Jump to content

Gălăţeanca Ioana Gheorghiu a câştigat un mare premiu pentru artă naivă


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanca Ioana Gheorghiu a câştigat un mare premiu pentru artă naivă

Un remarcabil succes al artei naive din Galaţi este performanţa artistei gălăţene Ioana Gheorghiu, care a câştigat Marele Premiu al celei de a 23-a ediţie a „Salonului de primăvară al artei naive”, eveniment de tradiţie organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovare a Culturii Tradiţionale din Bacău, în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu”.

Juriul format din Aurel Stanciu - preşedinte şi Daniela Gaftea, Carmen Voisei, Maria Bucur şi Ioan Măric, a acordat Marele Premiu al Salonului Ioanei Gheorghiu, din Galaţi, premiile Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovare a Culturii Tradiţionale Bacău revenindu-le Mădălinei Maria Nichitoi, din Bucureşti şi Mihaelei Ioana Mocanu, din Buzău. Premiile oferite de sponsorul salonului, SIF Moldova, le-au fost acordate artiştilor băcăuani Emilian Tancău, Mihaela Damian şi Daniela Blănaru. Juriul a mai acordat zece premii unor artişti aflaţi la început de drum în pictura naivă.

Preşedintele recent înfiinţatei Asociaţii a Artişilor Plastici Naivi din România, Mircea Stroe, a conferit diplomele de excelenţă ale asociaţiei mai multor artişti paricipanţi, iar Asociaţia „Inner Wheel” le-a acordat unor artişti debutanţi la această ediţie a salonului cinci premii constând în materiale pentru pictură.

Ioana Gheorghiu este printre cei 11 artişti gălăţeni menţionaţi în volumul „50 de ani de artă naivă în România”, de Costel Iftinichi, care este considerată enciclopedia artei naive din România.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.