dcp100168 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Cu 15% mai multi soferi ametiti in traficNumarul celor care se urca beti la volan nu scade deloc in zona noastra. Asta o demonstreaza statistica Serviciului Judetean al Politiei Rutiere din care reiese ca numarul acestora a crescut cu peste 15% luna trecuta fata de perioada similara a anului trecut. Cei mai multi dintre locuitorii judetului care au fost prinsi conducand in stare de ebrietate nu sunt din comune, ci chiar din orase, aici galatenii fiind majoritari. "A crescut cu 15%, in mai 2008 fata de mai 2007, numarul persoanelor gasite la volan cu o concentratie de alcool peste limita admisa de lege. Din fericire, insa, a scazut numarul celor care au comis accidente pe cand se aflau in stare de ebrietate. Asta deoarece am avut norocul de a-i identifica in trafic pe cei mai multi inca inainte de a putea comite un accident. Am si avut luna trecuta un numar mai mare de actiuni inopinate de control. Din pacate cele mai multe dintre aceste persoane au fost prinse in stare de ebrietate in orasul Galati. Nu era vorba despre persoane care mergeau la drum lung, ci despre cei care circulau in oras in mod obisnuit cu treburi intre locul de munca si casa, invers sau pur si simplu la un bar sau la o discoteca. Multi au baut cate ceva spunandu-si ca nu au drum lung de parcurs, dar au avut surpriza sa fie opriti de echipajele noastre. Ca si categorie de varsta nu putem spune ca doar persoane de o anumita vasta comit cel mai frecvent o asemenea incalcare a legii. Sunt oameni din toate categoriile sociale si de toate varstele. Am avut neplacuta surpriza sa descoperim un batran de 74 de ani care se urcase, in miezul zilei, ametit la volan", a precizat purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean al Politiei Rutiere, scms Stefan Cojocaru. Pentru a impiedica acest fenomen sa se repete si in aceasta luna lucratorii Serviciului Judetean al Politiei Rutiere au de gand sa nu manifeste toleranta fata de cei prinsi beti la volan.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10
kos Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 "lucratorii Serviciului Judetean al Politiei Rutiere au de gand sa nu manifeste toleranta fata de cei prinsi beti la volan" - sa inteleg ca manifesta toleranta sau au manifestat toleranta??? Baut la volan = carnet suspendat! Nici nu ar trebui sa clipeasca! La cate masini sunt in oras si cat de haotic se conduce, politia ar trebui sa fie mereu prezenta pe strada sa-si faca datoria! Daca vor sa fie corecti ar putea face "sondaje" si noaptea la "jmecherii" care ies din cluburi si se urca la volan!
Sheena Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Daca as fi fost sefa politiei cei prinsi beti la volan adio carnet pentru totdeauna sau pana vor face dovada ca au renuntat la viciu definitiv. La fel si soferii care fac depasiri periculoase, si multe altele. Eu as fi propus ca 75% din regulile incalcate pentru care se suspenda carnetul pe 3 luni, sa devina cu carnet anulat! Iar pentru greelile mici care acum se iau doar cateva puncte sa se suspende carnetu pe 3 luni. Asa sigur toti s-ar invata minte.
adrian Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Si eu as vrea sa li se interzica soferilor beti sa conduca. Poate nu forever, dar macar cativa ani. Pentru alte infractiuni, amenzi mari frate! Nu luate carnetele, ci amenzi cat casa, sa-i usture. Mai ales pt cele trimise prin posta cu foto atasate. Sunt o sursa gheboasa de venituri. Credeti ca pt 1000 de lei se va duce vreun manelist cu ceafa de porc la tribunal sa faca contestatie?
George Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 In Australia pentru membrii clubului zeului Bachus, sunt pedepse nu gluma. Amenda mare cat casa + carnetul saltat pentru 3 ani
Recommended Posts