Jump to content

Trei bărbaţi arestaţi pentru tâlhărie calificată


dcp100168

Recommended Posts

Trei bărbaţi arestaţi pentru tâlhărie calificată

În dimineaţa zilei de 20  mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale şi a colegilor din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Bucureşti, Serviciul de Investigare Fraude Galaţi, Serviciul Criminalistic Galaţi şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi  au efectuat 10 descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă, situate pe raza judeţelor Galaţi, Ilfov, Giurgiu precum şi în municipiul Bucureşti. De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat mai multe obiecte din aur şi argint, telefoane mobile, tablete şi pietre semipreţioase.

Cu aceeaşi ocazie au fost puse în executare şase mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, persoanele în cauză fiind aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi pentru audieri.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în seara zilei de 25 februarie 2014, trei gălăţeni, cu vârste curprinse între 29 şi 37 ani, cu ajutorul unui taximetrist s-ar fi deplasat într-o comună gălăţeană unde ar fi  pătruns într-o locuinţă şi, prin ameninţarea părţii vătămate, ar fi sustras un seif.

Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran unde ar fi dezmembrat seiful din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8000 lei şi documente personale.

Prejudiciul total creat prin săvârşirea infracţiunii se ridică la aproximativ 30.000 euro.

După comiterea faptei, unul dintre cei trei bărbaţi, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov ar fi contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-ar fi vândut o parte din bijuteriile sustrase.

În baza probelor administrate la dosar, ieri, 21 mai a.c., două dintre persoanele bănuite de comiterea faptei au fost arestate preventiv, a treia persoană fiind arestată în cursul zilei de astăzi pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Taximetristul este cercetat, pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALATI

Link to comment
Share on other sites

Tâlhărie de 30.000 de euro sugerată de Machena

Poliţişti gălăţeni şi bucureşteni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat zece descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă. Descinderile au avut loc pe raza judeţelor Galaţi, Ilfov şi Giurgiu, precum şi în municipiul Bucureşti. De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat mai multe obiecte din aur şi argint, telefoane mobile, tablete şi pietre semipreţioase.
Cu aceeaşi ocazie au fost puse în executare şase mandate de aducere, emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, persoanele în cauză fiind aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi pentru audieri.

Pont vândut de Machena

Cei trei, Vadar Văduva, Ioan Barbu şi Florin Balozache, au fost reţinuţi şi, ulterior, au primit şi mandate de arestare pentru 30 de zile. În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate în cauză, oamenii legii au stabilit că totul a pornit de la un pont pe care Vadar Văduva l-a primit în închisoare. Acesta a stat după gratii până în luna februarie, fiind cercetat în prezent sub control judiciar. Pontul i-a fost vândut de Ionel Moca, zis „Machena”, care i-a dat fostului coleg de celulă şi maşina pentru a-şi îndeplini planul. Astfel, Vadar Văduva, imediat după ce a ieşit din arest, i-a trimis, cu un taxi, pe Ioan Barbu şi Florin Balozache în recunoaştere. În seara zilei de 25 februarie, Balozache şi Văduva s-au deplasat până la Hanu Conachi cu taxiul, apoi au fost preluaţi de maşina lui „Machena”, condusă de Ioan Barbu. Ajunşi la destinaţie, în satul Fundeni, cei trei şi-au acoperit feţele cu fulare şi au intrat în casa în care se aflau o femeie şi doi copii de 11 ani. Sub ameninţarea unei şurubelniţe, cei trei au imobilizat cu bandă adezivă părţile vătămate şi au furat un seif. „Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran, unde ar fi dezmembrat seiful, din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 lei şi documente personale. Prejudiciul total creat prin săvârşirea infracţiunii se ridică la aproximativ 30.000 euro”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Galaţi.

