Jump to content

Răzvan Olaru - subprefect la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Răzvan Olaru - subprefect la Galaţi

(MEDIAFAX) - Constantin Toma (Partidul Conservator), fost viceprimar al oraşului Dărmăneşti în perioada 2008-2012, va fi subprefect în judeţul Bacău, iar Daniel Răzvan Olaru, susţinut tot de PC, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, va fi subprefect în judeţul Galaţi.

Numirile în funcţie au fost decise în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Tot prin hotărâre de guvern, Iuliana Constantinescu a fost retrasă din postul de subprefect în Galaţi.

 

 

După nici măcar o lună în structura de conducere a Prefecturii, Iuliana Constantinescu spune adio Palatului Administrativ.
Potrivit Mediafax, reprezentanţii Guvernului au decis, în şedinţa de miercuri, la solicitarea conservatorilor, eliberarea din funcţia de subprefect  a Iulianei Constantinescu şi numirea lui Daniel Răzvan Olaru, până în prezent directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi. Contactaţi telefonic, atât Iuliana Constantinescu, cât şi Daniel Olaru ne-au declarat că nu ştiu nimic despre o asemenea decizie guvernamentală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Noul subprefect s-a trezit liniştit şi detaşat... la Prefectură după Paşte

Din ciclul „Ce are agricultura cu Prefectura?”, fostul şef al agricultorilor, Daniel Răzvan Olaru, de profesie avocat, s-a trezit, după Sfintele Sărbători de Paşte, liniştit şi puţin detaşat...  la Prefectură, ca subprefect. „Nu mi-am dorit funcţia de subprefect. A fost o mirare pentru mine să constat că am fost numit prin detaşare în această funcţie. Îmi voi face treaba cât se poate de bine şi sper să mă ridic la nivelul prestigiului acestei instituţii. Consider că trebuie să îmi fac îndatoririle prevăzute în fişa postului”, a glăsuit Olaru.
El şi-a propus să modeleze o hartă a calamităţilor, incluzând-o în lucrare şi pe fosta subprefectureasă Iuliana Constantinescu. „Consider funcţia o provocare, mai ales că judeţul Galaţi este supus calamităţilor de orice natură, inundaţii, zăpezi. Voi urmări cu prioritate stările de calamitate” (cu referire directă la Iuliana Constantinescu), a spus acelaşi Olaru”.
La prima ieşire în faţa presei, Olaru ne-a servit şi nişte neadevăruri, demonstrând că Şcoala Durbacă nu se dezminte. Din păcate, juniorul de 31 ani este departe de mentorul său. Se dă singur de gol. „M-a surprins această numire. Am fost anunţat cu jumătate de oră după ce a apărut pe Mediafax ştirea cu numirea mea”, spune juniorul, numai că asta se întâmpla pe 16 aprilie, iar tot el recunoaştea că şi-a dat demisia din PC pe 15 aprilie. Păi, june Olarule, îţi dai demisia din PC ca să ajungi subprefect. Corect? Mirările şi surprinderile tale sunt doar închipuite.
În speranţa că „perşul” Darius Otrocolus te va pune la punct, aşteptăm reacţii.
Fosta subprefectureasă Iuliana Constantinescu avea sindromul Luchiniuc
Iuliana Constantinescu a fost subprefect, dacă ţinem cont de învestirea din 19 martie, o lună şi trei zile. Este cel mai scurt mandat din istoria recentă a prefecturilor româneşti. Probabil că astfel de scene se mai petrec prin Guineea sau Trinidad Tobago, unde nu există prefecturi.
Dar iată explicaţia femeii: „A fost o experienţă scurtă, dar fost o experienţă foarte frumoasă şi interesantă pentru mine. A fost prima dată când am luat contact cu media în direct şi vă mulţumeasc că articolele nu au fost părtinitoare şi aţi fost drăguţi, ca să spun aşa, pentru prima dată când am fost expusă. Şi cam atât. Nu am renunţat, a fost o schimbare la nivel de Guvern”. Întortocheate, „expuse” şi „drăguţe” sunt exprimările domnişoarei care a fost remarcată în articolele din presă prin ridicolul situaţiilor cu ea în prim plan.

