dcp100168 Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 În etapa a XXXI-a, joi, 8 mai, ora 19.30, Dolce Sport, Oţelul Galaţi - ACS Poli Timişoara Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 Lienen: “Trebuie să câştigăm cu Timişoara"Deşi Oţelul a pierdut fără drept de apel meciul de la Botoşani, ajungând pe locul 17 în clasament, antrenorul Ewald Lienen spune că echipa noastră se mai poate salva, având în vedere că mai sunt 12 puncte puse în joc în cele 4 etape rămase de disputat. Tehnicianul german a declarat că elevii săi s-au bătut singuri la Botoşani, referindu-se la faulturile stupide făcute de Prestia şi Mişelăricu la faze care nu aduceau niciun pericol iminent.Lienen afirmă că singura şansă ar fi să mai învingem pe ACS Poli Timişoara şi Viitorul Constanţa, iar acest lucru este posibil dacă jucătorii şi cei din jurul echipei îşi doresc din tot sufletul să se salveze.Ewald Lienen: "Din păcate, noi am pierdut meciul, am avut probleme în apărare. E foarte dificil de explicat ce s-a întâmplat cu Botoșani, am făcut două penalty-uri fără să fie vreun pericol. Toate planurile noastre au fost date peste cap. Totuși, putem să mai câștigăm 12 puncte, jucăm acasă cu Timișoara și Viitorul. Am vrut și cu Botoșani puncte, dar e greu să le obținem cu astfel de greșeli. În majoritatea meciurilor, noi am dominat, deci cred că merităm 100% să rămânem în prima ligă. Important este că jucătorii și cei din jurul echipei își doresc să se salveze. Trebuie neapărat să câștigăm acum cu Timișoara."dunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Joi pentru Oţelul, o nouă finală cu Timişoara* Echipa gălăţeană a ajuns pe penultimul loc în Liga I, iar şansele de evitare a retrogradării sunt strict legate de câştigarea următorului meciEvoluţia foarte slabă de la Botoşani, cu foarte multe erori individuale, s-a soldat cu o înfrângere care a adus Oţelul într-o situaţie extrem de critică, pe penultimul loc al Ligii I, cu doar patru etape la dispoziţie pentru a se urca mai sus de locul 16 şi a se evita retrogradarea.Antrenorul Ewald Lienen îşi păstrează optimismul, afirmând că Oţelul poate şi merită să rămână în prima ligă. „În meciurile precedente am avut probleme să înscriem, dar acum am avut probleme în apărare. Am făcut două penalty-uri fără să fie vreun pericol şi toate planurile noastre au fost date peste cap. Totuşi, mai sunt în joc 12 puncte, jucăm acasă cu Timişoara şi Viitorul... În majoritatea meciurilor noi am dominat, deci cred că merităm 100 la sută să rămânem în prima ligă. Important este că jucătorii şi cei din jurul echipei îşi doresc să se salveze. Trebuie neapărat să câştigăm acum cu Timişoara”, a declarat Lienen.Etapa a 30-a nu a fost decât pe jumătate favorabilă Oţelului, două dintre contracandidate, ACS Poli Timişoara şi Săgeata Năvodari, au pierdut pe teren propriu, 0-3 cu Petrolul, respectiv 0-2 cu Ceahlăul, astfel că încă mai sunt şanse pentru formaţia gălăţeană. În schimb, alte două contracandidate au câştigat, Viitorul graţie unui gol marcat în prelungiri cu U. Cluj, iar FC Braşov cu 2-0 în faţa celor de la Dinamo. La acest din urmă meci suporterii dinamoviştii le-au scandat propriilor jucători „blatiştilor”, iar Narcis Răducan, managerul general al Oţelului, a catalogat drept ciudată această partidă: „Mi s-a părut cel puţin lejeră partida dintre Braşov şi Dinamo, îmi cer scuze dacă jignesc pe cineva, dar din experienţă pe care am acumulat-o în fotbal, cred că pot să am o opinie. Partida respectivă mi s-a părut