dcp100168 Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Primarul Marius Stan dărâmă terasa "nevestei"Primarul municipiului Galați, Marius Stan, a dispus astăzi începerea procedurilor legale de demolare a terasei construite pe aleea ce mărginește Parcul Eminescu. ”În urma sesizărilor primite în ultima vreme, pe mai multe căi de comunicare, am cerut Poliției Locale să verifice legalitatea construcției ridicate de SC Pamak Luck SRL Galați în vecinătatea Parcului Mihai Eminescu. Având în vedere că agentul economic respectiv nu a îndeplinit toate condițiile legale de ridicare a acelei construcții provizorii, am dispus demolarea ei. Așa cum am mai afirmat și în alte rânduri, nimeni nu este mai presus de lege! Toate construcțiile ridicate ilegal pe domeniul public vor fi demolate fără drept de apel”, a declarat primarul Marius Stan.Societatea comercială care deține terasa amplasată în vecinătatea Parcului Mihai Eminescu a fost somată astăzi să își desființeze construcția provizorie în 20 de zile. În caz contrar, Primăria municipiului Galați va trece la demolarea forțată a terasei.Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați
dcp100168 Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 Somaţie pentru "Doors" - Primarul Marius Stan demolează terasa "soţiei"* Terasa „Doors”, cunoscută prin târg ca fiind a soţiei primarului Marius Stan, şi pentru care garajiştii şi adversarii politici l-au taxat, va fi demolatăPotrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, edilul a dispus ieri începerea procedurilor legale de demolare a terasei construite pe aleea ce mărgineşte Parcul Eminescu. ”În urma sesizărilor primite în ultima vreme, pe mai multe căi de comunicare, am cerut Poliţiei Locale să verifice legalitatea construcţiei ridicate de SC Pamas Luck SRL Galaţi în vecinătatea Parcului Mihai Eminescu. Având în vedere că agentul economic respectiv nu a îndeplinit toate condiţiile legale de ridicare a acelei construcţii provizorii, am dispus demolarea ei. Aşa cum am mai afirmat şi în alte rânduri, nimeni nu este mai presus de lege! Toate construcţiile ridicate ilegal pe domeniul public vor fi demolate fără drept de apel”, a declarat primarul Marius Stan. "Societatea comercială care deţine terasa a fost somată să îşi desfiinţeze construcţia provizorie în 20 de zile. În caz contrar, Primăria va trece la demolarea forţată a terasei”, se arată în comunicatul de presă.Trebuie spus că terasa nu are, conform actelor oficiale, vreo legătură cu soţia primarului. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SC Pamas Luck SRL o are ca asociat unic pe Lilieana Paraschivan, care are şi calitatea de administrator al firmei.viata-libera.ro
Mikka Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, construcţia are autorizaţie de construcţie provizorie, iar faptul că acolo s-au pus nişte geamuri nu înseamnă că terasa a devenit permanentă. Acesta a negat şi că s-ar fi pus vreo fundaţie pentru realizarea terasei respective. „Nu există nici un fel de fundaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei.Viata libera, oct. 2013 Oare cand ne-au mintit?