Iuliana nu a fost o „schimbare la nivel de Guvern”, ci a fost schimbată pentru că avea sindromul Luchiniuc. Femeia avea coşmaruri cu cătuşe, nu erotice, ci DNA, pentru că primea din partea mentorului ei (acelaşi ca şi al lui Olaru) comenzi pentru trecerea în posesie a unor terenuri aflate în închiriere sau concesionare. Surse din Prefectură povestesc că într-una din zile apa din budă a crescut peste nivelul buzei în urma bocetelor Iulianei, care îşi jelea neputinţa. Promitem să revenim cu amănunte la momentul potrivit.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Pe unde a trecut şi ce a făcut Daniel Răzvan Olaru

Daniel Răzvan Olaru a fost învestit, ieri, în funcţia de subprefect al judeţului Galaţi, în cadrul unei ceremonii extrem de scurte, la care au participat, printre alţii, prefectul Dorin Otrocol, şefi ai instituţiilor deconcentrate, senatorul Eugen Durbacă, dar şi o serie de membri ai PC, formaţiune politică ce l-a susţinut şi propulsat în noua funcţie pe tânărul avocat.
La eveniment a fost prezentă şi Iuliana Constantinescu, fosta colegă de partid a lui Daniel Răzvan Olaru, care a reuşit „performanţa” de a nu rezista în eşalonul doi al Prefecturii nici măcar o lună de zile, Guvernul decizând, pe data de 16 aprilie, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa din acea zi, eliberarea din funcţie a acesteia. Iuliana Constantinescu i-a mulţumit prefectului de Galaţi pentru colaborare, pe care a catalogat-o drept „bună şi foarte bună”, în scurta sa trecere pe la Prefectură, însă a refuzat să explice motivul pentru care a pierdut scaunul de subprefect, precizând doar că a fost „o schimbare la nivel de Guvern”.

De la agricultură, la Prefectură

Noul subprefect al judeţului Galaţi are 31 de ani şi este de profesie avocat. În anul 2005 a absolvit Facultatea de Drept, Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii „Danubius”, în anul 2007 a finalizat masteratul în Ştiinţe Penale, în perioada 2008-2010 a fost avocat stagiar la cabinetul cunoscutului avocat Mircea Breahnă, iar în anul 2010 a dobândit titlul de avocat defintiv în cadrul Baroului Galaţi.
Din august 2004 şi până în septembrie 2006, Daniel Răzvan Olaru a lucrat în cadrul Direcţiei de Patrimoniu a Consiliului Judeţului (perioadă în care la cârma instituţiei s-a aflat Eugen Durbacă, liderul PC), deţinând funcţii precum inspector debutant, inspector gradul 3 şi consilier clasa I. Din februarie 2010 şi până în iulie 2013 a activat în cadrul propriului cabinet de avocatură, după care a fost director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Galaţi.
"Nu mi-am dorit funcţia de subprefect. A fost o mirare pentru mine să constat că am fost numit prin detaşare în această funcţie. Îmi voi face treaba cât se poate de bine şi sper să mă ridic la nivelul prestigiului acestei instituţii. M-a surprins această numire. Am fost anunţat cu jumătate de oră după ce a apărut în presă numirea mea. Consider că trebuie să îmi fac îndatoririle prevăzute în fişa postului. Consider funcţia o provocare, mai ales că judeţul Galaţi este supus calamităţilor de orice natură, inundaţii, căderi de grindină, zăpezi”, a declarat Daniel Răzvan Olaru.
Este greu de înţeles "uimirea" tânărului avocat, în condiţiile în care pe data de 15 aprilie şi-a dat demisia din PC, chiar cu o zi înainte de a fi numit în funcţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Subprefectul de Galaţi, decapitat. Cine-i va lua locul protejatului lui Eugen Durbacă

PSD „rade” din funcţii oamenii lui Eugen Durbacă, după ce acesta a părăsit ALDE şi s-a alăturat lui Daniel Constantin, în noul său proiect politic. Guvernul a decis, în şedinţa de astăzi, schimbarea din funcţia de subprefect a lui Răzvan Daniel Olaru, protejatul deputatului Eugen Durbacă. Acesta va fi înlocuit de către Mihai Manoliu, fostul şef al Poliţiei Locale Galaţi (în prezent, adjunct), care, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este numit "cu caracter temporar, prin detașare".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.