ciudată”.Intrare liberă la meciul de joiLa trei ani distanţă de la memorabila partidă cu Poli Timişoara în care Oţelul a câştigat campionatul, echipa gălăţeană va susţine o nouă adevărată finală contra timişorenilor, doar că de data aceasta miza este la polul opus, rămânerea în prima ligă.Partida cu ACS Poli Timişoara va avea loc la Galaţi, joi, de la ora 19,30, Narcis Răducan anunţând că, având în vedere importanţa acestei confruntări, intrarea spectatorilor va fi gratuită. „Este meci decisiv, vrem să ne concentrăm pe această partidă, de joi, cu Timişoara şi avem nevoie de toată energia şi de susţinerea gălăţenilor care iubesc această echipa. Ni s-a aprobat să lăsăm intrarea liberă, iar apoi vom încerca să asigurăm transportul pentru cât mai mulţi suporteri în deplasarea de la Vaslui. Am vorbit cu jucătorii şi le-am spus să ridice capul din pământ, două dintre contracandidatele noastre au pierdut şi încă putem reuşi. Ne vom lupta până la sfârşit, ne stă încă în putere să împlinim această grea misiune. Singurul lucru care ne sprijină este dorinţa fiecăruia de a demonstra din punct de vedere sportiv că merită să fie în prima liga şi să nu-şi păteze CV-ul cu o eventuală retrogradare”, a declarat Răducan.Contre suspecteLa finalul meciul de la Botoşani, Narcis Răducan a declarat că adversarii au depus o contestaţie referitoare la dreptul de joc al lui Sîrghi şi Astafei, jucătorii care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract în urma salariilor restante, precizând că la fel a fost şi la mecul cu Săgeata Năvodari şi că adversarii au primit prin email memoriile celor doi. „A fost al doilea meci când o persoană a trimis adversarului nostru două documente, ale lui Sîrghi şi Astafei, şi suntem contestaţi. Înaintea meciului, le-au fost contestate drepturile de joc. Ceea ce este interesant, directorul sportiv al echipei adverse ne recunoaşte că o persoană le-a trimis documentele prin email”, a declarat Răducan.Acesta precizat că este sigur de dreptul de joc al celor doi fotbalişti, astfel că ei vor putea evolua şi cu ACS Poli Timişoara. „Mai mulţi jucători şi-au depus memorii, dar numai Sârghi şi Astfei solicitau rezilierea imediată a contractului. Dar nu s-a dat nici un verdict încă la acele memorii, deci au drept de joc, m-am documentat şi sunt sigur de asta”, a spus Răducan.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Dan Alexa: Mergem să facem un meci bun la GalaţiAntrenorul echipei ACS Poli Timişoara, Dan Alexa, a declarat, marţi, într-o conferiţă de presă, că formaţia sa va merge la Galaţi pentru a face un meci bun în partida cu Oţelul din etapa a XXXI-a a Ligii I, informează site-ul oficial al grupării bănăţene. "Va fi un meci foarte important pentru ambele echipe. Pentru Oţelul este un meci ca o finală, pentru noi poate fi considerată partida ca o semifinală. Va fi un joc în care va trebui să arătăm mult mai bine, mai ales după înfrângerea cu Petrolul. Vreau să văd reacţia echipei mele după ce s-a întâmplat cu ploieştenii. Eu am încredere în elevii mei. Sunt jucători buni, care atunci când se mobilizează sunt greu de bătut şi pot pune probleme oricui. Au demonstrat-o şi o vor mai demonstra. Am început să-i cunosc foarte bine, pe unii dintre ei îi ştiam. Mergem să facem un meci bun la Galaţi, să arătăm ca o echipă", a spus Alexa.Tehnicianul bănăţenilor nu va putea să-i folosească în meciul cu Oţelul pe Mansour şi Ovidiu Petre, ambii accidentaţi: "Mansour are acea problemă cu genunchiul, va lipsi. Eu am fost mulţumit de