Jump to content

Crimă şi viol la Valea Mărului


dcp100168

Recommended Posts

Crimă şi viol la Valea Mărului
* A ucis un consătean şi apoi i-a violat fiica minoră

Un bărbat din localitatea Valea Mărului a reuşit să îngrozească comunitatea din care face parte. Bărbatul, Cristinel Popa, de 31 de ani, şi-a ucis un consătean, după care i-a sechestrat fata şi a violat-o. Totul a pornit de la o datorie de 500 de lei pe care Cristinel Popa pretinde că o avea de recuperat de la consăteanul lui Sandu Munteanu, de 42 de ani. Cum acesta din urmă nu a avut posibilitatea de a-i returna banii, Popa l-a ucis cu un cuţit. Nu s-a oprit însă aici, el având pus la punct un plan diabolic. A mers acasă la victimă şi i-a spus fetei lui Sandu Munteanu că tatăl ei o aşteaptă la el acasă. Fetiţa, de doar 11 ani, a mers la Popa acasă, unde, fiind ameninţată cu un cuţit, a fost obligată să îi facă bărbatului sex oral. Apoi, Cristinel Popa a şi violat-o pe micuţă, după care a plecat de acasă, sechestrând-o pe fată la el în casă. Oribila poveste a ajuns repede în atenţia autorităţilor, care au dispus reţinerea bărbatului. Ulterior, Cristinel Popa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind acuzat de omor calificat, lipsire de liberate şi viol.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A ucis un om şi i-a violat fiica pentru o datorie de 500 de lei

Un gălăţean i-a şocat pe anchetatori după ce acesta a luat viaţa unui om şi i-a agresat sexual fiica, doar pentru că victima refuzase să îi înapoieze o datorie de 500 de lei.

Cristinel Popa îl împrumutase pe un vecin cu suma amintită, dar acesta din urmă nu a mai vrut să audă de el când a fost vorba de plata datoriei. Bărbatul a plănuit atunci să îl omoare pe „datornic”, iar pentru a-şi face curaj, a cumpărat un bidon de bere. I-a cerut apoi victimei să îl însoţească la locuinţa sa sub pretextul că vrea să îşi instaleze o priză. Profitând de un moment de neatenţie al victimei, Cristinel Popa a lovit-o cu un cuţit în zona gâtului şi apoi în zona toracică. Bărbatul s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge, iar la scurt timp a decedat. Nu a fost suficient pentru Cristinel Popa, care s-a deplasat la locuinţa victimei, unde i-a cerut fiicei minore a acestuia să îl însoţească la domiciliu, deoarece tatăl său este beat şi nu vrea să plece acasă.
Când a ajuns la locuinţa agresorului, copila a înţeles că fusese minţită şi a vrut să plece, dar a fost imobilizată de bărbat, care a închis-o într-o cameră şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. Scenariul s-a repetat de câteva ori, până când agresorul a realizat cu adevărat ce făcuse şi a anunţat un vecin despre toate cele întâmplate.

Cristinel Popa a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar zilele trecute a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol. Dacă va fi găsit vinovat de faptele amintite, agresorul riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A luat viaţa unui om pentru 500 de lei şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Tribunalul Galaţi l-a condamnat ieri la închisoare pe viaţă pe gălăţeanul care i-a şocat pe anchetatori după ce a luat viaţa unui om şi i-a agresat sexual fiica doar pentru că victima refuzase să îi înapoieze o datorie de 500 de lei.

Cristinel Popa îl împrumutase pe un vecin cu suma amintită, dar acesta din urmă nu a mai vrut să audă de el când a fost vorba de plata datoriei. Bărbatul a plănuit atunci să îl omoare pe „datornic”, iar pentru a-şi face curaj, a cumpărat un bidon de bere. I-a cerut apoi victimei să îl însoţească la locuinţa sa sub pretextul că vrea să îşi instaleze o priză. Profitând de un moment de neatenţie al victimei, Cristinel Popa a lovit-o cu un cuţit în zona gâtului şi apoi în zona toracică. Bărbatul s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge, iar la scurt timp a decedat.

