Jump to content

Faleza pentru Copii


dcp100168

Recommended Posts

Faleza pentru Copii

Prin votul aleşilor locali, la iniţiativa democrat-liberalului Alin Mihai, copiii vor avea propria lor Faleză, fără să încurce pontoanele-restaurant de pe malul Dunării, pistele pentru role şi biciclete sau zona de fitness. Votul aleşilor vine la aproape un an după ce am scris prima dată, în ziarul nostru, despre beneficiile şi necesitarea acestei amenajări.
Studiul de fezabilitate aprobat a fost realizat de SC Syka’z Design & Consultanta SRL Bucureşti şi semnat de arh. Kover Orsolya Maria şi propune două variante de amenajare. Documentul porneşte de la realitatea că Faleza Inferioară este una dintre cele mai aglomerate zone din punct de vedere recreaţional, dar nu are decât un loc de joacă, cu dotări insuficiente şi vechi. Marele dezavantaj este că echipamentele se adresează doar copiilor cu vârste între doi şi cinci ani.

De toate, pentru cei mici şi mijlocii

Ideea generală a documentului votat de aleşi o constituie mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea unei zone cuprinse între două din scările de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente. Echipamentele propuse sunt selecţionate pe categorii de vârstă. Primul pe listă este un loc de joacă pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare. Următorul va fi un loc de joacă pentru copii cu vârsta între 5-10 ani, alcătuit dintr-un element central tip piramidă triunghiulară, baza fiind tip pânză de păianjen. Urmează un loc joacă pentru copii cu vârsta între 5-10 ani, alcătuit din turnuri gemene cu acoperiş, din care vor porni tobogane şerpuitoare şi scări tip şarpe. Sunt prevăzute, de asemenea, legănuţe pentru copii cu vârsta între 2-12 ani, 2-7 ani şi, respectiv, 5-12 ani, dar şi tot felul de balansoare cu un arc. Importantă este şi înlocuirea plăcilor pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă.
Pentru a avea Faleza pentru Copii, aleşilor li s-au propus, prin studiul de fezabilitate două variante de investiţii şi au ales-o pe cea mai ieftină, în valoare totală de 1.161.196 de lei (258.047 de euro), de la bugetul local. Durata de amenajare este de cinci săptămâni, dar nu vă putem spune când va începe efectiv amenajarea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Faleza pentru Copii, scoasă la licitaţie

Primăria a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 916.721 de lei, fără TVA pentru proiectarea şi execuţia Falezei pentru Copii. Nu este prima dată când scriem despre acest proiect, iniţiat de consilierul local PDL Alin Mihai şi aprobat de aleşii locali, investiţie care multiplică locul de joacă existent pe Faleza inferioară. Acesta este insuficient şi degradat şi are marele inconvenient de a se adresa doar copiilor cu vârsta între 2 şi 5 ani.
Contractul licitat prevede mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea întregii zone cuprinse între cele două scări de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente. Printre echipamentele propuse se numără: un centru de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, interacţiune, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare, două centre de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii între 5 şi 10 ani şi sisteme de legănare şi de balansare pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, 2 şi 7 ani şi, respectiv, 5 şi 12 ani. De asemenea, vor fi înlocuite plăcile de pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă.
Din valoarea totală a contractului, 48.150 de lei sunt pentru proiectare, iar 868.571 de lei pentru execuţie.
Dacă avem în vedere că, potrivit contractului, proiectarea n-ar trebui să dureze mai mult de o lună, iar execuţia patru luni, Faleza pentru Copii ar trebui să fie gata la începutul anului viitor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Vom avea "Faleza pentru copii", printr-un contract de aproape un milion de lei

Până la finele acestui an, copiii din Galaţi, nu numai prichindeii de grădiniţă, ar putea avea un loc de distracţie pe Faleza Dunării. Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Falezei pentru Copii tocmai a fost adjudecată de firma Servland SRL cu o ofertă de 902.111 de lei. Proiectul, iniţiat de consilierul local independent Alin Mihai şi aprobat de aleşii locali, implică o investiţie care multiplică locul de joacă existent pe Faleza Inferioară, loc degradat care se adresază doar copiilor cu vârsta între 2 şi 5 ani.

Faleza pentru Copii prevede mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea întregii zone cuprinse între cele două scări de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente.

