Jump to content

Unei paciente i-a fost secţionată vezica în timpul unei operaţii


dcp100168

Recommended Posts

Unei paciente i-a fost secţionată vezica în timpul unei operaţii

Acuzaţii grave la adresa unui medic ginecolog de la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci. Soţul unei paciente acuză că medicul Camelia Secară a făcut o eroare, în urma căreia femeia a mai avut nevoie de alte trei intervenţii chirurgicale.

Totul a început pe 28 aprilie, când Sorin Manea şi-a internat soţia în spitalul tecucean pentru o operaţie de fibrom. Pacienta, Margareta Manea, a fost preluată de doctoriţa Camelia Secară, care, pe data de 30 aprilie, a şi operat-o. „Doctoriţa ne-a spus că soţia mea este bine. Pe 1 mai am fost să îmi văd soţia la spital. Atunci mi s-a spus că rinichii soţiei mele nu funcţionează cum trebuie şi că trebuie să o opereze din nou, să îi facă spălături ca să dea drumul la urină. Intervenţia a durat două ore şi jumătate, iar la final mi s-a spus din nou că totul este bine şi că nu sunt probleme. Cu toate acestea a fost chemată o salvare de la Galaţi şi fost transferată. Aici a avut loc o nouă intervenţie chirurgicală, a treia în doar 30 de ore. Abia după această operaţie am aflat că soţia mea avea vezica şi ureterele tăiate. Medicul care a operat-o aici mi-a spus că i s-a făcut implant de uretere şi că i-a fost cusută vezica, dar că era doar o soluţie provizorie, motiv pentru care pe data de 6 mai am plecat cu soţia mea la Bucureşti”, ne-a povestit Sorin Manea.
La Bucureşti, Margareta Manea a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. Femeia este încă internată în spitalul bucureştean, iar soţul ei speră ca ea să se întoarcă sănătoasă acasă.
Între timp însă, Sorin Manea a depus o plângere la Direcţia de Sănătate Publică. „Pacienta acuză că suita de intervenţii chirurgicale se datorează incompetenţei medicului de la Tecuci. Comisia se va întruni, va fi numit un expert, va fi întocmit un raport, iar în termen de 90 de zile comisa de malpraxis se va pronunţa”, ne-a declarat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Anchetă şi la Tecuci

O plângere asemănătoare a fost depusă şi la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci, plângere care a ajuns la directorul medical şi la comisia de etică. „Se vor face toate demersurile către colegiul medicilor. Vor fi studiate acte şi va fi audiată şi doamna doctor Secară, pentru că ea a făcut operaţia. Directorul medical şi comisia de etică fac anchetă, vor informa colegiul medicilor, care sunt în măsură să se pronunţe şi asupra actului medical”, ne-a declarat Teodor Negru, managerul spitalului din Tecuci.

În cărţi scrie că se poate întâmpla

Atât la prima intervenţie chirurgicală, cât şi la cea de-a doua, doctoriţa Secară a fost asistată de colegul ei Asaad Mohamed Fihmi. „După prima intervenţie a fost constatată o complicaţie. Vezica a fost ciupită şi urina se vărsa în abdomen. Noi nu am reuşit să-i dăm de capăt la cea de-a doua intervenţie, am constatat că ne depăşea acest caz, motiv pentru care pacienta a fost trimisă la Galaţi. Recunosc că mie, în cei 25 de ani de experienţă, nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva, dar, în cărţile de medicină este scris faptul că astfel de complicaţii pot apărea în operaţii de acest gen”, ne-a explicat medicul Asaad Mohamed.
Familia Manea este decisă să îşi caute dreptatea, motiv pentru care intenţionează să facă şi o plângere penală la adresa medicului Camelia Secară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Medici din Tecuci, acuzaţi că i-au secţionat vezica şi ureterele unei femei cu fibrom uterin
Soţul unei femei de 42 de ani din judeţul Galaţi operate de fibrom uterin, la sfârşitul lui aprilie, la spitalul din Tecuci acuză medicii că în timpul intervenţiei i-au secţionat acesteia şi vezica, şi ureterele, astfel că pacienta a necesitat alte intervenţii, starea ei fiind în prezent gravă.

Bărbatul, din localitatea gălăţeană Barcea, a depus plângeri atât la conducerea Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, cât şi la Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Soţia mea a fost operată de fibrom uterin în 28 aprilie. După operaţie, medicul Camelia Secară, care a operat-o, a spus că operaţia a ieşit bine, dar că este o problemă, deoarece urina nu mai iese normal. Au spus că o să îi facă spălături, dar abia mai târziu au spus că trebuie să o bage în cea de-a doua operaţie. Apoi a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Aici am aflat ce s-a întâmplat", a declarat Sorin Manea, soţul Margaretei Manea, femeia operată la Tecuci. El a povestit că, de fapt, în timpul operaţiei pentru fibromul uterin, soţiei sale i-au fost secţionate vezica şi ureterele.

Bărbatul a mai spus că după ce a fost operată de două ori la spitalul din Tecuci, pacienta a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost operată a treia oară. Ulterior, femeia a fost adusă la Bucureşti, la Spitalul Militar, unde există soluţii medicale pentru recuperarea sa. "Abia după această operaţie (n.r. - operaţia de la Spitalul de Urgenţă Galaţi) am aflat că soţia mea avea vezica şi ureterele tăiate. Medicul care a operat-o aici mi-a spus că i s-a făcut implant de uretere şi că i-a fost cusută vezica, dar că era doar o soluţie provizorie, motiv pentru care în 6 mai am plecat cu soţia mea la Bucureşti", a mai spus bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, Lucica Grigorică, a declarat că medicii unităţii sanitare au încercat să rezolve "parţial" problema femeii, "în limita de dotare a spitalului". "În acest caz, pacienta a fost preluată de către medicul de gardă de la Urologie şi s-a intervenit chirurgical de urgenţă. Vorbim însă despre o rezolvare parţială, în limita de dotare a spitalului nostru", a declarat medicul Lucica Grigorică. Ea a precizat că a fost nevoie ca pacienta să fie transferată la un spital din Bucureşti, pentru rezolvarea completă a complicaţiilor apărute.

În urma plângerii depuse de familia Margaretei Manea, conducerea spitalului din Tecuci a declanşat o anchetă internă, a declarat Teodor Negru, managerul unităţii medicale. "S-a înregistrat o plângere în care pacienta acuză că suita de intervenţii chirurgicale se datorează incompetenţei medicului de la Tecuci. Comisia se va întruni, va fi numit un expert, va fi întocmit un raport, iar în termen de 90 de zile Comisia de malpraxis va putea trage concluzii", a afirmat Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Familia spune că se va adresa şi organelor juridice pentru demararea unei anchete penale şi va sesiza şi Colegiul Medicilor.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.