Jump to content

Primăria va lărgi Şoseaua de Centură


dcp100168

Recommended Posts

Primăria va lărgi Şoseaua de Centură

* Oamenii care locuiesc în colibele din micul cartier improvizat în apropierea arterei vor fi evacuaţi * Fără acte de Galaţi, aceştia nu sunt eligibili pentru a primi din partea Primăriei locuinţe sociale

De mai bine de 20 de ani, la marginea oraşului Galaţi, în Micro 13 B, lângă Şoseaua de Centură, trăiesc zeci de oameni în barăci din lut. În anul 2014, micul cartier numără 15 familii, cu un total de 49 de membri, printre care 14 minori, din care doar 6 şcolarizaţi. În aceeaşi colibă trăiesc înghesuite şi câte şapte persoane, fără să aibă acces la vreo facilitate, iar unii dintre ei locuiesc de 25 de ani acolo. Oamenii merg să facă rost de apă cu bidoanele, de la o centrală din apropiere. Aceştia nu au locuri de muncă, iar dacă muncesc, muncesc doar bărbaţii, la negru. În plus, cum zona pe care şi-au construit adăposturi urmează să fie folosită la lărgirea şoselei de centură, necazurile sufletelor de aici se vor adânci.

Au cerut locuinţe sociale, dar nu li s-au dat

În general, ei se plâng de faptul că unora, la fel de necăjiţi ca ei, Primăria a reuşit să le facă rost de o locuinţă, dar de care „norocoşii” nu au avut grijă, pe când lor nu le-a dat nimeni nimic. „Nu stăm aici de plăcere, stăm pentru că nu avem unde să ne ducem. Mama mea stă aici de 25 de ani, aşa că şi eu am venit tot aici. Nu am avut o casă. Am fost la Primărie de mai multe ori să cerem o casă, dar nu ne-a ajutat. Acum poate ne va da”, spune o fată de 24 de ani, care stă în micul cartier de peste 10 ani, alături de cele două surori ale sale şi de cei doi fraţi. Potrivit acesteia, ea şi familia ei au fost în repetate rânduri la Primărie în speranţa că vor primi o locuinţă socială, dar nu li s-a spus nimic clar. Dacă în unele colibe trăiesc şi câte şapte persoane, tânăra se simte norocoasă că ai ei nu stau mai mult de trei persoane într-o colibă şi, mai mult, se gândeşte la alţii, pe care-i crede mult mai lipsiţi de noroc. „Toţi trăim greu, dar la ultima casă este o fată care are doi gemeni. Poate o ajută cineva şi pe ea, are trei copii şi trăieşte foarte greu. Oare chiar ar putea să ne dărâme colibele şi să nu ne dea nimic?”, întreabă fata.

Colibele ilegale vor dispărea

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, oamenii şi-au ridicat colibele fără forme legale lângă şoseaua de centură, pe un teren proprietate a municipalităţii, pentru care nu au contracte de închiriere sau concesionare. Ba, mai mult, Primăria are în plan ca terenul respectiv să fie folosit pentru lărgirea şoselei de centură, motiv pentru care în acest moment se caută o soluţie pentru evacuarea persoanelor. „Terenul pe care este amplasat abuziv acest cartier va fi folosit pentru lărgirea la patru benzi a şoselei de centură a oraşului, proiect pentru care Primăria caută finanţare atât de la Comisia Europeană, cât şi de la Guvernul României”, arată o informare a Biroului de Presă a Primăriei Galaţi.

Municipalitatea îi va evacua, fără să le dea ceva în schimb

Cu toate speranţele oamenilor care trăiesc acolo, Primăria nu le va da locuitorilor micului cartier nicio locuinţă socială. Asta pentru că unii nu au acte de identitate pe Galaţi, iar ceilalţi pentru că nu au deloc acte şi nu realizează niciun venit şi astfel nu şi-ar putea plăti chiria. Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, mai mult de jumătate dintre oamenii care locuiesc acolo nu au acte de identitate, majoritatea legitimându-se doar cu certificatul de naştere, iar 10 la sută nu posedă niciun document de identificare. „25 dintre locatarii cartierului nu au nicio ocupaţie şi nu realizează venituri, iar 14 dintre aceştia nu sunt din Galaţi, ci din comune ale judeţului Galaţi sau din alte judeţe (Vaslui, Bacău)”, arată o informare oficială a Biroului de presă. În aceste circumstanţe, „persoanele care nu sunt din Galaţi vor fi trimise în localităţile de domiciliu, iar cele care au buletin de Galaţi vor fi obligate să se întoarcă la domiciliile pe care le au în actele de identitate”, mai arată informarea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Hei-rup-ism de campanie electorala. Largesti o bucatita de de drum pe n'spe benzi ca apoi sa se gatuie toata circulatia pe doua benzi - si alea amarate, de nu pot trece ca lumea doua dube de 3,5 t.

Despre "despagubiri" pentru cei care nu au nicio treaba cu asa ceva - sanatate si virtute.

Link to comment
Share on other sites

Ideea nu e rea, totusi, chiar si pentru portiunea aia de drum. Pentru cei care vin dinspre Masnita sau dinspre Smardan si dau sa urce in centura, ar fi utila la orele cu trafic maxim o banda in plus. Dar asta provizoriu. Solutia va ramane, pana la urma, o noua centura, pentru a putea scapa de traficul greu din zona.

Link to comment
Share on other sites

Dacă nu lărgesc porțiunea aia  dintre viaduct și „ANL-uri”, de pomană se laudă. 

Nu prea vad cum se poate largi, acolo nici trotuare nu sunt, adica e dar de 0.5 metri... Cei cu case/vile mai avea putin si punea gardul in strada, si nu e singura zona...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.