsit mai multe bunuri susceptibile a fi fost furate din locuinţe din Alicante şi Valencia, printre care şi un tablou de Juan Garcia Ripolles, estimat la 300.000 de euro.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ofiţeri din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigaţii Criminale şi reprezentanţi ai poliţiei spaniole au descins la trei locuinţe aparţinând unor persoane suspectate de faptul că ar deţine la domiciliu bunuri sustrase din Spania. Au fost ridicate obiecte de artă, respectiv un tablou şi o icoană, ceasuri de mână şi aparatură electronică, bunuri a căror valoare despăşeşte 400.000 euro”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pe lista bunurilor depistate şi indisponibilizate de poliţişti se află şi trei tractoare marca John Deere, găsite, potrivit unor surse apropiate anchetei, la socrul bărbatului suspectat de furt. Utilajele, despre care se crede că ar fi de asemenea furate, au fost lăsate la Vânători, pe durata cercetărilor. „Cele trei tractoare reperate prin GPS au fost ridicate de poliţişti, care le-au lăsat în custodie, în curtea unei societăţi comerciale din comună”, ne-a declarat Sicuţa Murgu, primarul comunei Vânători.
Vânătoreanul şi ceilalţi trei români au fost prinşi de autorităţi chiar în timp ce se pregăteau să mai aducă în ţară şi alte bunuri furate, pe care ar fi urmat, potrivit informaţiilor oficiale, să le valorifice. Ei au fost reţinuţi şi se află acum în arest, în Spania.

Suspectul, om de succes în Vânători

Bărbatul în casa căruia a fost găsit tabloul şi celelalte bunuri valoroase nu este nici pe departe un anonim. El este cunoscut în sat pentru că în trecut ar fi avut legătură cu viaţa artistică, dar şi pentru că deţine câteva proprietăţi şi chiar desfăşoară, la vedere, mici afaceri. „A fost muzicant, a cântat la orgă într-o formaţie din Vânători. Este om liniştit, nu a avut probleme pe aici. E plecat în Spania”, ne-a spus un localnic.
Tot de la săteni am aflat că suspectul de furt mai deţine şi câteva microbuze pe rutele de maxi-taxi din Galaţi, dar şi vila impunătoare în care au fost găsite bunurile furate. După cum arată exteriorul imobilului, proprietarul lucra încă la strângerea de fonduri pentru a o finaliza şi a o aduce la nivelul vilelor noi şi arătoase din cartier.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tablou de 300.000 euro, ascuns într-o vilă din Vânători

Trei percheziţii au avut loc în judeţul Galaţi, dintre care una în comuna Vânători, pe urma unor hoţi care i-au bântuit pe spaniolii din Valencia. Evident că din gaşca hoţilor nu puteau lipsi românii, iar unul dintre ei este un gălăţean, de loc din Vânători. Gălăţeanul Costel Gheorghiu, împreună cu alţi trei români şi un spaniel, spărgeau, la pont, case din Valencia şi luau tot ce găseau de preţ. S-a reuşit prinderea în flagrant a membrilor grupului infracţional, în timp ce transportau către România alte bunuri susutrase, aceştia fiind reţinuţi de autorităţile spaniole. Apoi s-a început căutarea bunurilor furate, mai ales că printre ele figura şi un tablou pictat de Juan Garcia Ripolles, tablou a cărui valoare ajunge la 300.000 de euro. S-a format o comisie rogatorie care a descins în judeţul Galaţi, în localitatea natală a hoţului. „Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, ofiţeri din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi reprezentanţi ai poliţiei spaniole, s-au efectuat trei descinderi la locuinţele unor persoane suspectate de faptul că ar deţine la domiciliu bunuri sustrase din Spania. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor obiecte de artă - un tablou, o icoană, precum şi trei utilaje agricole, dar şi ceasuri de mână şi aparatură electronică, bunuri a căror valoare depăşeşte 400.000 euro”, a precizat cms. Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi. Tabloul mult căutat, cea mai valoroasă piesă furată de hoţi, a fost găsit ascuns în casa de vacanţă a surorii lui Costel Gheorghiu, casă aflată în localitatea gălăţeană Vânători.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.