atitudinea pe care a avut-o când a intrat cu Petrolul. Trebuie să avem răbdare cu el, are nevoie de câteva zile de pauză după un efort susţinut. Ovidiu Petre a revenit de câteva zile la antrenament, dar mai are probleme la umăr. Revin Şeroni şi Bărbuţ după accidentări, iar Popovici revine după suspendare".Dan Alexa a afirmat că Oţelul este o echipă bună. "Pentru ei, este ca o finală, e un meci crucial, aşa cum am zis. Au un antrenor foarte bun, Ewald Lienen, pe care eu îl stimez. Oţelul este o echipă foarte bună, au demonstrat-o. Este o formaţie care impune ritm, este foarte bine pregătită fizic. Dar, cum am zis, avem posibilitatea de a face un rezultat bun şi de a-i băga pe cei de la Oţelul definitiv sub noi", a precizat Alexa.Partida Oţelul Galaţi - ACS Poli Timişoara, din etapa a XXXI-a a Ligii I, se va disputa joi, de la ora 19.30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 Ewald Lienen: La Oţelul e un blocaj psihic(MEDIAFAX) - Antrenorul formaţiei Oţelul Galaţi (locul 17 în Liga I), Ewald Lienen, a declarat, miercuri, că în cadrul echipei sale s-a produs un blocaj psihic, fiind greu de înţeles cum de nu reuşeşte să câştige în ciuda unor partide bune, transmite corespondentul MEDIAFAX."Nu sunt sigur că Timişoara va veni la egal, nici ei nu sunt încă salvaţi de la retrogradare. În ultima vreme, Timişoara a scos foarte multe puncte de pe teren străin. La noi e un blocaj psihic. Au fost multe meciuri în care un gol marcat ne putea descătuşa. E greu de înţeles pentru jucători cum am pierdut de atâtea ori când am jucat bine. Am jucat slab la Dinamo şi la Botoşani şi am pierdut, e în regulă, dar am pierdut şi când am jucat bine. Trebuie să ne revenim, chiar dacă e greu de înţeles cum e posibil aşa ceva. Trebuie să credem în noi şi în forţa noastră de joc", a declarat tehnicianul.Directorul general al grupării gălăţene, Narcis Răducan, mizează pe mobilizarea totală a jucătorilor pentru a salva echipa de la retrogradare. "Mai sunt puţine meciuri până la final şi trebuie să câştigăm cu Timişoara, nu mai avem altă variantă. Mizăm pe o mobilizare generală, atât în rândul suporterilor, cât şi în rândul jucătorilor. Nu mai contează ce războaie sunt, reci, calde sau doar imaginare, trebuie să trecem peste orice pentru a ne salva de la retrogradare. În condiţii normale, mai e nevoie de şapte puncte pentru a ne salva de la retrogradare, dar cel mai important e următorul meci", a spus el.Mijlocaşul Gabriel Giurgiu afirmă că toţi jucătorii gălăţeni sunt motivaţi să câştige partida cu ACS Poli Timişoara. "Ştim cât de important este acest meci. Pentru noi doar victoria contează acum. În urmă cu trei ani ne luptam cu Timişoara sus în clasament, era meciul decisiv pentru titlu, acum luptăm pentru evitarea retrogradării, dar eu spun că-i la fel de decisiv. Nu contează ce s-a schimbat de atunci până în prezent, trebuie să câştigăm meciul cu Timişoara. E mai mare presiunea acum cu Timişoara decât în urmă cu trei ani, pentru că atunci câştigam din elan. Am vorbit şi în vestiar, suntem motivaţi să luăm cele trei puncte din partida cu Timişoara", a declarat Gabriel Giurgiu.Partida Oţelul Galaţi - ACS Poli Timişoara, din cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I, se va disputa joi, de la ora 19.30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 Mişelăricu şi Filip, suspendaţiAntrenorul Ewald Lienen are din nou probleme de lot pentru meciul de joi cu ACS Poli Timişoara. Astfel, Ioan Filip şi Constantin Mişelăricu au încasat cel de-al