Bijuteriile au ajuns la amanet

După comiterea faptei, Balozache, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov, a contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-a vândut o parte dintre bijuteriile furate.
Cei trei au fost audiaţi, însă doar Văduva şi-a recunoscut fapta. Acesta le-a spus anchetatorilor că doar el şi Barbu au participat la comiterea faptei, încercând să-l scape pe Balozache, cu care este rudă. Cu toate acestea, procurorii au obţinut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie calificată.
În acelaşi dosar este anchetat şi taximetristul care i-a dus pe tâlhari la Hanu Conachi, acesta fiind însă cercetat în stare de libertate. Cel mai probabil, tot în cauză va fi cercetat şi Ionel Moca, acesta fiind a patra cauză penală în care este implicat Machena.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victima tâlhăriei de 30.000 de euro se teme încă de hoţi

La Hanu Conachi, casa care a fost scena unor clipe de coşmar acum trei luni, când trei indivizi mascaţi au năvălit peste o femeie şi trei copii şi au plecat cu un seif, pare a fi părăsită.

Că nu este aşa, spun rudele şi sătenii care se declară mulţumiţi că femeia de 36 de ani şi cele două fete de 11 ani, legate şi ameninţate de tâlhari, au scăpat cu viaţă. „Le-a luat banii şi bijuteriile. Dar bine că nu le-au făcut ceva mai rău. Cum casa este la marginea satului şi în faţă are calea ferată şi pădurea, şi-au făcut şi hoţii socoteala că e uşor de atacat. Încă e speriată femeia de ce i s-a întâmplat”, spunea un bărbat care susţinea că ruda lui nici nu vrea să vorbească şi nici nu vrea să-şi amintească prin ce a trecut. „Fetiţele au reuşit să o scape. De fapt, una dintre ele, fata mea. După ce au plecat hoţii, ea a reuşit să se dezlege şi să strige la vecini”, spune o vecină a familiei tâlhărite.
În sat se ştia că bărbatul Doinei Caramalău era plecat să muncească în străinătate şi aşa au aflat, probabil, hoţii că are bani. Soţia lui stătea singură cu fetiţa de 11 ani. La ele mai înnopta frecvent şi prietena fetiţei, copila unor vecini.
Reamintim că joi procurorii şi poliţiştii gălăţeni au dat de urma a trei recidivişti care au dat o spargere de 30.000 de euro în februarie. Vadar Văduva, Ion Barbu şi Balozache Florin, cei trei autori, sunt acum după gratii. Cercetat în libertate mai este şi un şofer de taxi care le-a fost complice dar nu a participat efectiv la comiterea faptei, ci doar i-a transportat. Nicio bijuterie dintre cele furate nu a fost recuperată. Ele au fost duse la o casă de amanet din Bucureşti unde au fost tăiate şi pietrele scoase şi revândute. Aş au şi fost identificaţi autorii după imaginile camerei de supraveghere ale acsei de amanet. La fel, nici un leu din cei 8.000 care se aflau în seif nu a fost recuperat. Victimele au rămas încă cu spaima, la fel şi cei care locuiesc în zona mai izolată a satului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Legaţi fedeleş în propria casă şi jefuiţi de peste 30.000 de euro

Cinci gălăţeni au fost trimişi în judecată zilele trecute de către procurori pentru tâlhărie în formă calificată, iar alţi doi pentru tăinuire, după ce anchetatorii au descoperit că aceştia sunt autorii unui jaf comis în localitatea gălăţeană Hanu-Conachi.

Jaful a fost pus la cale după ce unul dintre aceştia, Văduva Vadar, a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi la începutul lui 2014. Acesta a fost coleg de cameră cu Moca Ionel, iar după ispăşirea pedepsei a luat legătura cu Ion Barbu, cumnatul acestuia, pentru a-şi plăti o datorie. Cei doi au hotărât atunci să sustragă bani şi bijuterii din locuinţa unei persoane care locuia în Hanu Conachi, despre care se ştia că a fost plecată în străinătate şi este înstărită.

În „afacere” au fost incluşi ulterior şi Balozache Florin şi Dumitrache Ciprian. După ce şi-au acoperit feţele cu fulare şi eşarfe, ei au pătruns în locuinţa victimei, unde au descoperit că se află şi doi minori. Fără să stea prea mult pe gânduri, le-au imobilizat mâinile şi picioarele, iar proprietarul a fost legat şi la gură pentru a nu ţipa.

Au vândut bijuteriile la Bucureşti

Tâlharii au descoperit în casă bunuri în valoare de 30.000 de euro, fiind vorba de bijuterii, a căror valoare a fost estimată la 25.000 de euro, suma de 10.000 de lei, un seif, dar şi acte de identitate şi actele de proprietate ale imobilului.

