Jump to content

Manifestări dedicate zilei de 9 Mai


dcp100168

Recommended Posts

Manifestări dedicate zilei de 9 Mai

Avem deosebita onoare de a vă invita la manifestările dedicate zilei de 9 Mai, o zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei. Evenimentul va fi marcat în Piaţa Tricolorului din Grădina Publică, după următorul program:

11.00 – 11.05     Trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. Prezentarea   

                           onorului

11.05 – 11.10     Intonarea Imnului de Stat al României
                           Intonarea Imnului Uniunii Europene
11.10 – 11.20     Evocarea semnificaţiilor zilei

11.20 – 11.30     Alocuţiuni ale oficialităţilor

11.30 – 11.45     Scurt spectacol susţinut de artişti ai Centrului Cultural

                           „Dunărea  de Jos”

11.45 – 11.50     Defilarea Gărzii de Onoare.

 

Prefectura Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Muzeul de Istorie organizează o ceremonie la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Siret

Vineri, începând cu ora 10,00, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” organizează, la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Siret căzuţi în Războiul de Independenţă şi în Al Doilea Război Balcanic, evocarea cu tema „9 Mai - semnificaţii istorice româneşti şi europene”, dedicată triplei semnificaţii a datei pentru poporul român. Acţiunea face parte din proiectul educaţional „Galaţi, oraşul de la Dunăre, punte de legătură între istorie şi tradiţie”, iniţiat de Şcoala Gimnazială nr. 22 şi Şcoala Gimnazială "Sfinţii Împăraţi" din Galaţi, care îşi propune dezvoltarea „sentimentului de apartenenţă al tinerei generaţii faţă de istoria şi comunitatea locală şi naţională”. Coordonatori sunt profesorii Valentin Bodea, şi Charlotte Barbu, precum şi muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Tripla sărbătoare, marcată timid la Galaţi

* Aleşii din fruntea Consiliului Judeţului şi Primăriei au lipsit de la manifestările organizate de Prefectură, vineri, în Grădina Publică * Un gălăţean le dă politicienilor lecţii de patriotism

Doar câţiva cetăţeni simpli, care şi-au păstrat dragostea şi devotamentul faţă de ţară, chiar şi în aceste vremuri tulburi, doi parlamentari (Eugen Chebac şi Florin Pâslaru, cel din urmă mulţumindu-se cu doar câteva minute de prezenţă), câţiva directori de deconcentrate, un consilier local şi un altul judeţean din partea PNL au participat, ieri, la ceremonia dedicată Zilei Independenţei, Zilei Victoriei şi Zilei Europei, alături de prefectul Dorin Otrocol, de subprefect şi de reprezentanţii MAI şi MapN.
Tripla sărbătoare a fost marcată palid la Galaţi, în oraşul care a dat lumii unii dintre cei mai buni luptători (Regimentul 11 Siret) şi care, practic, după cum a subliniat şi Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie Galaţi, a integrat România în Uniunea Europeană încă din anul 1856, atunci când în oraşul de la Mila 80 a fost creată Comisia Europeană a Dunării. „Galaţiul a fost primul oraş din România, care, în 1856, a intrat în structurile europene prin fixarea aici, la Galaţi, a Comisiei Europene a Dunării, o importantă instituţie europeană. Prin urmare, România era în Uniunea Europeană încă de la 1856, prin această instituţie. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!”, a spus Cristian Căldăraru, vorbind totodată şi despre Ziua Independenţei şi a victoriei împotriva Germaniei hitleriste, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Mândru că este român

Nici măcar doi aleşi de la vârful Primăriei şi al Consiliului Judeţului nu au fost prezenţi la ceremonia organizată de Prefectură. Este drept, primarul Marius Stan are o scuză: a inaugurat, cu bani europeni, un centru ultramodern dedicat copiilor cu dizabilităţi. Ce scuze au, însă, viceprimarii Galaţiului, preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţului? Nu au primit invitaţii pentru a participa la eveniment! Cu toate acestea, ştiau despre manifestarea organizată de Prefectură în Grădina Publică.
La ceremonia dedicată triplei sărbători l-am întâlnit, însă, pe domnul Ion Pătraşcu, un gălăţean care simte şi trăieşte româneşte, un patriot, a cărui expresie a feţei, în momentul arborării drapelului de stat al României şi al celui al Uniunii Europene, nu am mai regăsit-o altundeva.

„Mă mândresc că sunt român. Apreciez că s-a organizat şi în acest an un astfel de eveniment. Sunt pensionar, dar încă mai lucrez. În fiecare an particip la manifestările importante pentru Galaţi şi pentru România. Particip, de asemenea, la Ziua Eroilor. Nu pierd nimic”, ne-a spus domnul Ion Pătraşcu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.