Jump to content

Oţelul Galaţi - Viitorul Constanţa 4-1

dcp100168

Recommended Posts

INTRARE LIBERĂ şi cu Viitorul Constanţa

Oţelul joacă vineri, 16 mai, un nou meci decisiv, o eventuală victorie putându-ne salva de la retrogradare.

Suporterii s-au mobilizat incredibil în ultimele două etape şi, având în vedere că meciul de vineri reprezintă bătălia finală pentru echipa noastră, fanii trebuie să continue să ducă totul până la sacrificiu, pentru ca împreună cu jucătorii şi toţi cei implicaţi, care iubesc Oţelul, să se salveze. Din acest motiv, conducerea executivă a cerut din nou patronatului să lase intrarea liberă pentru spectatori la meciul de vineri.
Aşadar, Oţelul ar putea avea din nou un stadion plin, cel puţin la fel cum a fost cu ACS Timişoara, dar accesul gratuit ne obligă să fim mai mult ca niciodată lângă echipă. Adversarul de vineri este unul talentat, dar lipsit de experienţă şi, din acest motiv, cu cât mai multă presiune vom pune pe oponenţi, cu atât mai mult vom ajuta Oţelul să joace mai dezinvolt şi să se prăvălească peste oaspeţi, cum s-a întâmplat cu Timişoara.
Oţelul îşi joacă ultima şansă vineri, 16 mai, cu începere de la ora 19.30, contra celor de la FC Viitorul Constanţa, meciul fiind transmis pe Dolcesport, dar toţi gălăţenii sunt aşteptaţi la stadion mai ales că intrarea este liberă!

dunareabatrana.ro

Cum poate Oţelul să se salveze de la retrogradare

Cu doar două etape înainte de final, nouă echipe n-au obţinut încă matematic salvarea de la retrogradare. E o diferenţă de doar patru puncte între echipa de pe locul nouă şi cea de pe locul 17. În afară de Corona Braşov, deja retrogradată, tot în liga secundă ar trebui să pice şi FC Vaslui, după ce nu şi-a primit licenţa pentru sezonul viitor. Totuşi, gruparea vasluiană a prelungit misterul locului 15 şi a depus o contestaţie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

În lupta pentru evitarea retrogradării, cel mai bine stă U.Cluj, cu 39 de puncte, plus un meci la îndemână, cel din ultima etapă, cu Pandurii (pe teren propriu). Tot cu partide la îndemână sunt Concordia (acasă cu Botoşani) şi Ceahlăul (acasă cu FC Vaslui), ambele cu câte 38 de puncte. Oţelul, cu 37 de puncte, mai are de jucat cu Viitorul (acasă) şi cu Steaua (în deplasare). Important este faptul că trupa lui Lienen se poate salva de la retrogradare, fără să se uite la rezultatele contracandidatelor, câştigând cele două partide rămase.

Oţelul se salvează după etapa următoare în condiţiile următoare:

-victorie cu Viitorul, chiar şi la un gol diferenţă (în tur a fost 3-4, iar golaverajul e favorabil Oţelului).

-Săgeata Năvodari face egal sau pierde în deplasare cu Dinamo (locul patru), plus Poli Timişoara face egal sau pierde în deplasare cu Astra (locul doi).

În acest caz, Oţelul ar avea siguranţa că va termina sezonul peste Săgeata, Viitorul şi Poli Timişoara, indiferent de rezultatele din ultima etapă.

Atenţie! Dacă rămâne în picioare decizia retrogradării celor de la FC Vaslui, atunci e suficient ca Oţelul să câştige cu Viitorul, iar una dintre Săgeata şi Poli Timişoara să nu câştige.

Cum se poate salva Oţelul doar cu egalul

În cazul unui rezultat de egalitate pe teren propriu cu Viitorul, urmat de un eventual eşec în ultima etapă cu Steaua, trebuie ca două din următoarele condiţii să se respecte:

-Săgeata să nu facă mai mult de două puncte cu Dinamo (în deplasare) şi CFR Cluj (acasă).

-Poli Timişoara să nu facă mai mult de trei puncte cu Astra (în deplasare) şi Concordia (acasă), dar diferenţa de golaveraj între bănăţeni şi Oţelul să rămână cel puţin aceeaşi de acum.

-FC Braşov să nu facă mai mult de un punct cu U.Cluj (acasă) şi cu Gaz Metan (în deplasare)

-Gaz Metan să piardă ambele partide: cu CFR Cluj (în deplasare) şi cu FC Braşov (acasă)

-Concordia să piardă ambele partide: cu FC Botoşani (acasă) şi cu Poli Timişoara (în deplasare).

