Jump to content

Sugar intoxicat cu nitraţi şi nitriţi de la apa din fântână


dcp100168

Recommended Posts

Sugar intoxicat cu nitraţi şi nitriţi de la apa din fântână

Un bebeluş de aproape trei luni, din comuna Oancea, a fost adus de părinţi, astăzi, în stare gravă, la Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan din Galaţi, după ce a suferit o intoxicaţie cu nitraţi şi nitriţi de la apa din fântână pe care mama lui a folosit-o pentru a-i pregăti ceai.

Mama le-a povestit medicilor că i-a dat copilului să bea ceai, iar la scurt timp a început să respire greu şi să se învineţească. După ce l-au consultat şi i-au făcut mai multe analize, medicii şi-au dat seama că micuţul suferise o intoxicaţie cu nitraţi şi nitriţi.
În afară de alimentaţia la sân, mama sugarului îi mai dădea acestuia şi ceai pe care îl făcea cu apa dintr-o fântână care nu mai fusese verificată de câţiva ani. În urma analizelor de laborator, s-a descoperit că apa din acea fântână avea o concentraţie mare de nitriţi şi nitraţi.
Starea bebeluşului este acum în afara oricărui pericol, iar medicii spun că în câteva zile acesta şi mama lui vor fi externaţi.
În urmă cu doi ani, alţi patru bebeluşi din judeţul Galaţi au ajuns la spital după ce au consumat apă care avea o concentraţie mare de nitriţi şi nitraţi.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.