Jump to content

Explozie într-un bloc din Tuluceşti


dcp100168

Recommended Posts

Explozie într-un bloc din Tuluceşti

O butelie a explodat într-un bloc din comuna Tuluceşti. Explozia s-a produs în jurul orei 12.30. Proprietara apartamentului, o bătrână în vârstă de 81 de ani a vrut să aprindă aragazul, dar nu a apucat decât să dea foc unui chibrit. Panicată, atât femeia, cât și nepotul acestuia au ieșit într-un suflet din casă, mai ales că bucătăria fusese cuprinsă de flăcări.

Două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit, iar la fața locului a ajuns și o echipă de specialiști pentru a stabili dacă blocul mai este locuibil. „Incendiul a fost provocat de o acumulare de gaze. A avut loc o deflagrație, urmată de un incendiu. Din fericire, nu a fost afectată structura de rezistență a blocului format din două etaje, iar apartamentele pot în continuare locuibile”, a declarat mr. Eugen Chiriță, purt. de cuv. al I.S.U. Galați.

Se pare că nepotul femeii de 81 de ani, un bărbat de 50 de ani a schimbat o butelie în această dimineață. A montat-o pe cea nouă, însă incorect, așa că în cateva ore, gazul s-a acumulat în încăperea care a devenit o bombă cu ceas. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă proprietara a suferit un atac de panică și a avut nevoie de ajutorul medicilor.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Explozie provocată de o butelie. Doi oameni au scăpat ca prin urechile acului de deflagraţie

* O octogenară şi nepotul ei au au fost la un pas de moarte după ce le-a explodat butelia din bucătărie

Pavelina Moldoveanu (80 ani) şi nepotul ei, Stelian Iacob (47 ani) locuiesc împreună într-un apartament dintr-unul din blocurile aflate lângă gara din Tuluceşti. Locuinţa, aflată la etaj, a fost vineri, la prânz, zguduită de o deflagraţie în momentul în care bătrâna a vrut să facă ceva de mâncare.
„Am gătit, am închis aragazul şi când l-am deschis iar a luat foc preşul pe lângă mine şi a bubuit”, ne-a spus cu greu bătrâna. Femeia a fost scoasă din casă chiar de nepotul care abia venise şi care montase recent butelia.
„Nu ştiu cum s-a întâmplat, nu am mai păţit niciodată aşa ceva. Cred că a fost scurgere de gaz”, ne-a spus cu greu bărbatul, în timp ce primea îngrijiri medical de la paramedici SMURD.
Explozia a distrus bucătăria apartamentului sărăcăcios şi a scos în drum cele şase familii care locuiesc în imobil. Chiar şi vecinii de la blocurile învecinate şi-au părăsit locuinţele, de teamă.
„Mi-am luat copilul în braţe şi am ieşit urgent afară, nu ştiam ce se întîmplă”, ne.a spus o vecină., Bătrâna şi nepotul ei au scăpat teferi, dar cu o sperietură zdravănă. Ei au fost ajutaţi să îşi revină din şoc de către paramedici. La faşa şocului au sosţit pompierii şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care au deschis o anchetă şi au evaluat pagubele.
„În urma deflagraţiei au fost distruse câteva piese de mobilier din bucătărie şi tencuiala de pe pereţi. Se pare, la o primă evaluare, că motivul exploziei a fost lipsa garniturii care ar fi trebuit montată la ceasul buteliei”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.