Cum se poate salva Oţelul fără niciun punct

Există şi posibilitatea ca Oţelul să se salveze de la retrogradare fără să mai obţină puncte în ultimele două etape. Este nevoie ca Săgeata, FC Braşov şi Poli Timişoara să scoată cel mult câte un punct de fiecare în cele două partide rămase. Dacă locul 15 rămâne în prima ligă conform ultimei hotărâri, atunci e nevoie ca doar două din cele trei să scoată cel mult un punct din ultimele două partide.

Matematic, Oţelul poate să termine sezonul pe locul 8!

Cel mai optimist scenariu al acestui final de sezon e ca Oţelul să câştige meciurile cu Viitorul şi Steaua, ceea ce ar însemna un total de 43 de puncte la finalul sezonului. Pe lângă cele două succese, ca să termine pe locul opt, e nevoie de următoarele condiţii:

-FC Botoşani să piardă ambele jocuri: contra Concordiei (în deplasare), cu Dinamo (acasă)

-U.Cluj să scoată cel mult un punct din ultimele două etape: cu FC Braşov (în deplasare), cu Pandurii (acasă)

-Concordia, Gaz Metan şi Ceahlăul să nu facă mai mult de câte patru puncte în ultimele două etape

Cum stă Oţelul în raport cu echipele contracandidate, în caz de egalitate:

Avantaj cu: FC Braşov (1-0, 3-1), Concordia (1-1, 2-0), Gaz Metan (1-1, 2-0)

Egalitate cu: Poli Timişoara (0-1, 1-0), caz în care se ia în calcul golaverajul. Momentan, Oţelul are (-12), iar Timişoara (-13).

Dezavantaj cu: Săgeata (1-2, 0-1), Viitorul (3-4, urmează să se joace), Ceahlăul (0-2, 0-1), U.Cluj (2-1, 0-1).

Finalul de sezon, specialitatea casei

Oţelul a reuşit de foarte multe ori să avanseze în clasament pe final de sezon. Cele mai bune două exemple sunt sezoanele 2006-2007 şi 2010-2011. În cele două campionate amintite, gruparea roş-alb-albastră a reuşit să câştige ultimele cinci runde, reuşind performanţe remarcabile: calificarea în Intertoto de pe locul cinci (2007) şi câştigarea campionatului (2011).

Programul ultimelor două etape, plus numărul de puncte:

U. Cluj, 39 de puncte: FC Braşov (deplasare), Pandurii (acasă)

Gaz Metan, 38 de puncte: CFR Cluj (deplasare), FC Braşov (acasă)

Ceahlăul, 38 de puncte: FC Vaslui (acasă), Viitorul (deplasare)

Concordia, 38 de puncte: FC Botoşani (acasă), Poli Timişoara (deplasare)

OŢELUL, 37 de puncte: Viitorul (acasă), Steaua (deplasare)

Viitorul, 37 de puncte: OŢELUL (deplasare), Ceahlăul (acasă)

FC Braşov, 36 de puncte: U. Cluj (acasă), Gaz Metan (deplasare)

ACS Poli Timişoara, 35 de puncte: Astra (deplasare), Concordia (acasă)

Săgeata, 35 de puncte: Dinamo (deplasare), CFR Cluj (acasă)

presagalatibraila.com

Narcis Răducan îl invită pe primarul Marius Stan la partida Oţelul Galaţi - Viitorul Constanţa

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, îl invită pe primarul Marius Stan la partida de vineri cu Viitorul Constanţa, chiar dacă acesta se află în conflict cu acţionarul majoritar al clubului, Dan Adamescu, transmite corespondentul MEDIAFAX. "La ultima partidă de acasă ne-am bucura dacă va fi lângă noi şi domnul primar (n.r. - Marius Stan). Chiar dacă este în divergenţă cu patronul clubului, eu cred că este un moment în care toată lumea trebuie să batem palma pentru a trece acest pas dificil. Din punctul meu de vedere, ar reprezenta un punct de motivaţie foarte important pentru echipă", a spus directorul general al clubului Oţelul.

Răducan susţine că patronul Dan Adamescu nu a fost în tribună la niciun meci al echipei Oţelul deoarece are emoţii foarte mari. "L-am invitat personal pe domnul Adamescu, dar are emoţii foarte mari şi nu poate să vadă meciurile decât din faţa televizorului", a explicat Răducan.

Formaţia Oţelul Galaţi întâlneşte, vineri, de la ora 19.30, pe teren propriu, echipa Viitorul Constanţa, intr-un meci contând pentru etapa a XXXIII-a a Ligii I. Intrarea spectatorilor la acest meci este liberă.

