Jump to content

Tabere pentru studenţii gălăţeni


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tabere pentru studenţii gălăţeni

Universitatea „Dunărea de Jos” pune la dispoziţia studenţilor gălăţenilor 224 de locuri în tabere de odihnă, la munte şi la mare, repartizate de către Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, transmite corespondentul Amos News. Dintre cele 224 de locuri disponibile, 90 sunt la Costineşti (în hotelurile Iunona, Corsa, Regal) şi 134 la munte, în staţiunile (Voineasa, Covasna, Zărneşti , Sinaia, Pârâul Rece, Predeal).

Studenţii trebuie să depună cererea la secretariatul facultăţii până pe 11 iunie. Atribuirea biletelor de tabără se va realiza în funcţie de următoarele criterii generale: studentul trebuie să fie integralist, să aibă rezultate foarte bune la învăţătură, să fi înregistrat performanţe în activitatea de cercetare şi în aria extracuriculară. De asemenea, au prioritate studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor sau în alte organizaţii studenţeşti.

Cele 224 de locuri sunt repartizate în 7 serii a câte 7 zile. Repartizarea pe facultăţi a locurilor în taberele studenţeşti pentru vara 2008 s-a realizat în funcţie de numărul studenţilor la cursuri de zi înmatriculaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat al fiecărei facultăţi. Astfel, cel mai mare număr de bilete îl are Facultatea de Mecanică (12 la mare şi 18 la munte), urmată de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (11 la mare şi 16 la munte) şi Facultatea de Ştiinţe Economice (10 la mare şi 15 la munte).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mai multe locuri în tabere

Pentru sezonul de vară 2008, Direcţia Judeţeană de Tineret Galaţi a contractat un număr de 1.200 de locuri în tabere şcolare cu 15 judeţe din ţară, transmite corespondentul AMOS News. Întrucât au fost mult mai multe solicitări, s-a suplimentat numărul de locuri astfel încât până la ora aceasta au achitat la Direcţia Judeţeană de Tineret Galaţi un număr de 1.540 de elevi. Costul unei zile de tabără în această vară este de 46 de lei, în preţ fiind inclusă cazarea şi pensiunea completă, un sejur de 7 zile ajungând la 276 lei de elev. La acest preţ se adaugă şi costul transportului. Locaţiile cele mai căutate de elevii gălăţeni sunt taberele de la Sangeorz Băi-Bistriţa, Buşteni-Prahova, Predeal-Braşov, Căprioara, Cerbu, Vânătoru-Dâmboviţa, Arieseni-Alba, Oglinzi-Neamţ, Suncuius-Bihor, şi nu în ultimul rând taberele de pe litoral. În plus, în urma semnării protocolului cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 vor pleca gratuit în tabere de odihnă elevi urmaşi de erou-martir sau ai căror părinţi posedă certificate doveditoare ale calităţii de revoluţionar. Tot gratuit vor merge în tabere şi copii cu dizabilităţi.

Tabere tematice în ţară şi peste hotare

Direcţia Judeţeană de Tineret Galaţi organizează o serie de tabere tematice peste hotare. Astfel, elevii pot opta să petreacă şapte zile în Grecia cu numai 219 euro, transmite corespondentul AMOS News. Cu ajutorul Direcţiei de Tineret Galaţi, elevii pasionaţi de istorie vor pleca, pe parcursul a trei serii de tabără, în Tabăra Naţională de Istorie. Tabară este organizată de Direcţia Judeţeană de Tineret Hunedoara la centrul de agrement Costeşti. Totodată, elevii pasionaţi de jurnalism au ales tabăra de la Râul Alb din judeţul Caraş Severin, iar cei interesaţi de engleză vor merge în tabăra de engleză ce se desfăşoară la Valea Budului din judeţul Bacău. Pentru cei care doresc să-şi petreacă vacanţa în străinătate, Direcţia Judeţeană de Tineret Galaţi a pus la dispoziţie sejururi în Grecia, mai exact la Panteleimonas, la un preţ de 219 euro. Preţul include cazare 7 nopţi cu pensiune completă şi transport în Tunisia la un preţ de 464 euro, totul inclus. Primii care au ales deja să peatreacă un sejur în Tunisia sunt elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

239 de studenţi merg gratuit în tabere

Peste 230 de studenţi din cadrul universităţii de stat gălăţene se vor relaxa în acest an pe litoralul Mării Negre, dar şi la munte. ”În conformitate cu Ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 1098/29.05.2009, Universităţii ”Dunărea de Jos” i-au fost repartizate 134 de bilete de tabără pentru studenţi, cursuri de zi, la mare, în staţiunea Costineşti şi 105 bilete la munte, în staţiuni precum Sinaia, Azuga, Predeal, Pârâul Rece, Zărneşti”, a declarat Luiza Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii ”Dunărea de Jos”, precizând că anul acesta numărul biletelor a crescut cu 15. Cele 239 de locuri sunt repartizate în 7 serii a câte 7 zile. În prima serie, care începe în data de 14 iulie, vor pleca 60 de studenţi la mare şi 11 studenţi la munte. Repartizarea pe facultăţi a locurilor în taberele studenţeşti de odihnă pentru vara acestui an s-a realizat în funcţie de numărul studenţilor la cursuri de zi înmatriculaţi pe locurile finanţate de la bugetul de stat al fiecărei facultăţi. Astfel, cel mai mare număr de bilete îl are Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (18 la mare şi 14 la munte), urmată în top de Facultatea de Mecanică (17 la mare şi 13 la munte), Facultatea de Ştiinţe Economice (12 la mare şi 9 la munte), Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică (10 la mare şi 8 la munte), Facultatea de Litere (10 la mare şi 7 la munte) şi Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor (10 la mare şi 7 la munte). Cei mai mulţi studenţi, 71 la număr, vor pleca în tabără în prima serie (14.07-21.07.2009) şi cei mai puţini, respectiv 9, vor fi în seria a doua (21.07-28.07.2009).

Potrivit Luizei Şerbănescu, de o vacanţă gratuită, pe litoral sau la munte, se pot bucura studenţii care după anul precedent de studiu sunt integralişti, studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau din plasament familial, de asemenea integralişti, aceştia având prioritate la obţinerea de bilete gratuite în taberele de odihnă studenţeşti. Totodată, mai pot beneficia de bilete de tabără studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor şi care s-au evidenţiat prin activităţile cultural-artistice desfăşurate, cei care activează în organizaţii studenţeşti şi care au avut rezultate în activitatea de reprezentare a studenţilor, conform rezervărilor operate de DGPS (Direcţia Generală Programe pentru Studenţi), dar şi studenţii selectaţi de MTS la programele tip „tabere tematice”, conform rezervărilor operate de DGPS, precum şi studenţii câştigători la diferite concursuri organizate de MTS, conform rezervărilor operate de DGPS.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nu au mai venit bilete pentru taberele studenţeşti

Ministerul Educaţiei a reuşit să facă praf anul acesta taberele studenţeşti gratuite. Deşi, în alţi ani, până la această dată erau deja plecaţi studenţii din primele două serii, în această vară situaţia încă nu a fost clarificată. Deocamdată, Universitatea „Dunărea de Jos” nu a primit niciun semn din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), în ciuda faptului că a făcut mai multe adrese prin care solicita instituţiei să lămurească problema taberelor studenţeşti gratuite. Din câte se pare, întârzierea a fost cauzată de licitaţia desfăşurată tardiv de ANST şi de faptul că o firmă dintre cele care a pierdut a contestat rezultatul.

Şeful Ligii Studenţilor Gălăţeni (LSG), Dorin Coteţ, susţine, totuşi, că ar mai fi o şansă ca unii studenţi să plece în această vară în taberele organizate de ANST. „Din câte am înţeles, vor pleca totuşi câţiva studenţi, în jur de 5.000 la nivel naţional, dar numai în bazele Direcţiilor pentru Tineret şi Sport. Probabil vor fi câteva bilete gratuite la mare şi la munte, însă abia după de data de 5 august vor fi distribuite locurile”, a mai spus preşedintele LSG.

http://www.viata-libera.ro/articol-La_revedere_tabara_draga_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tabere studenţeşti întârziate şi mai puţine

Cu o întârziere de mai bine de o lună, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a rezolvat problema taberelor studenţeşti gratuite. Din cauza birocraţiei şi a unor contestaţii a licitaţiilor organizate, locurile în tabere nu au mai fost distribuite prin intermediul universităţilor, ci prin Casele de Cultură ale Studenţilor din ţară. Astfel studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi le revin anul acesta 191 de locuri la mare şi la munte, faţă de 239 de locuri anul trecut. În plus, primii studenţi vor pleca abia pe data de 11 august. Perioadele de tabără de anul acesta sunt următoarele: 11 august - 18 august, 18 august - 25 august, 25 august - 1 septembrie, 1 septembrie - 8 septembrie, 8 septembrie - 15 septembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tabere_studentesti_intarziate_si_mai_putine_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Peste 200 de locuri în tabere pentru studenţii gălăţeni

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret - Direcţia pentru Studenţi - organizează, prin Casele de Cultură ale Studenţilor şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei, în perioada 13 iulie - 10 septembrie, programul „Tabere studenţeşti tematice". UDJG i-au fost repartizate 190 de locuri pentru studenti cu rezultate deosebite, 34 de locuri pentru cazuri sociale şi 8 locuri pentru studenţi care activează în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor. Cele 232 de locuri sunt repartizate în 10 serii a câte 6 zile. Prima serie începe în data de 13 iulie a.c., iar ultima, în data de 5 septembrie a.c.

Repartizarea pe facultăţi a locurilor în taberele studentesti de odihnă pentru vara 2011 s-a realizat în funcţie de numărul studenţilor la cursuri de zi, licenţă şi master, înmatriculati pe locurile finantate de la bugetul de stat. Astfel, cel mai mare număr de bilete îl au Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor şi Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (fiecare cu câte 31 bilete), urmate in top de Facultatea de Mecanica (25), Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (20), Facultatea de Medicină şi Farmacie (15), Facultatea de Litere (15), Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti (14), Facultatea de Metalurgie, Stiinta Materialelor şi Mediu (13), Facultatea de Inginerie Brăila (13), Facultatea de Arhitectură Navală (11), Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (9), Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie (9), Facultatea de Ştiinţe (9), Facultatea de Educaţie fizică şi Sport (6), Facultatea de Arte (3).

Calendarul modului de acordare a locurilor în taberele tematice, precum şi alte detalii le găsiţi pe www.ugal.ro

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Au fost repartizate locurile în taberele studenţeşti

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a finalizat repartizarea, pe facultăţi, a locurilor în taberele tematice studenţeşti din vara 2011. Astfel, cele 232 de locuri alocate de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret - Direcţia pentru Studenţi au fost împărţite, de Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi, în 3 serii: 13-18 iulie 2011, la Costineşti (Hotel Iunona), 46 de bilete, 19-24 iulie 2011, la Costineşti (Hotel Iunona şi Vilele Albatros), 124 de bilete, 06-11 august 2011, la Sinaia (Hotel Mara), 62 de bilete. Tematica taberelor este următoarea: prima zi- instruire cu salvamari/salvamontişti; ziua 2 - training în voluntariat organizaţii studenţeşti; ziua 3 - ecologizare; ziua 4 - competiţii sportive.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.