dcp100168 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Discriminare fără motivGaşcă de cartier, împotriva unui italian Un tânăr italian, care locuieşte de ceva vreme în Galaţi, s-a arătat indignat de atitudinea unor vecini de cartier, care şi-au propus - dovadă cele întâmplate de-a lungul timpului - să îl scoată, pur şi simplu, din sărite. Despre ce este vorba? Bărbatul, căruia nu-i vom divulga identitatea, pare să-i fi deranjat pe tinerii în cauză (vreo 10 la număr, cu vârste între 25 şi 30 de ani) doar pentru faptul că este� italian. "De câte ori trec pe lângă ei, încep cu injuriile şi chiar cu ameninţările. Asta se întâmplă nu de-o zi-două, ci de trei ani!", a explicat italianul. "S-a întâmplat şi când eram singur, dar şi când eram cu soţia mea şi cu copilul. Ne fluieră, ne înjură, spun tot felul de cuvinte în italiană, încearcă să mă provoace, crezând că am să ripostez într-un fel. Am încercat să-i ignorăm, să nu-i băgăm în seamă, dar au sărit deja bariera bunului simţ� În urmă cu câteva seri, cinci dintre ei ne-au înconjurat - pe mine şi pe prietena mea - pe mine m-au ţinut de braţe (să nu pot interveni), iar pe ea au scuipat-o în faţă!", a mai spus bărbatul.La rândul ei, gălăţeanca ne-a povestit că nu au niciun fel de legătură cu aceşti tineri, nu îi cunosc şi nu le-au dat nici un motiv de "război". "Nu mai am siguranţă pe stradă, m-am săturat să tot fiu jignită şi fluierată de aceşti necunoscuţi", a spus tânăra. "Nu este normal ce se întâmplă, mai ales că locuim în centrul oraşului (n.r. în zona Romarta)� Am crezut că se vor potoli, dar sunt tot mai agresivi", a mai spus femeia.Cei doi s-au dus la Secţia 1 Poliţie şi au înaintat o plângere împotriva celor care le-au făcut zile fripte, fără motive. Urmează ca poliţiştii să facă o anchetă la adresa indicată, să dea de urma scandalagiilor, şi să-i tragă la răspundere. "Intenţionăm chiar să-i dăm în judecată. Puteam foarte bine să-mi fac singur dreptate, dar mi s-a părut corect să apelez la oamenii legii� Toate astea se întâmplă pentru că eu sunt italian, iar soţia mea este româncă! Poate că reacţionează aşa şi din cauza faptului că românii au fost criticaţi în Italia, pentru unele infracţiuni comise� Am vrut să aduc aceste lucruri la cunoştinţa opiniei publice, doar ca să se ştie cum este tratat un cetăţean italian, la Galaţi. Nu doresc nimic altceva, decât să fiu lăsat în pace, iar soţia şi copilul să fie trataţi cu respect. Este mult?!", s-a întrebat cetăţeanul italian.Nu, nu este deloc mult, părerea noastră. Este normal ca orice cetăţean (indiferent de naţionalitate, religie, sex şi aşa mai departe), să poată trăi civilizat în societatea românească. Acest drept îl are şi acest tânăr italian, care locuieşte, de trei ani de zile, la Galaţi. Cu siguranţă, poliţiştii vor găsi ac pentru cojocul tinerilor puşi pe "vitejii" ieftine, de cartier, iar spiritele, care s-au încins la maxim, vor fi până la urmă domolite�http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24674
riaji Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Pai acolo se aduna toti tiganii din spate de la Modern care ies cu suratele la produs dupa 10 noaptea...
Recommended Posts