Jump to content

Focuri de armă şi urmărire ca-n filme, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Focuri de armă şi urmărire ca-n filme, la Galaţi

Acțiune mai ceva ca în filmele de acțiune, pentru polițiștii gălățeni. Un echipaj din cadrul Poliției Rutiere, în timp ce se deplasa pe strada str. Traian, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, dar conducătorul acestuia a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea.

Polițiștii au plecat în urmărirea autovehiculului cu autospeciala din dotare ce avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La intersecția cu strada Cezar, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public. După impact, din autoturismul avariat au coborât trei bărbați care au fugit către strada George Coșbuc. Unul dintre agenții de poliție i-a somat verbal să se opreasă și, întrucât cei trei nu s-au supus somației, polițistul a tras un foc de avertisment în plan vertical cu pistolul din dotare.

„Cele trei persoane au fost imobilizate și conduse la sediul poliției. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul care conducea autoturismul, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de atovehicule.

Întrucât două dintre cele trei persoane erau bănuite de comiterea unor furturi din locuințe, cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați”, a declarat cms. Cristina Tatulici, purt. de cuv. al I.P.J. Galați.

În urma anchetei făcute, oamenii legii au descoperit că tânărul de 19 ani împreună cu altul de 24 ani, ar fi sustras în ziua de 26 decembrie 2013, dintr-o locuință din municipiul Galați, bijuterii, parfumuri și un laptop în valoare de 11.500 lei. Același îndivid se pare că pe 13 aprilie ar mai fi sustras un telefon, bijuterii și băuturi alcoolice, în valoare de 5000 lei, dintr-o altă locuință din Galați.

„Pentru documentarea activității infracționale a acestora, polițiștii de investigații criminale cu sprijinul polițiștilor Secției 1 Poliție Rurală au efectuat ieri trei percheziții domiciliare și au ridicat în vederea continuării cercetărilor bijuterii și ceasuri, două autoturisme fiind indisponibilizate. Prejudiciul total cauzat este de aprox. 16 500 lei și a fost recuperat în proporţie de 30%. Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând  a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a mai adăugat cms. Cristina Tatulici.
presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.