dcp100168 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 La Colegiul Economic,O clasă întreagă în război cu profesoaraÎntre clasa a XII-a E de la Colegiul Economic "V. Madgearu" şi profesoara de mediu concurenţial (disciplină de studiu de specialitate), Mirela Hulea, s-a iscat un conflict care spune multe despre relaţiile dintre elevi şi cadrele didactice.Chestionarul cu surprize neplăcuteConducerea liceului a constatat, din ceea ce au scris elevii în nişte chestionare nesemnate, că întreaga clasă a XII-a E (cu foarte puţine excepţii) se plângea de modul în care îşi ţine profesoara orele, în condiţiile în care dau bacalaureatul la disciplina respectivă. Nemulţumirile elevilor se refereau la faptul că profesoara predă "foarte puţin" sau "într-un mod ironic", dictându-le fie prea repede, fie silabisit, că nu vine la timp la ore, întârziind chiar 15-20 de minute, că a refuzat să le explice unele lucruri. Nemulţumiri deloc de neglijat în condiţiile în care elevii dădeau bacalaureatul la disciplina respectivă."Nu s-a dus să-şi mai facă ora""I-am adus la cunoştinţă care este părerea clasei. S-a supărat şi a spus că nu va mai intra la ore la clasa respectivă. Eu am insistat să încerce să-şi rezolve problema cu elevii, dar săptămâna următoare, am constatat că doamna Hulea nu s-a dus să-şi mai facă ora la a XII-a E. Nu mi s-a părut normal cum a reacţionat. Am înlocuit-o cu doamna Colan, pentru că eram interesată să nu menţin o stare conflictuală inutilă. Oricum aveam de gând s-o schimb de la clasă, dacă situaţia nu se ameliora", susţine directoarea, Marilena Râpă."I s-a acordat continuitate în lipsa mea"Dna directoare mai declară că, din cauza evenimentului de la clasa a XII-a E, a propus în consiliul de administraţie să nu-i mai acorde continuitate pe postul din liceu, ci numai în învăţământ. "Ideea mea a fost susţinută de mai mulţi colegi din consiliul de administraţie. Chiar am chemat-o şi i-am spus, în termeni amiabili, ca să n-o descurajăm, că i s-a acordat doar continuitate în învăţământ. Apoi eu am fost nevoită să plec de la consiliu, înainte de terminarea lui, pentru că eram preşedintă de centru la tezele cu subiect unic. Colegii au revenit pe subiect. I s-a acordat continuitate în lipsa mea, de aceea eu n-am ştiut şi am declarat la ziar că nu a primit continuitate în liceu", ne-a mai spus Marilena Râpă. Directoarea explică revenirea consiliului de administraţie asupra deciziei astfel: "Mirela Hulea are totuşi o experienţă de doi ani la catedră, timp în care şi-a format nişte deprinderi pedagogice pe care un profesor nou venit nu le-ar avea. Noul profesor ar putea avea experienţă zero. Dintre două rele, l-am ales pe cel mai mic", concluzionează directoarea."Munca unui profesor nu se măsoară după vorbele elevilor"Am discutat şi cu profesoara Mirela Hulea. Aceasta susţine că acuzaţiile aduse de elevii de la clasa a XII-a E sunt false şi că aceştia s-au coalizat împotriva ei. "Munca unui profesor nu se măsoară după vorbele elevilor. Mi se pare absurd să se ţină cont de declaraţiile unor elevi care te pot împroşca cu noroi, te pot ponegri, oricând doresc, atunci când nu sunt mulţumiţi că le predai prea mult, că le pui note mici sau nu râzi atunci când vor ei. Eu le-am predat chiar şi eseuri, aşa cum se cere la bacalaureat. S-au aliat împotriva mea", susţine profesoara Mirela Hulea. Aceasta a mai cerut să luăm păreri şi de la alte clase a XII-a la care predă. Am aplicat chestionare la 112 elevi de la clasele de a XII-a şi a XIII-a la care predă: 40 au declarat că nu sunt deloc mulţumiţi de modul în care se desfăşoară orele de mediu concurenţial, 45 au spus că acestea se desfăşoară mulţumitor, iar 27 au considerat că prestaţia profesoarei Hulea este foarte bună. Concluziile vă lăsăm să le trageţi singuri.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24663
Sheena Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Dar daca sa nu se tina cont de parerile elevilor, de ale cui pareri sa se tina cont? Eu consider ca si elevii trebuie ascultati, ei sunt singurii care stiu ce face profesorul in timpul orelor.
Recommended Posts