patrulea lor cartonaş galben din acest sezon la Botoşani şi vor lipsi sigur din lotul de 18 fiind suspendaţi o etapă.Ne putem baza însă în continuare pe Sîrghi şi Astafei, directorul general Narcis Răducan afirmând că cei doi jucători pot fi folosiţi, în ciuda contestaţiilor făcute de adversare, deoarece nu au fost declaraţi încă liberi de contract! De asemenea, situaţia de criză acută din clasament ar putea aduce şi câteva surprize în lotul de 18, unii jucători care au evoluat puţin sau deloc în acest sezon urmând a reveni în vederile echipei mari.Pe final de campionat au început să se înmulţească şi fotbaliştii aflaţi la limita suspendării. Astfel, la un singur cartonaş galben de a sta se află Cristian Sîrghi, Victor Astafei, Liviu Băjenaru, Ciprian Milea şi Armando Cooper, cu menţiunea că panamenzul va fi suspendat la orice cartonaş galben primit de acum înainte deoarece a strâns deja 8 avertismente.INTRAREA LA MECI ESTE LIBERĂ!dunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 Ovidiu Haţegan arbitrează "finala" cu TimişoaraComisia Centrală a Arbitrilor a delegat pentru ”finala” de joi o brigadă condusă de Ovidiu Haţegan (Arad). Asistenţi vor fi Sebastian George (Suceava) şi Daniel Mitruţi (Craiova). Arbitri adiţionali: Florin Miron (Bucureşti) şi Dragoş Teodor (Constanţa). Arbitru de rezervă va fi Dan Vasile Popescu (Buzău). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 Oţelul, în faţa ultimei şanseOţelul a ajuns poate în faţa ultimei şanse de a mai rămâne în Liga I şi în sezonul următor. Cu doar o săptămână înainte de împlinirea a 3 ani de la câştigarea campionatului, echipa noastră întâlneşte o altă formaţie din Timişoara, într-o nouă finală, de data asta pentru supravieţuire.Formaţia noastră este pe locul 17, penultimul al clasamentului, şi dacă vrea să mai spere până la final şi nu să se târască fără scop până pe 20 mai, atunci trebuie ca Oţelul să ia toate cele 3 puncte astăzi, urmând să continue apoi lupta. Ba mai mult, o victorie la două goluri diferenţă ar fi necesară ca aerul pentru a depăşi în clasament chiar adversara de astăzi, la criteriul care contează la final, acela al meciurilor directe.De meciul de astăzi nu depinde doar salvarea echipei, ci poate chiar întreaga existenţă a Oţelului, clubul nostru fiind în mare pericol dacă va retrograda, deoarece şi-ar putea pierde toţi jucătorii, cât şi importante sume de bani, venite din drepturile TV şi nu numai.Chiar dacă Galaţiul a mai întâlnit Timişoara de foarte multe ori în prima divizie, meciul de astăzi este abia al doilea din istorie dintre Oţelul şi ACS Poli Timişoara. Echipa bănăţeană nu are nicio legătură cu cea pe care Oţelul o învingea acum 3 ani, câştigând campionatul în faţa ei, chiar dacă antrenorul Dan Alexa a fost pe teren în calitate de adversar la acel joc de legendă. Aşadar, singurul meci direct dintre cele două formaţii de azi este cel din tur, când timişorenii s-au impus cu 1-0 în prelungirile unei partide în care Oţelul a avut numeroase ocazii imense, printre care şi două bare, dar pe care l-a pierdut prosteşte, aşa cum s-a întâmplat de atâtea în acest sezon, lucru care ne-a costat enorm, ducându-ne pe marginea prăpastiei retrogradării.Pentru acest joc, Ewald Lienen nu îi va putea folosi pe Constantin Mişelăricu şi Ioan Filip, care sunt suspendaţi şi nici pe Bogdan Gavrilă (accidentat). Vor reveni în lot însă atacantul Bernardo Henrique şi campionul Sergiu Costin, după o lungă absenţă din primii 18.ECHIPE PROBABILE:Oţelul: Goicoechea - Tritz, Sîrghi, Prestia, Popescu - Lovin, Giurgiu, Cooper - Astafei, Henrique, Marquinhos. Antrenor Ewald LienenACS Poli: Nuno Claro - Belu, Mera, Şeroni, Murariju - Poparadu, Gorobsov - Popovici, Trandu, Boldea - Szekely. Antrenor: Dan AlexaPoate mai mult ca niciodată, oricât de clişeic ar suna, Oţelul are nevoie de suporterii roş-alb-albaştri, căliţi în atâtea lupte de prima divizie în ultimii 24 de ani. Cei care încă simt orice lovitură primită de această echipă minunată sunt aşteptaţi la stadion azi, de la 19.30. Nu veniţi singuri, aduceţi-vă familia, prietenii, mai ales că INTRAREA ESTE LIBERĂ! Este timpul ca, după multă vreme, dintre cei 250.000 de gălăţeni, măcar 10.000 să ia drumul arenei din Ţiglina III pentru a muri sau a învia alături de echipa fanion a oraşului Galaţi!dunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 0-0 la pauză, după o repriză dominată total, însă cu o singură ocazie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 1-0, greu a mai fost...Oţelul - Poli Timişoara 1-0(MEDIAFAX) - Formaţia Oţelul Galaţi a învins, joi seară, pe teren propru, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa ACS Poli Timişoara, într-un meci din etapa a XXXI-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX. Golul a fost înscris de Lovin, în minutul 62, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.Oţelul Galaţi: Goicoechea - Tritz, Sipovici (Sîrghi '75), Prestia, Popescu - Giurgiu, Lovin (Milea '71), Cooper, Marquinhos - Astafei, Henrique (Tudorie '76). Antrenor: Ewald Lienen.ACS Poli Timişoara: Nuno Claro - Belu, Şeroni, Mera (Nanu '69), Morariju - Popovici, Scutaru, Poparadu, Gorobsov (Trandu '57), Boldea (Bălace '46) - Szekely. Antrenor: Dan Alexa.Cartonaşe galbene: Marquinhos '48, Sipovici '72, Popescu '77, Astafei '83, Milea '90+3 / Şeroni '25, Mera '49, Bălace '85, Nanu 87Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Sebastian Gheorghe, Daniel Mitruţi (asistenţi) - Florin Miron, Dragoş Teodor (adiţionali) - Vasile Dan Popescu (rezervă). Observatori: Constantin Ştefan, Vasile MarcelLa meci au asistat aproximativ 9.000 de spectatori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 Lovin readuce speranţele la Galaţi: "Nu ne bucurăm prea tare"Oţelul câştigă dramatic în faţa celor de la ACS Poli Timişoara (1-0) şi gălăţenii continuă să spere: au adunat 34 de puncte şi i-au egalat pe bănăţeni şi pe cei de la Viitorul. Florin Lovin a adus victoria echipei lui Lienen, cu primul gol reuşit de la revenirea în Liga 1. Gălăţenii au început să îşi calculeze paşii pentru salvarea de la retrogradare.Mijlocaşul Oţelului a declarat imediat după meci că este prima victorie în urma căreia nu se bucură prea tare. "Chiar vorbeam cu băieţii în vestiar, este primul meci pe care l-am câştigat şi nu ne-am bucurat prea tare. Trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru rezultatul de astăzi. Suporterii ne-au dus spre această victorie. S-a discutat cu ei înaintea meciului, au fost rugaţi să ne susţină până în minutul 90 şi apoi să tragă concluziile", a declarat Florin Lovin la Dolce Sport.Fostul stelist nu regretă că a ales să revină în campionatul românesc, deşi Oţelul s-a confruntat cu o criză financiară fără precedent."Dacă luăm punct sau puncte la Vaslui şi apoi câştigăm acasă cu Viitorul cred că suntem salvaţi. Nu regret că am revenit în Liga 1. Indiferent de ceea ce se va întâmpla la finalul acestui campionat, nu regret", a mai spus Lovin.prosport.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts