Jump to content

"Educaţie prin sport", la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

"Educaţie prin sport", la Galaţi

Timp de aproape trei luni şi jumătate, în Galaţi vor avea loc mai multe evenimente sportive, în cadrul proiectului „Educaţie prin sport”, derulat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi. Parteneri ai acestui proiect sunt: Prefectura, primăriile din Galaţi, Tecuci şi Tg. Bujor, ISU, Inspectoratul Şcolar Judeţean, LSG, Facultatea de Sport a Universităţii „Dunărea de Jos”, zece cluburi sportive - printre care şi Oţelul Galaţi - cele trei asociaţii judeţene sportive - de fotbal, tenis de câmp şi şah, precum şi mai multe firme private. Proiectul ce se va derula în perioada 17 mai - 31 august îşi propune atragerea a cât mai multor persoane în practicarea de sporturi. Potrivit organizatorilor, „sondajele arată că doar 15% din români practică în mod frecvent sport şi că alţi 60% nu au practicat niciodată sport, ceea ce duce la reducerea calităţii şi duratei vieţii”.

Activităţi sportive, pe alese!

Primul eveniment sportiv programat a se derula în acest proiect va avea loc sâmbătă, 17 mai, când la ora 10.00 se va da startul unui cros ce se va desfăşura pe bulevardul Coşbuc, cu plecare din faţa Hotelului Sofin şi sosire la Shopping City. La crosul la care a anunţat că va participa şi primarul Marius Stan, se pot înscrie toţi gălăţenii care se simt în stare să alerge 2,5 km. Toţi participanţii vor primi tricouri, iar taloanele de participare vor fi introduse într-o urnă, organizatorii pregătind o tombolă la care marele premiu este o bicicletă. După cros, în parcarea de la Shopping City vor avea loc un exerciţiu demonstrativ antitero, al Jandarmeriei Române, un exerciţiu de kata şi kumite al plutonierului Diana Mocanu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, un exerciţiu de karate al CS Kodo - Mihai Tâmpeanu, unul de judo - CSS Galaţi, dar şi dansuri sportive ale Şcolii de Dans Fantezia şi CS Acanta Galaţi.

Proiectul continua duminică, la Tecuci, unde va avea loc un cros (între gară şi primărie, de la 10.00 la 11.00), dar şi un concurs de role (de la 11.00 la 12.00) pe traseul cuprins între centru şi Primărie. În perioada 12-20 iunie, la Tecuci, va avea loc o competiţie de fotbal, care va avea finala pe 30 august, iar pe 21 iunie va avea loc, tot la Tecuci, o competiţie de tenis de câmp. Alte activităţi cuprinse în proiect:

Fotbal, la Complex Dunărea şi Baza Siderurgistul, în perioada 7 iunie-6 iulie, street ball (7-8 iunie), la Complex Dunărea şi în perioada 14-15 iunie, la Shopping City, bowling la chopping City (23-24 mai), tenis de câmp (26 mai), la Baza Sportivă Dacia, un concurs simultan de şah, pe 30 mai, de la ora 15.00, la Shopping City, volei pe plajă, la Valuri (23-30.06), biliard (4-8.06), la Shopping City, dar şi un concurs de caiac, pe Lacul Cătuşa, pe 23 august. La Tecuci va mai avea loc un concurs de şah (în perioada 19-20 iunie), iar la Tg Bujor, fotbal (31 mai-1 iunie), iar pe 1 iunie, la Tg. Bujor sunt programate a se desfăşura un cros (10.00-12.00), tenis de masă şi şah (la Casa de Cultură).

Traficul rutier va fi închis, sâmbătă, pe Coşbuc

Crosul de sâmbătă, din Galaţi, care presupune un traseu de 2,5 km, va fi parcurs pe carosabil, fără teamă de maşini, întrucât de la 9.30 la 11.30 traficul rutier va fi restricţionat pe Coşbuc, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Brăilei (de la Păpădie) şi până la intersecţia cu str. Bucovinei. Totodată, traseul de microbuz nr. 68 va fi deviat în acest interval orar pe ruta Brăilei-Constructorilor-Gh. Doja, iar traseele 12 şi 34, cu plecare la 9.55 şi 10.30, respective, 9.57 şi 10.30, vor fi anulate.

Duminică, 18 mai, restricţiile de circulaţie se vor muta la Tecuci, unde traficul rutier nu va fi posibil pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe porţiunea cuprinsă între Gară şi Primărie, în intervalul orar 9.30-12.30, deoarece aici se va desfăşura crosul tuturor vârstelor

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cros de o amploare fără precedent în oraș, au alergat peste o mie de gălăţeni

“Educaţie prin Sport”, proiectul iniţiat de Direcţia Judeţeană prntru Sport şi Tineret  şi Jandarmeria Română a luat startul sâmbătă, 17 mai,  cu un cros de o amploare fără precedent în Galați, cu peste o mie de participanți. Printre alergători, care au parcurs un trasei cu o lungime de 2,5 kilometri, s-a aflat şi Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, alături de antrenori şi sportivi din alte discipline. Startul a fost dat de fosta atletă medaliată olimpică la Los Angeles (1984), Fiţa Lovin.

La sosire, în parcarea Shopping City, toţi alergătorii au participat la o tombolă cu premii constând în echipamente sportive.

Tot în parcarea mall-ului au avut loc mai multe demonstraţii: de arte maţiale, susţinute de către Diana Mocanu (Jandarmeria Galaţi) şi sportivii de la CS Kodo, dans sportiv, precum şi un exerciţiu antitero al Jandarmeriei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.