Jump to content

Poştaşii gălăţeni vor protesta duminică la Bucureşti


dcp100168

Recommended Posts

Poştaşii gălăţeni vor protesta duminică la Bucureşti

Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Galaţi nu au protestat ieri în faţa Prefecturii, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară. În schimb, spun liderii de sindicat, mai mulţi angajaţi din Galaţi vor lua parte la mitingul naţional programat duminică, 11 mai, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
"Deşi nu este încă afiliat la Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Sindicatul Poşta Română Galaţi susţine întru totul revendicările SLPR. Iniţial, am pus la cale un miting în faţa Prefecturii în ziua de sâmbătă, 10 mai. Apoi, însă, ne-am consultat cu liderii SLPR şi am ajuns la concluzia că e mai eficient să mergem direct la Bucureşti, duminică, unde credem că se vor aduna peste 5.000 de protestatari din toată ţara. Marţi, 13 mai, vom organiza şi o grevă japoneză (lucrătorii vor veni normal la program, însă vor purta pe braţ o banderolă albă - n.r.)", ne-a declarat Adrian Tatu, preşedintele Sindicatului Poşta Română Galaţi.

Ce revendicări au protestatarii

Principala nemulţumire a angajaţilor OJP Galaţi ţine de salariile prea mici. Oamenii vor, de la 1 iunie, o majorare salarială egală cu echivalentul ratei inflaţiei în perioada 2009-2014. Un factor poştal câştigă acum, în funcţie de experienţă, un salariu lunar brut cuprins între 840 şi 1.100 de lei. A doua revendicare vizează angajarea imediată de personal pe posturile rămase vacante. În satele şi comunele gălăţene, factorii poştali reuşesc cu greu să-şi mai ia concediu, pentru că nu mai are cine să le ţină locul. Angajaţii vor şi uniforme de lucru noi, cele de acum având deja o vechime de câţiva ani. De asemenea, liderii sindicali spun că infrastructura informatică existentă în momentul de faţă este total depăşită, ceea ce creează nemulţumire printre clienţii poştei. În privinţa condiţiilor de lucru, oamenii cer repararea instalaţiilor de aer condiţionat.
În cadrul OJP Galaţi lucrează în prezent în jur de 700 de angajaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Protestele poştaşilor au încetat. Salariile vor creşte cu 150 de lei

Managementul Poştei Române şi sindicatul au încheiat un protocol care prevede o creştere a salariilor cu 150 de lei brut. Majorarea este condiţionată de creşterea veniturilor companiei, de limitele prevăzute în buget şi de procesul de normare a activităţii.

Astfel, pentru angajaţii din clasele 0-21, salariul va creşte cu 50 lei brut începând cu 1 august, urmând o majorare de 100 lei brut începând cu 1 octombrie, iar pentru angajaţii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut va fi adăugată începând cu 1 octombrie, informează Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Protocolul încheiat mai vizează şi angajarea de personal nou pe posturile vacante, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite şi consumabil şi achiziţionarea de uniforme pentru poştaşi. În principiu, se urmăreşte punerea la punct a unor măsuri menite să îmbunătăţească condiţiile de muncă ale angajaţilor companiei.

ziuanews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.