La scurt timp după plecarea agresorilor, una dintre victime a reuşit să se dezlege şi a anunţat Poliţia.

Tâlharii au spart seiful cu un ciocan, iar bijuteriile le-au vândut la Bucureşti pentru 10.000 de lei, pe care i-au împărţit între ei. Anchetatorii au aflat ulterior semnalmentele agresorilor, iar instanţa a dispus arestarea lor preventivă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis zilele trecute în judecată pe Văduva Vadar, Balozache Florin, Dumitrache Ciprian, Moca Ionel şi Barbu Ion pentru tâlhărie în formă calificată, iar Tite Alexandru şi Petre Elefterie Ilie vor răspunde pentru tăinuire.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Procesul jafului de 30.000 de euro a fost mutat la Judecătoria Lieşti

Judecătoria Galaţi a decis să strămute la Judecătoria Lieşti dosarul în care patru gălăţeni sunt judecaţi pentru tâlhărie în formă calificată şi tăinuire, după ce anchetatorii au descoperit că aceştia sunt autorii unui jaf comis în localitatea gălăţeană Hanu Conachi.

Jaful a fost pus la cale după ce unul dintre aceştia, Văduva Vadar, a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi la începutul lui 2014. Acesta a fost coleg de cameră cu Moca Ionel, iar după ispăşirea pedepsei a luat legătura cu Ion Barbu, cumnatul acestuia, pentru a-şi plăti o datorie. Cei doi au hotărât atunci să sustragă bani şi bijuterii din locuinţa unei persoane care locuia în Hanu-Conachi, despre care se ştia că a fost plecată în străinătate şi este înstărită. În „afacere” au fost incluşi ulterior şi Balozache Florin şi Dumitrache Ciprian.

După ce şi-au acoperit feţele cu fulare şi eşarfe, ei au pătruns în locuinţa victimei, unde au descoperit că se află şi doi minori. Fără să stea prea mult pe gânduri, le-au imobilizat mâinile şi picioarele, iar proprietarul a fost legat şi la gură pentru a nu ţipa. Tâlharii au descoperit în casă bunuri în valoare de 30.000 de euro, fiind vorba de bijuterii, a căror valoare a fost estimată la 25.000 de euro, suma de 10.000 de lei, un seif, dar şi acte de identitate şi actele de proprietate ale imobilului.

La scurt timp după plecarea agresorilor, una dintre victime a reuşit să se dezlege şi a anunţat Poliţia.

Tâlharii au spart seiful cu un ciocan, iar bijuteriile le-au vândut la Bucureşti pentru 10.000 de lei, pe care i-au împărţit între ei. Anchetatorii au aflat ulterior semnalmentele agresorilor, iar instanţa a dispus arestarea lor preventivă.

Interesant de amintit este că Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi i-a trimis în judecată pe Văduva Vadar, Balozache Florin, Dumitrache Ciprian, Moca Ionel şi Barbu Ion pentru tâlhărie în formă calificată, în timp ce Tite Alexandru şi Petre Elefterie Ilie vor răspunde pentru tăinuire, pentru ca procesul să ajungă finalmente pe rolul instanţelor inferioare.

Judecătoria Lieşti a decis recent să menţină arestarea preventivă pentru toţi cei patru bărbaţi puşi sub acuzare.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

25 ani de închisoare pentru autorii jafului de 30.000 de euro

Judecătoria Lieşti s-a pronunţat săptămâna trecută în dosarul în care patru gălăţeni au fost judecaţi pentru tâlhărie în formă calificată şi tăinuire, după ce anchetatorii au descoperit că aceştia sunt autorii unui jaf comis în localitatea gălăţeană Hanu Conachi.