dcp100168 Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 Primarul a recunoscut că soţia sa a fost asociată la bistroul „Doors”La briefingul de la finalul şedinţei Consiliului Municipal, primarul Marius Stan a răspuns la întrebările jurnaliştilor în legătură cu demolarea extinderii pe domeniul public a terasei bistroului „Doors”, din Parcul Eminescu şi în acest context, a recunoscut că soţia sa, Simona Stan, a fost asociată la SC Pamak Luck SRL Galaţi, firma care administrează bistroul, dar spune că s-a retras din firmă. „A fost, dar nu este nicio problemă, nu era niciun fel de ruşine a vrea să munceşti şi să câştigi bani pentru familie şi nu numai atât, ci şi să creeezi locuri de muncă. Nu este o ruşine. În momentul în care lucrurile s-au demonstrat a fi mai delicate decât s-a crezut iniţial, s-a retras din firmă, fără niciun fel de problemă”, a declarat Marius Stan.Primarul consideră că nu este nimic deosebit în faptul că se demolează acea extindere, care era ilegală: „Faptul că se demolează mi se pare o normalitate, nu este nimic ieşit din comun. Nimeni nu este mai presus de lege. Sesizări am primit inclusiv pe pagina mea de facebook. Am primit şi sesizări de la unii cetăţeni. La controlul efectuat de Poliţia Locală s-a constatat că sunt adevărate. S-a aplicat legea, nu s-a întâmplat altceva”, a mai adăugat primarul.Time out!Aici avem o temă de reflecţie. Bistroul „Doors” a apărut în toamna lui 2012, după ce Marius Stan devenise primar, iar extinderea ilegală a terasei pe aleea din Parcul Eminescu a avut loc în perioada în care Marius Stan era primar, iar soţia sa era asociată cu Liliana Paraschivan în SC Pamak Luck SRL Galaţi. Întrebarea, evident retorică, este de ce a fost constatată ilegalitatea abia acum şi se trece la demolarea extinderii după ce soţia primarului a ieşit din firmă.Pe primarul Marius Stan îl încearcă părerile de rău pentru că este obligat să demoleze cabinetul soţiei deputatului DobreÎn privinţa demolării clădirilor de pe str Oţelarilor, unde se află şi cabinetul soţiei preşedintelui PNL Galaţi, deputatul Victor Dobre, primarul spune înţelege că este o situaţie dificilă pentru cei care „au agonisit nişte bani, au investit acolo şi se trezesc demolaţi pentru un proiect”, dar spune că modernizarea oraşului trebuie să continue şi „cu costuri, cu durere”: „Încă o dată spun, nimeni nu e mai presus de lege şi până la urmă modernizarea oraşului trebuie să continue şi evident, cu costuri, cu durere, pentru că nu e o bucurie pentru cei care au agonisit nişte bani, au investit acolo şi se trezesc demolaţi pentru un proiect pentru oraş. Eu sper să aibă înţelepciunea să înţeleagă că e mai important decât un mic avantaj personal. Este important să privim în perspectivă. Până la urmă, toţi, indiferent de vârstă, dar mai ales cei care mai avem o vârstă înaintată, avem copii, avem nepoţi, cred că ne dorim ca şi copiii şi nepoţii noştri să aibă de ce să rămână în oraşul acesta, pe care trebuie să-l facem mai primitor, mai atrăgător”, a declarat primarul.presagalati.ro
dcp100168 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 A început demolarea terasei "Doors"Un grup de muncitori lucrează de zor la demolarea terasei „Doors”, cunoscută prin târg ca fiind a soţiei primarului Marius Stan. Zona de pe aleea ce mărgineşte Parcul Eminescu s-a transformat în şantier, iar geamurile termopan şi materialele de construcţie rămase sunt încărcate în două maşini. Deţinătoarea terasei, firma SC Pamas Luck SRL Galaţi, s-a supus astfel somaţiei de demolare semnate de primarul Marius Stan, pe care a primit-o la finele lunii martie.Reamintim că edilul a dispus demolarea terasei după ce, în urma sesizărilor primite, şi a verificărilor efectuate de Poliţia Locală, s-a constatat că agentul economic nu a îndeplinit toate condiţiile legale de ridicare a acelei construcţii provizorii. Societatea comercială a fost somată să îşi desfiinţeze construcţia provizorie, în caz contrar urmând ca Primăria să treacă la demolarea forţată a terasei.Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SC Pamas Luck SRL, o are ca asociat unic pe Lilieana Paraschivan, care are şi calitatea de administrator al firmei, dar Marius Stan a recunoscut că în afacerea „Doors” a fost implicată şi soţia lui, care, ulterior, s-a retras din firmă.viata-libera.ro
Recommended Posts