Jump to content

Scurtătura dintre Iancu Fotea şi Lahovary a fost blocată


dcp100168

Recommended Posts

Scurtătura dintre Iancu Fotea şi Lahovary a fost blocată

Aleea care făcea legătura între străzile General Iacob Lahovary şi Maior Iancu Fotea, în zona adiacentă Parcului Eminescu, pe latura dinspre fostul Oficiu de Stare Civilă, a fost închisă de Comisia de supraveghere a circulaţiei din cadrul Primăriei, la cererea Poliţiei Rutiere.

„Întrucât în zona respectivă apăreau frecvente blocaje în trafic, îndeosebi pe perioada sfârşitului de săptămână, s-a procedat la refacerea parcării aferente parcului, prin montarea unor noi borduri de delimitare a spaţiilor de staţionare pentru autovehicule”, explică o informare a Biroului de presă Galaţi.
Totodată, informarea mai arată că în zona menţionată nu a existat stradă niciodată, calea de acces pentru tranzitul autovehiculelor dinspre strada Lahovary spre strada Maior Iancu Fotea fiind creată artificial, de-a lungul timpului şi nu poate fi vorba despre închiderea niciunei artere de circulaţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

„Manelizare” urbanistică în centrul oraşului. Poliţia Locală a somat patronii „Teatris” să întrerupă lucrările

O echipă de la Poliţia Locală a intervenit astăzi, din dispoziţia primarului Marius Stan, în zona parcării din faţa restaurantul „Teatris” (fostul cinematograf „Popular”), pentru stoparea lucrărilor de extindere a terasei şi instalare a unei construcţii metalice, fără să existe documente de avizare a acestor lucrări. „Le-am pus în vedere că trebuie să oprească orice activitate acolo până la intrarea în legalitate, pentru că acel teren este situat în zonele de protecţie a trei monumente istorice, Statuia lui Mihail Eminescu, Parcul Eminescu şi clădirea Poştei, de pe strada Lahovari”, ne-a declarat Ema Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galaţi.

Scheletul metalic care a fost instalat în parcarea din faţa „Teatris” seamănă mai degrabă cu o hală de producţie industrială decât cu structura unei terase şi din punct de vedere arhitectural este într-o flagrantă discrepanţă cu parcul şi construcţiile din jur. Din punct de vedere urbanistic este o mârlănie.

Extinderea încercată acum are legătură directă cu recenta interzicere a circulaţiei rutiere între strada Lahovari şi clădirea „Teatris”. Ni s-a părut o decizie normală a Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei, pentru că aleea din zonă cu acces din strada Lahovari avea statutul de zonă pietonală, având rolul de trotuar pentru trei ieşiri din Parcul Eminescu. Oricum, accesul în parcarea de lângă „Teatris” se putea face prin strada Iancu Fotea. Acum se dovedeşte că interzicerea circulaţiei autovehicolelor a fost o decizie clientelară. Dacă nu exista această intenţie de extindere a terasei, nu ar fi fost interzisă circulaţia.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.