Jump to content

Sute de kilograme de carne expirată, în magazinele gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Sute de kilograme de carne expirată, în magazinele gălăţene

La verificările din ultima perioadă, efectuate în 17 unităţi care comercializau carne congelată şi refrigerată, comisarii de Protecţia Consumatorului Galaţi au fost nevoiţi, pe lângă amenzile aplicate, să interzică vânzarea a nu mai puţin de 255 de kilograme de produse cu probleme.

Produse expirate, în hipermarket

Într-un magazin, ei au găsit 15 kilograme de ficat, inimi de pui şi pulpe de pui cu os şi piele cu termenul de valabilitate depăşit cu o zi sau două. Mai grav, într-un hipermarket, o parte dintre produsele feliate şi ambalate în unitate aveau termenul de valabilitate modificat. În alt magazin, comisarii au găsit carne de mânzat pentru gătit şi piept de pui dezosat cu oxidări sau cu arsuri de congelare. La un alt comerciant, „peştele file Pangasius” avea înscris pe etichetă "glazură 20 la sută", iar după analize a reieşit că în realitate era de 26 sau chiar de 32 la sută. Şi „burta de vită prefiartă”, vândută cu masa netă de un kilogram, avea, de fapt, doar 850 de grame, pentru că restul era glazură în proporţie de 18 la sută, despre care cumpărătorii nu aflau nimic citind eticheta.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.