Jump to content

Colţi de fildes confiscaţi la Oancea


dcp100168

Recommended Posts

Colţi de fildes confiscaţi la Oancea

Poliţişti de frontieră din cadrul P.T.F. Oancea, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit într-un autovehicul condus de un cetăţean bulgar, ascunsi sub bancheta, doi colţi din fildeş de elefant, in greutate de aproximativ 3 kilograme, pe care bărbatul intenţiona să-i transporte in Turcia.

În P.T.F. Oancea/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un microbuz, marca Mercedes, cetăţeanul bulgar A.I.., în vârstă de 34 ani.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună formată din poliţist de frontieră şi inspector vamal a descoperit, ascunse sub bancheta pasagerului,  2 bucăţi de colţi, presupuşi a fi din fildeş, unul de  30 cm, iar cel de al doilea de 46 cm, ambii cântărind  2,91 kilograme.

Bunurile au fost ridicate şi trimise pentru expertiză lucrătorilor din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii “Răsvan Angheluţă“ Galaţi. În urma expertizării, specialiştii din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au informat poliţiştii de frontieră că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant juvenil.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat cei doi colţi dintr-o piaţă din Republica Moldova, plătind suma de 20 euro, cu intenţia de a-i face cadou unui prieten din Turcia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că cei doi colţi sunt din fildeş de elefant.

Ca urmare a faptului ca persoana în cauză nu poseda documente de import/export sau alte documente şi certificate prevăzute de lege pentru transportul acestor produse cu regim special, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.500 lei.


Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.