Nu a fost de ajuns pentru Cristinel Popa, care s-a deplasat la locuinţa victimei, unde i-a cerut fiicei minore a acestuia să îl însoţească la domiciliu, deoarece tatăl său este beat şi nu vrea să plece acasă.

Obligat şi la plata de daune morale de 80.000 de lei

Când a ajuns la locuinţa agresorului, copila a înţeles că fusese minţită şi a vrut să plece, dar a fost imobilizată de bărbat, care a închis-o într-o cameră şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. Scenariul s-a repetat de câteva ori, până când agresorul a realizat cu adevărat ce făcuse şi a anunţat un vecin despre cele întâmplate.

Cristinel Popa a fost judecat pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol, judecătorii găsindu-l vinovat pentru toate capetele de acuzare. Astfel, pentru omor calificat agresorul a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru lipsire de libertate la 10 ani de închisoare, iar pentru viol la cinci ani de închisoare. Cristinel Popa a fost obligat şi la plata a 3.000 de lei drept despăgubiri materiale şi a nu mai puţin de 80.000 de lei cu titlu de daune morale către minora pe care a violat-o şi i-a omorât tatăl. În plus, judecătorii au stabilit ca ucigaşul să îi plătească fetei o pensie de întreţinere într-un cuantum de 25% din salariul minim pe economia naţională de la data faptei şi până la împlinirea de către minoră a vârstei de 18 ani, respectiv până în septembrie 2020.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Condamnare la închisoare pe viaţă, după ce a ucis un om şi i-a violat fiica

* Detenţie pe viaţă, asta îl aşteaptă pe Cristinel Popa, bărbatul care pentru o datorie de 500 de lei, l-a omorât pe datornic şi apoi i-a violat fiica * Este cea de-a treia condamnare pe viaţă, dată de acelaşi magistrat, în fapte cu adevărat cumplite

Un magistrat al Tribunalului din Galaţi a decis ca bărbatul care a ucis un om, după care i-a violat şi fiica de numai 12 ani să fie încarcerat pe viaţă.  Este pentru a treia într-un singur an când s-a dat o sentinţă de acest gen, după ce mai bine de 17 ani completele de judecată n-au mai stabilit asemenea pedepse. Până anul trecut, o astfel de hotărâre a mai fost dată în cazul celebrului jaf de la Nasty Change, din 1996, când doi atacatori au împuşcat-o cu sânge rece pe casiera Laura Iftimie.

Crima şi violul, taxate acum cu încarcerarea pe viaţă, s-au petrecut în localitatea Valea Mărului, anul acesta, în aprilie. Procurorii au prezentat în rechizitoriu firul sinistrei întâmplări, iar "Viaţa liberă" a scris pe larg despre acest subiect.

Cristinel Popa a fost acuzat de omor calificat, de lipsire de libertate şi de viol. Totul a plecat de la o datorie de 500 de lei, pe care un consătean, Sandu M., avea să i-o dea. Cei doi s-au întâlnit într-un bar şi au discutat despre bani, iar Popa a susţinut că Sandu a refuzat să-i dea banii. A fost supărat, dar nu s-a certat cu datornicul, ci ar fi plecat într-un alt bar, le-a povestit el anchetatorilor. Aici i-a încolţit în minte un plan diabolic de răzbunare. „Deja hotărâsem să-l omor pe Sandu, stabilind chiar şi modul în care voi face acest lucru”, a recunoscut Cristinel Popa în faţa procurorilor.

Plan diabolic, pus la cale cu sânge rece

S-a înapoiat la bar, dar nu l-a mai găsit pe Sandu, a cumpărat în schimb o sticlă cu bere şi a mers acasă la cel pe care dorea să se răzbune. I-a spus că are de reparat o priză la o casă pe care o avea în grijă. Odată ajunşi aici, Popa şi-a pus în aplicare sinistrul plan. L-a înjunghiat de mai multe ori pe Sandu, rănile fiindu-i fatale. După ce l-a ucis, a mers acasă la Sandu şi i-a spus copilei acestuia că tatăl ei este beat şi că l-a luat somnul în casa lui. I-a cerut ajutorul ca să-l trezească pe Sandu.

