Jump to content

Un puşti de clasa a II-a a băgat frica în colegii săi


dcp100168

Recommended Posts

Protest la o şcoală din Galaţi din cauza unui copil cu probleme de comportament

Părinţii elevilor de la o clasă de învăţământ primar de la Şcoala nr. 3 nu au mai vrut să-şi lase astăzi copiii la cursuri pe motiv că unul dintre şcolari are un comportament agresiv. Conducerea instituţiei spune că este obligată, potrivit recomandărilor Ministerului Educaţiei, să lupte pentru integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă şi a luat măsuri în acest sens.
Pentru părinţii unei clase a doua de la Şcoala nr. 3 din Galaţi limita răbdării a fost depăşită astăzi. Ei au refuzat să-şi mai aducă odraslele la cursuri, supăraţi că acestea ar putea oricând fi agresate de unul dintre colegi, diagnosticat cu deficient de comportament.
Părinţii spun că de mai multe ori copiii le-au povestit cum sunt loviţi din senin de acest copil. "Copilul meu chiar a fost agresat, uitaţi-vă pe faţa lui, încă se mai vede urma palmei", povesteşte un părinte, în vreme ce altul spune că fetiţa lui s-a trezit cu rochia tăiată cu foarfecele. Mai mult, un al treilea părinte ne spune că, într-o zi, copilul problemă a ameninţat că sare pe geam.
Părinţii copilului acuzat de aceste acţiuni violente nu au vrut să comenteze acest caz, dar în sprijinul lor au venit directorul şcolii, dar şi un psiholog din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. "În urma diferitelor probleme de comportament, sesizate de mai mulţi părinţi, cazul a fost pus în discuţia consiliului profesoral, iar părinţii au fost sancţionaţi cu avertisment", spune directoarea şcolii, Marcelica Văsioiu. Problema pe care o are acest copil o întâlnim la mulţi alţi copii din învăţământul de masă. Este o problemă care se rezolvă în timp. În momentul de faţă noi implementăm planul de intervenţie personalizat, în care avem precizate foarte clar măsurile psiho-educaţionale pe care trebuie să le urmeze acest copil", spune la rândul lui Grigore Ionaşcu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenta Educaţionala Galaţi.
Părinţii sunt greu de convins şi ameninţă că nu vor aduce copiii la cursuri de teama unor noi agresiuni. Ei au solicitat şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Galaţi pentru soluţionarea rapidă a acestui caz. În judeţul Galaţi sunt peste 400 de elevi cu afecţiuni psihice sau comportamentale minore care trebuie integraţi în învăţământul de masă. 80 dintre ei sunt înregistraţi în învăţământul primar, dar sunt asistaţi de personal de specialitate. Inspectoratul Şcolar admite că sunt mult prea puţini, mai ales că un copil cu nevoi speciale ar trebui asistat toată ziua, nu doar cât este la şcoală.
adevarul.ro
 

"I-a taiat pantalonii nepoatei mele, a batut-o, a impins-o pe scari." Un elev cu nevoi speciale a pornit un scandal la Galati

Comportamentul unui elev cu nevoi speciale, in varsta de 8 ani, a creat o adevarata revolta intr-o scoala din Galati.

Parintii colegilor lui au refuzat, joi dimineata, sa isi mai lase copiii la scoala si spun ca cei mici sunt agresati in timpul orelor de baiatul care nu isi poate controla izbucnirile. Profesorii si psihologii spun ca baietelul trebuie integrat intr-o clasa normala, pentru ca asa au recomandat medicii care l-au consultat.

Bunica: "De exemplu, cum i-a taiat pantalonii nepoatei mele. Cum a batut-o pe 23 ianuarie, de abia am scos-o din mainile lui. Cand a impins-o pe scari. Cum sa nu fim revoltati?"

Parintii nu au mai suportat conditiile in care invata copiii lor si au venit, joi, revoltati, la scoala. Miercuri, cand elevii au revenit la cursuri, dupa vacanta de Paste, le-au povestit parintilor ca au fost batuti si injurati de colegul lor.

Marcelica Vasioiu, directorul scolii: "Copiii dumneavoastra, la momentul acesta, ar fi trebuit sa fie prezenti la ora."
Parinte: "Eu nu pot sa stau linistita patru ore acasa, cand acest copil mi l-a impins, mi l-a batut. Nu se poate!"

Situatia a fost reclamata atat la conducerea scolii, cat si la inspectorat si la Ministerul Educatiei. Directoarea unitatii de invatamant sustine insa ca nu poate incalca legea.

Marcelica Vasioiu, directorul scolii: "A fost sanctionat cu avertisment pe care l-au primit parintii si care a fost consemnat in catalog. Acest copil trebuie integrat, ca asa ne spune legea."

Copilul in varsta de 8 ani a fost transferat la scoala unde se afla acum, in luna decembrie 2013. Mai fusese la doua unitati inainte, dar parintii au fost nevoiti sa il mute din cauza acelorasi probleme. In februarie, dupa ce l-au consultat medici de specialitate, a fost conceput si un plan special de educatie, pentru el.

Grigore Ionascu, directorul Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala: "Acest copil are un coeficient de inteligenta peste medie.Diagnosticul ii permite cu prioritate includerea si adaptarea in invatamantul de masa."

Diamanta Bulai, inspector scolar general adjunct, Galati: "Trebuie sa facem mult mai mult pentru a educa si parintii."

Elevul va fi monitorizat timp de o luna de un asistent educational, iar in functie de rezultate, specialistii vor stabili cum trebuie sa continue tratarea copilului.

stirileprotv.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.