Jump to content

Judecătoare gălăţeancă găsită în incompatibilitate de ANI


dcp100168

Recommended Posts

Judecătoare gălăţeancă găsită în incompatibilitate de ANI

Judecătoarea Simona Petrina Gavrilă de la Curtea de Apel Galaţi a fost găsită în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât a deţinut simultan şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Simona Gavrilă este judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi, de la 1 august 2006. Ea a deţinut funcţia de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", în perioada 6 aprilie 2012 - 11 martie 2013.

Astfel, ocupând funcţia de conducere în cadrul universităţii, Gavrilă a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr.161/2003 şi art. 5, alin. (1) din Legea nr.303/2004, potrivit cărora funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.

Gavrilă a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.