Printre echipamentele propuse se numără: un centru de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, interacţiune, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare, două centre de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii între 5 şi 10 ani şi sisteme de legănare şi de balansare pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, 2 şi 7 ani şi, respectiv, 5 şi 12 ani. De asemenea, vor fi înlocuite plăcile de pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă. Potrivit contractului, proiectarea n-ar trebui să dureze mai mult de o lună, iar execuţia patru luni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Au început lucrările la "Faleza copiilor"

* Până la sfârşitul lunii iulie, cel târziu, copiii vor avea un spaţiu extins de joacă pe Faleza Inferioară

Zilele acestea, au început lucrările de amenajare a Falezei Copiilor, a cărei execuţie a fost câştigată de firma Servland. Până la finele lunii iulie, cel mult, dacă ar fi să ne luăm după panoul de la intrarea în şantier, şi în cel puţin cinci săptămâni, dacă ar fi să fim optimişti, copiii ar putea avea un spaţiu de joacă extins, amenajat pe Faleza Inferioară, în zona terasei Andrada.

Potrivit proiectului, Faleza Copiilor va cuprinde întreaga zonă dintre cele două scări de acces către Faleza Inferioară, înglobând cele două spaţii de joacă existente deja. Zona în construcţie este împrejmuită cu gard şi plasă, astfel încât să diminueze disconfortul copiilor şi al părinţilor aflaţi pe cele două spaţii de joacă deja existente. Marţi dimineaţă, angajaţi ai firmei Servland erau la treabă, pe micul şantier, dotaţi cu utilaje de construcţie.

Construcţia este primită cu bucurie

Părinţii aflaţi cu copiii la joacă, în cele două locuri de joacă existente deja, nu păreau deloc deranjaţi de lucrări, ba chiar le primesc cu bucurie. „Construcţia parcului este binevenită, pentru că sunt puţine locurile de joacă pentru copii de până în trei ani”, ne-a spus Camelia Popa.

Totodată, Daniel Bodiu ne-a spus şi el că trebuie să fii cârcotaş şi rigid ca să fii nemulţumit de disconfortul care se creează pe timpul construcţiei noului parc în imediata vecinătate a celorlalte două. „Nu este confortabil, sigur, dar altfel nu se poate construi. Văd că se face ca la carte, zona este izolată bine cu gard. Sunt foarte mulţi copii. Odată ce se extinde zona dedicată copiilor, implicit va putea acoperi nevoile mai multor copii. Numai că nu ştiu exact cum e proiectat parcul, ar fi bine să fie îngrădit şi să ofere şi puţină umbră”, ne-a spus tânărul tată.

Parc pentru copiii cu vârste între 2 şi 12 ani

Proiectul îşi propune să satisfacă cerinţele de joacă ale copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani vor avea parte de echipamente ce le va oferi posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, interacţiune, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare. Vor mai fi două centre de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii între 5 şi 10 ani şi sisteme de legănare şi de balansare pentru copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani, 2 şi 7 ani şi, respectiv, 5 şi 12 ani. Astfel, se vor înmulţi toboganele, leagănele, balansoarele, dar şi figurile cu arc tip căluţ.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

A fost creat, pe Faleza Inferioară, un adevărat Vad al Jocului

Vadul Sacalelor, Vadul Păcii, Vadul Cărăbuș și Vadul Ungurului au o replică a timpurilor moderne: Vadul Jocului de pe Faleza Copiilor. Este porțiunea din Faleza Inferioară pe care s-au amenajat trei miniparcuri de joacă pentru copii. Ultimul a fost deschis chiar de Ziua Copilului, pentru numai un milion de lei.

Primăria Galați a depășit orice previziuni privind amenajarea locurilor de joacă pentru copii, dând în folosință unul într-un timp record. Acesta a fost adăugat la cele două existente deja pe malul Dunării și are echipamente și suprafețe la cele mai bune standarde de calitate și siguranță. Locul de joacă este destinat destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani și a fost realizat în devans cu o lună față de termenul planificat inițial. Edilii au dorit să ofere copiilor un cadou de ziua lor, 1 iunie.