Lienen: „Tot sezonul se reduce la acest meci”

Oţelul se află aproape de linia de finish a Ligii I. Penultimul obstacol e Viitorul, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Ewald Lienen, antrenorul gălăţenilor, a prefaţat cum nu se poate mai bine acest meci, spunând că tot sezonul se reduce la partida de vineri. „Toată lumea ştie că e o finală. Totul sezonul se reduce la acest meci. Dacă vom câştiga, avem şanse foarte mari să ne salvăm. Un succes cu Viitorul ar însemna automat cel puţin o echipă care va termina sub noi la finalul sezonului. Pentru a realiza ce ne-am propus, trebuie să fim implicaţi cu totul. Viitorul are mulţi jucători valoroşi, dar asta nu mai contează pentru noi. E casa noastră, e stadionul nostru, aşa că trebuie să profităm de avantajul pe care îl avem”, a spus Lienen.

Gruparea roş-alb-abastră are acelaşi număr de puncte (37) ca Viitorul înaintea acestei runde.

Florin Lovin, mijlocaşul gălăţenilor, consideră că un eventual succes ar încheia socotelile pentru evitarea retrogradării. „Este meciul decisiv al campionatului pentru noi. Cred că printr-un succes la partida cu Viitorul, vom încheia toate socotelile de evitare a retrogradării. Trebuie să ţinem cont de faptul că am făcut destui paşi greşiţi acasă. Viitorul e o echipă imprevizibilă şi trebuie să fim foarte atenţi”, a spus Lovin.

presagalatibraila.com

Primarul Marius Stan este tentat să vină la meciul de mâine: „Dacă vin, voi fi în tribuna a doua”

Marius Stan, primarul municipului Galaţi şi fost director general al Oţelului, care nu a mai fost prezent pe stadion la nici un meci al echipei gălăţene în ultimul an, este tentat să asiste mâine, din tribună, la partida decisivă pentru evitarea retrogradării, pe care Oţelul o va susţine pe teren propriu cu Viitorul Constanţa.

Marius Stan a declarat că încă nu a luat o decizie, spunând că, dintre cele două invitaţii speciale primite pentru acest meci, o ia în considerare doar pe cea a Ligii Suporterilor Gălăţeni. „Cea venită din partea lui Narcis (n.r. - Narcis Răducan, managerul general al Oţelului) nu-mi dă nici un fel de emoţie, pentru că el vorbeşte în numele conducerii actuale. A răspunde la aceasta invitaţie ar însemna să legitimez cumva conducerea actuală şi managementul pe care-l au. Ce au făcut este inadmisibil”, a precizat Marius Stan.

Fostul conducător al clubului gălăţean a mai afirmat că se gândeşte doar la varianta de a asista la meci în mijlocul suporterilor, la tribuna a doua. „Invitaţie Ligii Sporterilor îmi dă ceva bătăi de cap, mă face să-mi pun unele semne de întrebare. Mi-e greu să iau o hotărâre. Cu inima, aş spune da imediat. Raţional, aş sta să mă mai gândesc, s-ar putea spune că o acceptare ascunde un gest de oportunism, că aş vrea să recâştig suporterii, deşi nici vorbă de aşa ceva. Când vin la fotbal, vin din inimă, că-mi place, că iubesc fotbalul, cel care m-a definit şi mi-a dat tot ce am avut mai frumos în viaţă. Aşa că, mă mai gândesc până mâine, mi-aş dori să fiu acolo, alături de ei. Dacă o voi face, voi fi în tribuna a doua, dacă nu, sper să mă scuze şi să mă înţeleagă”, a adăugat Stan.

Marius Stan, care a condus Oţelul spre titlul de campioană câştigat cu exact trei ani în urmă (15 mai 2011) nu a mai asistat din stadion la un meci al Oţelului de un an de zile, spunând la vremea respectivă că va reveni doar atunci când actualii acţionari ai clubului vor băga primii bani în club din contribuţie proprie.

„Titlul din 2011, cea mai mare bucurie a vieţii mele”

Marius Stan a vorbit şi despre momentul aniversar din viaţa echipei şi a suporterilor, 15 mai 2011, atunci când Oţelul învingea la Galaţi pe teren propriu pe Poli Timişoara (scor 2-1) şi îşi asigura câştigarea titlului de campioană. „Sunt trei ani de la cea mai mare bucurie din viaţa mea şi vreau să cred că şi din viaţa oraşului. Atunci s-a trăit esenţa bucuriei, când s-au îmbrăţişat mii de oamenii care nu se cunoscuseră până atunci. Mi-aş dori din tot sufletul să pot să mai trăiesc o dată această bucurie, dar probabil că mi-ar mai trebui două vieţi. Ne ridicăm pălăria în faţa tuturor celor care au contribuit la acel moment fantastic. Este un moment care trebuie să ne dea mereu speranţa că se poate reuşi şi împotriva previziunilor, a tuturor pronosticurilor”, a spus Stan.

viata-libera.ro

Acces la Oţelul - Viitorul

Suporterii care doresc să asiste la partida FC Oţelul Galaţi - Viitorul Constanţa vor beneficia de INTRARE GRATUITĂ, aceasta fiind ultima partidă disputată pe teren propriu de oţelari în actuala stagiune.

