Jump to content

Prima licitaţie a unor tineri graficieni


Recommended Posts

Tineri graficieni la prima lor licitatie

La Galati a fost lansat un proiect pilot in cadrul caruia 31 de tineri artisti, elevi la Liceul de Arta "Dimitrie Cuclin" si la alte scoli din Galati, au ocazia sa isi vanda primele lucrari, realizate tematic pe etalarea valorilor aritecturale si peisagistice ale Galatiului de odinioara. Proiectul este dezvoltat de Clubul Rotary Donaris Galati, care a organizat, la Club M, expozitia de grafica "Galatii de alta-data", realizata in colaborare cu profesorii Jana Andreescu, Liliana Negoescu, Luminita Sabareanu, Cornelia si Laurentiu Burlacu, de la Liceul "Cuclin". Conform presedintelui Clubului Rotary Donaris, Victor Pavel, aceasta este cea de-a treia expozitie cu vanzare organizata de club din decembrie 2006 pana in prezent, in scopul sprijinirii tinerilor artisti, prin aceasta modalitate intentionandu-se atat sprijinirea lor financiara, pentru a avea banii cu care sa isi cumpere materiale de cat mai buna calitate pentru viitoarele lor lucrari, dar si o constientizare a valorilor lucrarilor lor si a utilitatii muncii pe care o fac.

Referitor la cealalta componenta a proiectului, readucerea in atentie a valorilor arhitecturale si peisagistice ale Galatiului, managerul proiectului, dr. Paul Ichim, ne-a declarat ca intentioneaza dezvoltarea unui proiect mai vast: "si noi, la Galati, avem multe cladiri de patrimoniu, unele dintre ele foarte frumoase, importante pentru patrimoniul national. Este adevarat, la Galati au ramas mai putine decat in alte mari orase, dar trebuie sa le punem in valoare. Ne propunem sa realizam o serie de astfel de expozitii de desen, acuarela, gravura, pictura in ulei, a caror arie tematica sa fie aceste valori arhitecturale ale Galatiului, urmand ca dupa aceea sa le litografiem si sa editam materiale promotionale care sa prezinte simbolurile orasului nostru", ne-a spus Paul Ichim. Cei 31 de tineri artisti au expus 36 de lucrari si au fixat preturile la care doresc sa isi vanda lucrarile, de la 150 lei la 400 lei. Chiar de la vernisaj au avut succes, pentru ca doi dintre membrii Rotary au si cumparat 8 lucrari. Expozitia va ramane deschisa timp de doua saptamani.

http://www.romanialibera.ro/a126704/tin ... tatie.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.