Fetiţa, în vârstă de 12 ani, l-a crezut pe cuvânt şi a mers să-şi ia tatăl. Acolo a început coşmarul ei. Popa a violat-o în repetate rânduri, după care a încuiat-o în casă, în ciuda rugăminţilor ei de a o elibera. Abia când a realizat ce a făcut, Cristinel Popa şi-a sunat o rudă, care la rândul ei a chemat poliţia. Magistratul care a avut dosarul pe masa de lucru l-a condamnat la închisoare pe viaţă şi l-a obligat să-i plătească micuţei daune morale în cuantum de 80.000 de lei, 3.000 de lei drept daune materiale şi o pensie lunară de întreţinere până când fata va împlini 18 ani. Decizia nu este definitivă, având calea de atac la Curtea de Apel, care este şi ultima.

Un singur magistrat, trei sentinţe de condamnare pe viaţă

Magistratul care a dat această hotărâre este tot cel care a mai dat încă două decizii de acest gen, în două dosare ale unor asasinate la fel de oribile. Este vorba de asasinarea taximetristului Valentin Andrieş. Aici doi indivizi rămaşi fără bani au decis să-i fure taxiul cel nou. Sub pretextul unei curse în afara oraşului, l-au dus într-o localitate şi l-au aruncat într-o fântână. Au aşteptat până când nu au mai auzit niciun strigat de ajutor care să răzbată din fântână, după care au plecat în drumul lor. Într-un alt dosar doi indivizi şi-au bătut amicul, dar nu s-au oprit aici, scoţându-l în câmp şi dându-i foc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A scăpat de închisoarea pe viaţă după ce a omorât un om pentru 500 de lei

Curtea de Apel Galaţi a înlocuit la sfârşitul săptămânii trecute detenţiunea pe viaţă cu pedeapsa închisorii pentru următorii 30 de ani în cazul unui gălăţean, care i-a şocat pe anchetatori după ce a luat viaţa unui om şi i-a agresat sexual fiica doar pentru că victima refuzase să îi înapoieze o datorie de 500 de lei.

Cristinel Popa îl împrumutase pe un vecin cu suma amintită, dar acesta din urmă nu a mai vrut să audă de el când a fost vorba de plata datoriei. Bărbatul a plănuit atunci să îl omoare pe „datornic”, iar pentru a-şi face curaj, a cumpărat un bidon de bere. I-a cerut apoi victimei să îl însoţească la locuinţa sa sub pretextul că vrea să îşi instaleze o priză. Profitând de un moment de neatenţie a victimei, Cristinel Popa a lovit-o cu un cuţit în zona gâtului şi apoi în zona toracică. Bărbatul s-a prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge, iar la scurt timp a decedat. Nu a fost de ajuns pentru Cristinel Popa, care s-a deplasat la locuinţa victimei, unde i-a cerut fiicei minore a acestuia să îl însoţească la domiciliu, deoarece tatăl său este beat şi nu vrea să plece acasă.

A violat-o pe fata victimei

Când a ajuns la locuinţa agresorului, copila a înţeles că fusese minţită şi a vrut să plece, dar a fost imobilizată de bărbat, care a închis-o într-o cameră şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. Scenariul s-a repetat de câteva ori, până când agresorul a realizat cu adevărat ce făcuse şi a anunţat un vecin despre cele întâmplate.

Cristinel Popa a fost judecat pentru omor calificat, lipsire de libertate şi viol, judecătorii găsindu-l vinovat pentru toate capetele de acuzare. Astfel, pentru omor calificat agresorul a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, pentru lipsire de libertate la 9 ani de închisoare, iar pentru viol la cinci ani de închisoare. Judecătorii au contopit pedepsele şi i-au aplicat şi un spor de pedeapsă de şapte ani de închisoare. Cristinel Popa a fost obligat şi la plata a 3.000 de lei drept despăgubiri materiale şi a nu mai puţin de 80.000 de lei cu titlu de daune morale către minora pe care a violat-o şi i-a omorât tatăl. În plus, judecătorii au stabilit ca ucigaşul să îi plătească fetei o pensie de întreţinere într-un cuantum de 25% din salariul minim pe economia naţională de la data faptei şi până la împlinirea de către minoră a vârstei de 18 ani, respectiv până în septembrie 2020.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.