La costurile de amenajare a parcului-de aproximativ un milion de lei cu TVA inclus, se mai adaugă alți 130 000 de lei de la bugetul local, destinați programului de distracție organizat de Ziua Copilului. De 1 Iunie, cei mici au parte de un program de distracție dispus pe parcursul întregii zile, ce include concursuri cu premii, întreceri sportive, concerte și spectacole și un show de lasere.

voxtvregional.ro

Link to comment
Share on other sites

Municipalitatea a inaugurat de 1 Iunie noul spaţiu de agrement

Baloane multicolore, un alai de personaje haioase şi eroi de poveste condus de Clovnul Ciufulici, cocoţat pe picioroange, animaţie, aglomeraţie, veselie, dar mai ales multă, multă nerăbdare. Aceasta era atmosfera ieri, ieri, în jurul orei 11,00, pe Faleza Dunării, în zona Vega. „Uite, nenea cu ochelari e domnul primar. Aşteptăm să taie panglica şi după aceea intrăm”, explicau precipitat părinţii, care cu greu mai puteau stăvili neastâmpărul celor mici de a-şi lua în stăpânire Faleza Copiilor, cel mai nou loc de joacă din Galaţi. Iar faptul că la primele ore ale zilei de 1 Iunie locul de joacă era îngrădit cu o bandă de protecţie a stârnit ceva nemulţumire. Cu greu şi-a făcut loc printre părinţii şi copii maşina Primăriei, care era umplută până la capotă cu pungi cu dulciuri pentru sărbătoriţii zilei.

În sfârşit!

„La mulţi ani copii, la mulţi ani părinţi! Să vă bucuraţi de micuţii pe care îi aveţi, să le dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune, să vă bucure şi ei pe dumneavoastră atunci când vom ajunge la o vârstă când vom avea nevoie să fim ajutaţi, dar mai ales să fim iubiţi de cei pe care i-am crescut. Simbolic, o să tăiem această panglică după care o să vă bucuraţi cât vreţi de acest loc de joacă, unul dintre multele locuri de joacă pe care în acest an le vom inaugura în toate cartierele Galaţiului. Sper ca în două luni de zile să vină rândul Orăşelului Copiilor”, a spus Marius Stan.

Mezina primarului, Rebeca-Maria, s-a luptat cu forfecuţa şi a tăiat panglica tricoloră a Falezei Copiilor, desigur, cu ajutorul edilului. Baloanele prinse pe panglica inaugurală s-au înălţat, moment salutat cu aplauze de cei mari şi mici.

Buluceală

Ansamblurile de joacă au fost luate cu asalt de cei mici. Cel mai râvnit loc era toboganul uriaş, unde s-a stat la coadă. Ansamblul a stârnit din plin entuziasmul copiilor, dar şi grija şi temerea părinţilor că ar putea cădea. Deşi suprafaţa specială, elastică, de tartan, ar fi amortizat şocul unei lovituri! Nu a fost uitat nici locul de joacă iniţial, în jurul căruia a fost amenajată Faleza Copiilor, dar care, în comparaţie cu eleganţa noilor echipamente de alături, părea acum modest şi sărăcăcios. O mână de vopsea l-ar fi făcut să arate mult mai bine şi să se asorteze cu suprafaţa de tartan cu care fusese înnobilat. Buluceală s-a produs şi în jurul maşinii cu darurile dulci ale Primăriei pentru copii.

Ce spun părinţii şi copiii

„Este foarte frumos şi interesant pentru toţi copiii, fie ei mari sau mici”, ne-a mărturisit doamna Luminiţa Sălăvăstru. „O să mai vin! Dar încă nu pot să mă urc pe toboganul mare pentru că mi-e frică”, ne-a mărturisit Ştefan. David şi Ryan se relaxau în leagăn în vreme ce bunica lor îi răsfăţa: „Venim aici de mulţi ani, de când era doar acel loc de joacă. Dar aici e cel mai frumos! Nepoţii mi-au spus că atunci când voi fi mai bătrână, unul mă duce de o mână, celălalt de o mână… La toboganul acela trebuie făcut ceva, că riscă să cadă copiii. Poate nişte plase”.

Trebuie spus că Faleza Copiilor a fost iniţiativa consilierului local independent Alin Mihai, sprijinită de primarul Marius Stan. Locul de joacă a costat aproximativ un milion de lei (TVA inclus) şi a fost dat în folosinţă cu o lună înainte de termenul prevăzut de către constructorul Servland.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.