Jump to content

Lienen a explicat de ce nu joacă Henrique, iar brazilianul şi-a anunţat plecarea


dcp100168

Recommended Posts

Lienen a explicat de ce nu joacă Henrique, iar brazilianul şi-a anunţat plecarea

Tehnicianul Oţelului spune că atacantul brazilian este superficial în pregătire şi că n-a făcut nimic pentru a merita să intre în echipă. Jucătorul a reacţionat, anunţându-şi plecarea în Brazilia

Oţelul a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, o partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării, 0-1 cu Săgeata Năvodari. Echipa gălăţeană a dominat categoric acest joc, şi-a creat cel puţin zece ocazii de a marca, dar nu a fructificat niciuna, astfel că după meci, la conferinţa de presă, s-a discutat problema ineficienţii atacanţilor. În condiţiile în care a terminat partida cu fundaşii centrali Sipovici şi Prestia ca atacanţi, iar Henrique nu a fost nici măcar pe banca de rezerve, antrenorul Ewald Lienen a fost întrebat de ce nu-l foloseşte pe atacantul brazilian. Deşi este adept al principiului de nu-şi critica jucătorii în public, de data aceasta germanul a răbufnit, explicaţia sa fiind însoţită şi de un pumn în masă.

„Nu joacă din acelaşi motiv pentru care nu a jucat tot timpul. De ce? Veniţi la antrenamente şi priviţi. Dacă acest tip ar fi muncit din greu şi s-ar fi pregătit pentru sezon, ar fi jucat. Dar nu a făcut nimic de genul acesta, nimic”, a spus Lienen.

Apoi, antrenorul Oţelul a oferit şi detalii, subliniind superficialitatea în pregătire a lui Henrique, mai ales în iarnă, când brazilianul a avut probleme cu viza la revenirea în România şi s-a alăturat lotului mai târziu, direct în cantonamentul din Spania. „Înainte de Crăciun, ne-a ajutat. După, când toată lumea muncea din greu, după sărbători, el nu a făcut nimic în Brazilia. Apoi, din nou a stat 10 zile, în care noi am făcut 20 de antrenamente. Fără antrenament în vacanţă, fără în aceste 10 zile, aşa a început pregătirea în Spania. Îmi pare rău, dar nu am vrut să-l mai antrenez. Oribil, îmi pare rău, pentru că nu este felul meu normal de a-mi critica jucătorii, dar dacă toţi îl critică pe Tudorie, pentru comportamentul profesionist, pentru munca ca un nebun la fiecare antrenament, în cantonamente, antrenându-se 100 %, ca să fie în vârf din punct de vedere fizic, şi criticându-l pentru asta… El este mult mai bun decât Henrique, el joacă mereu, iar celălalt nu a aratat nimic din dorinţa de a ajuta echipa, nici mie, nici echipei”, a completat Ewald Lienen.

Henrique şi-a anunţat plecarea

Atacantul brazilian a reacţionat la declaraţiile antrenorului, anunţându-şi plecarea de la Oţelul printr-un mesaj transmis fanilor pe facebook. “Fanii m-au văzut mereu cum joc cu mare dorinţă şi multă dragoste pentru acest tricou. Am fi putut face o mulţime de obiective cu acest tricou pe care îl iubesc atât de mult... Vreau să plec, după declaraţiile făcute de antrenorul nostru, după ziua de azi eu nu pot suporta să îl mai privesc în ochi. Din păcate, eu plec în Brazilia! Potenţialul mi l-am arătat cu 7 goluri în 14 meciuri ca titular. Sper ca într-o zi să mă întorc pentru a juca aici, deoarece eu iubesc acest club cel mai mult, dar din păcate trebuie să plec acum”, a scris Henrique.

Atacantul brazilian a jucat în 17 partide pentru Oţelul în Liga I, marcând cinci goluri, iar în Cupa României a evoluat în trei meciuri, marcând două goluri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Henrique a revenit la sentimente mai bune

Finalul meciului pierdut pe teren propriu cu Săgeata Năvodari a adus şi un scandal în interiorul echipei Oţelul Galaţi. Antrenorul Ewald Lienen a motivat, printr-o manieră proprie, de ce brazilianul Henrique nu mai prinde banca de rezerve. Mai precis, neamţul de pe banca Oţelului a spus că atacantul a devenit delăsător la antrenamente. Reacţia brazilianului nu s-a lăsat mult aşteptată, iar Henrique a postat un mesaj de adio pe pagina personală de facebook, în care făcea câteva înţepături la adresa lui Lienen.
După acest episod, Henrique a fost trimis la echipa a doua, cu care a început de luni să se pregătească. Brazilianul a oferit o declaraţie la finalul primului său antrenament cu formaţia secundă a clubului.

Henrique: “I-am înţeles reacţia antrenorului, era şi el supărat că echipa a pierdut un meci foarte important. Eu voi continua să mă pregătesc cât pot de bine la echipa a doua. Am un contract semnat cu Oţelul, pe care vreau să-l respect. Vom vedea la finalul sezonului ce se va întâmpla şi ce vom face pe mai departe.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.