Din motive organizatorice, fanii vor avea acces pe stadion în baza unui tichet cu valoare 0, pe care îl vor ridica de la casele de bilete de la stadionul Oţelul. Casele vor fi deschise în ziua meciului, începând cu ora 10:00 şi până la ora oficială de disputare a jocului, respectiv 19:30. Pentru a evita aglomeraţia, le recomandăm suporterilor să folosească întregul interval pe care îl au la dispoziţie pentru a-şi procura din timp tichetele de acces.

fotbalclubotelul.ro

Primarul Marius Stan: „Cu toţii la stadion, diseară!”

Fostul director general al Oţelului, Marius Stan, acum primar al municipiului Galaţi, a decis să accepte invitaţia Ligii Suporterilor Gălăţeni de a fi prezent în tribună la partida din această seară dintre Oţelul şi Viitorul, decisivă pentru rămânerea echipei gălăţene în prima.

Având în vedere importanţa acestui meci pentru fotbalului gălăţean, Marius Stan a anunţat printr-un mesaj pe reţeaua de socializare „facebook” că va face o excepţie de la hotărârea de a nu mai veni pe stadion la jocurile Oţelului până când actualii acţionari ai clubului vor băga primii bani în club din contribuţie proprie, lasând totodată o chemare la meci pentru toţi gălăţenii.

„M-am hotărât! Diseară merg pe stadion, la meci. Fac acest lucru din respect pentru fotbalişti, pentru suporteri şi pentru gălăţeni. Răspund astfel invitaţiei Ligii Suporterilor Gălăţeni 1993, care mi-a fost alături şi la bine, şi la greu în drumul spre toate performanţele pe care le-am reuşit în fruntea Oţelului. Pentru mine, pentru noi, cei care am dus Oţelul pe cele mai înalte culmi ale performanţei, suporterii şi publicul care au venit necondiţionat la stadion au fost mereu al 12-lea jucător. Haideţi, aşadar, cu toţii la stadion diseară! Fotbaliştii Oţelului chiar au nevoie de noi şi merită încurajaţi nu numai atunci în joacă pentru titlu, ci mai ales când le este greu! Nu uitaţi că acum trei ani aţi ieşit în stradă cu zecile de mii să vă bucuraţi pentru câştigarea titlului”, a spus Marius Stan în mesajul de pe facebook.

viata-libera.ro

Oţelul Galaţi - Viitorul Constanţa 4-1

Formaţia Oţelul Galaţi a învins, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (0-0), echipa FC Viitorul, într-un meci din etapa a XXXII-a, penultima a Ligii I, în care oaspeţii au jucat în inferioritate numerică în repriza a doua. Golurile învingătorilor au fost marcate de Marquinhos '47, Henrique '62 (penalti), Zaharia '63 şi Cooper '86. Pentru FC Viitorul a înscris Axente, în minutul 90.

1-0: Marquinhos a pătruns în careu şi a înscris cu un şut în diagonală, pe lângă portar.

2-0: Henrique a transformat un penalti acordat de după fault al lui Larie la Giurgiu

3-0: Zaharia în vinclu de la marginea careului de 16 metri.

4-0: Cooper a înscris cu un şut de la marginea careului mic.

4-1: Axente a stabilit scorul final cu un şut din interiorul careului.

Oţelul Galaţi: Goicoenchea - Tritz, Sîrghi (Mişelăricu '78), Prestia (Sipovici '29), D. Popescu - Giurgiu, Cooper, Lovin - Marquinhos, Henrique (Astafei '70), Zaharia. Antrenor: Ewald Lienen.

FC Viitorul: Balauru - Moga, Mitrea, Larie, Toşca - Daminuţă (Puţanu '69), Lazăr - Benzar (Mitriţă '74), Dică (Marin '69), Tănase - Axente. Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonaşe galbene: Popescu '53, Zaharia '64, Cooper '71, Sipovici '75, Giurgiu '82 / Mitrea '41, '45+1, Lazăr '55, Larie '61. Cartonaş roşu: Mitrea '45+1

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Adrian Ghinguleac, Ovidiu Artene (asistenţi) - Florin Miron, Ionuţ Coza (adiţionali) - Ionel Valentin Dumitru (rezervă). Observatori: Aron Huzu, Lica Movila

La meci au asistat aproximativ 11.000 de spectatori.