Jaful a fost pus la cale după ce unul dintre aceştia, Văduva Vadar, a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi la începutul lui 2014. Acesta a fost coleg de cameră cu Moca Ionel, iar după ispăşirea pedepsei a luat legătura cu Ion Barbu, cumnatul acestuia, pentru a-şi plăti o datorie. Cei doi au hotărât atunci să sustragă bani şi bijuterii din locuinţa unei persoane care locuia în Hanu Conachi, despre care se ştia că a fost plecată în străinătate şi este înstărită. În „afacere” au fost incluşi ulterior şi Balozache Florin şi Dumitrache Ciprian. După ce şi-au acoperit feţele cu fulare şi eşarfe, ei au pătruns în locuinţa victimei, unde au descoperit că se află şi doi minori. Fără să stea prea mult pe gânduri, le-au imobilizat mâinile şi picioarele, iar proprietarul a fost legat şi la gură pentru a nu ţipa.

Obligaţi să restituie 135.000 de lei

Tâlharii au descoperit în casă bunuri în valoare de 30.000 de euro, fiind vorba de bijuterii, a căror valoare a fost estimată la 25.000 de euro, suma de 10.000 de lei, un seif, dar şi acte de identitate şi actele de proprietate ale imobilului. La scurt timp după plecarea agresorilor, una dintre victime a reuşit să se dezlege şi a anunţat Poliţia. Tâlharii au spart seiful cu un ciocan, iar bijuteriile le-au vândut la Bucureşti pentru 10.000 de lei, pe care i-au împărţit între ei. Anchetatorii au aflat ulterior semnalmentele agresorilor, iar instanţa a dispus arestarea lor preventivă.

Cea mai mare pedeapsă o va avea de executat Văduva Vadar, condamnat la opt ani de închisoare, în timp ce Florin Balozache va executa şapte ani după gratii. Ciprian Dumitrachi şi Ion Barbu au primit câte cinci ani de închisoare. Judecătoria Lieşti a decis recent să menţină arestarea preventivă pentru toţi cei patru  bărbaţi condamnaţi în primă instanţă şi i-a obligat în solidar să restituie victimei suma de 135.000 de lei cu titlu de daune materiale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

20 de ani de închisoare pentru autorii jafului de la Hanu Conachi

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv pe cei patru gălăţeni implicaţi într-o tâlhărie ca în filme. Anchetatorii au descoperit că aceştia sunt autorii unui jaf comis în localitatea gălăţeană Hanu Conachi, la iniţiativa lui Văduva Vadar, care fusese eliberat din Penitenciarul Galaţi la începutul lui 2014. Acesta a fost coleg de cameră cu Moca Ionel, iar după ispăşirea pedepsei a luat legătura cu Ion Barbu, cumnatul acestuia, pentru a-şi plăti o datorie. Cei doi au hotărât atunci să sustragă bani şi bijuterii din locuinţa unei persoane care locuia în Hanu Conachi, despre care se ştia că a fost plecată în străinătate şi este înstărită. În „afacere” au fost incluşi ulterior şi Balozache Florin şi Dumitrache Ciprian. După ce şi-au acoperit feţele cu fulare şi eşarfe, ei au pătruns în locuinţa victimei, unde au descoperit că se află şi doi minori. Fără să stea prea mult pe gânduri, le-au imobilizat mâinile şi picioarele, iar proprietarul a fost legat şi la gură pentru a nu ţipa. 

Au restituit 18.000 de lei

Tâlharii au descoperit în casă bunuri în valoare de 30.000 de euro (bijuterii a căror valoare a fost estimată la 25.000 de euro, precum şi suma de 10.000 de lei), un seif, dar şi acte de identitate şi actele de proprietate ale imobilului. La scurt timp după plecarea agresorilor, una dintre victime a reuşit să se dezlege şi a anunţat Poliţia. Tâlharii au spart seiful cu un ciocan, iar bijuteriile le-au vândut la Bucureşti pentru 10.000 de lei, pe care i-au împărţit între ei. Anchetatorii au aflat ulterior semnalmentele agresorilor, iar instanţa a dispus arestarea lor preventivă.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Văduva Vadar, condamnat la opt ani de închisoare, în timp ce Florin Balozache va executa şapte ani după gratii. Ciprian Dumitrachi şi Ion Barbu au primit câte cinci ani de închisoare. Curtea de Apel Galaţi i-a obligat în solidar pe cei patru bărbaţi să restituie victimei suma de 135.000 de lei cu titlu de daune materiale, din care aceştia au plătit până acum doar 18.000 de lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.