Jump to content

Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă


dcp100168

Recommended Posts

Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă

O femeie de 35 de ani din Galați arată cu degetul către un medic rezident de la Spitalul de Urgență, după ce ar fi făcut un avort. Ionica Hodorogea acuză că din cauza medicului ar fi suferit complicații serioase, a intrat în comă, iar acum deși se simte bine, nu mai poate avea copii niciodată.

„Anul trecut, în luna iunie, am aflat că sunt însărcinată și printr-o cunoștință, am ajuns la doamna dr. Simion Mariana, pentru un consult. Mi-a făcut ecografie și mi-a spus că nu sunt însărcinată, deși testul de sarcină ieșea pozitiv. Mi-a spus să revin peste o săptămână. Când am revenit, iar mi-a făcut ecografie și mi-a spus tot că sarcina nu este vizibilă. Mi-a dat tratament, iar când am revenit, peste alte șapte zile, doamna doctor mi-a spus că am o sarcină oprită din evoluție și mi-a făcut chiuretaj. La o săptămână, mi s-a făcut rău, am intrat în comă, aveam tensiunea 4. Am fost operată de urgență de doamna dr. Stătescu și dl. dr. Ciobotaru. Am avut nevoie de transfuzie de sânge. Eu de fapt am avut o sarcină extrauterină. Când eram internată la Terapie intensivă, a venit și doamna dr. Simion și mi-a spus: „iartă-mă, erai să mori din cauza mea”.

După ce mi-am revenit și am ajuns acasă, am revenit pentru biletul de externare de la chiuretaj și i-am spus doamnei dr. Stătescu că a parafat biletul de externare pentru doamna dr. Simion, pentru că aceasta nu avea voie să facă intervenții. Doamna dr. Stătescu mi-a spus că nu am văzut bine, că de fapt dumneaei m-a chiuretat”, a povestit Ionica Hodorogea.

Aceasta a mai adăugat că doamna dr. Stătescu și dr. Simion ar fi încercat să-i cumpere tăcerea. „Ia zi mai fetiță, câți bani vrei? Nu mai bine te lăsam eu să mori?”. Cu chiu cu vai am primit biletul de externare și m-am dus și am depus plângere la Direcția de Sănătate Publică, pentru comisia de malpraxis și nu am primit niciun răspuns, nici până azi”, a mai spus pacienta.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că lucrurile au stat cu totul altfel. „Evenimentul s-a petrecut în luna iunie a anului trecut, sesizarea la nivelul Direcției s-a făcut la sfârșitul lui septembrie. Doamna a cerut o întrerupere a procesului de soluționare a acestei cauze, deoarece dorea o mediere cu doamna doctor. În februarie, doamna care acuză ne-a trimis o adresă prin care spune că medierea a eșuat și dorește continuarea soluționării cauzei, la comisia de malpraxis. În urma aceste hârtii, comisia a urmat metodologia, stabilind un expert, care în momentul de față a primit toate documentele și va face un raport de expertiză, iar termenul limită este 30 mai. După această dată, comisia se va întruni și se va stabili dacă a fost vorba despre un caz de malpraxis”, a declarat dr. Valentin Boldea, purt. de cuv. al. D.S.P. Galați.

Conducerea Spitalului de Urgență spune că se va lua o decizie abia după ce va da un rezultat  comisia de malpraxis. „În momentul în care ni se vor comunica deciziile, vom merge pe calea legală, astfel încât să rezolvăm problema corect”, a spus dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgență.

Se pare că pacienta i-a cerut medicului suma de 50.000 de lei, pentru a renunța la acest dosar, iar suma oferită de medici a fost mai mică.

presadegalati.ro


Au confundat o sarcină normală cu una extrauterină şi asta era să coste o viaţă

Ionica Hodorogea, o femeie în vârstă de 37 de ani Lieşti, acuză un medic ginecolog resident că i-a dat un diagnostic greşit în urma căruia era să îşi piardă viaţa. Femeia susţine că anul trecut, în iunie, a venit la Spitalul de Urgenţă deoarece bănuia că este însărcinată. Mai avea doi copii, aşa că ar fi cerut, dacă era cazul, întreruperea sarcinii.

„Am venit la doamna dr. Mariana Simion care este, acum am înţeles, medic rezident. Ea mi-a spus că e prea mic şi să revin. La ecograf era un răspuns negativ. Am venit şi mai apoi m-a chiuretat. La o săptămână mi s-a făcut rău. Am căzut din picioare. M-au luat cu ambulanţa de acasă, eram în comă. Asistenta de pe ambulanţă chiar a spus echipajului să se grăbească că e sarcină extrauterină şi că mă pierd. M-au băgat în sala de operaţie şi într-adevăr m-au operat. Dar alţi medici, dr. Stătescu şi dr. Ciobotaru. După ce mi-am revenit şi eram în reanimare, a venit la mine dr. Simion şi mi-a spus că eram să mor din cauza ei. Şi-a recunoscut vina şi a şi spus că are de gând să plătească tot ce am nevoie. De-abia atunci m-am uitat pe acte şi am văzut că deşi chuiretajul l-a făcut dr. Simion, în acte era parafa doctoriţei Stătescu. Nici nu au vrut să îmi dea foaia la externare, că se dovedea greşeala lor. Până la urmă am obţinut actele, după ce am vorbit şi cu şefa secţiei, cred că dr. Şerban se numea. Am depus plângere la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică dar, din start, mi s-a zis că degeaba fac ce fac, că nu voi avea câştig de cauză. Aşa mi-a spus şi dr. Valentin Boldea, care era director. Mi-am luat avocat şi deşi a trecut atâta vreme, acum am de gând să nu iert pe nimeni. Nu vă mai spun că soţul doctoriţei Simion mi-a trimis un mail de ameninţare pe care l-am depus la dosar”, a spus Ionica Hodorogea.

În mailul de intimidare se poate citi cum femeii i se recomandă să o lase în pace pe dr. Simion. Acest mail este de fapt unul de răspuns la un altul, semnat de Ionica Hodorogea, în care femeia cere 50.000 de lei pentru ce a suferit. Ionica Hodorogea vrea dreptate deoarece, acum, susţine ea, este şi mutilată pe viaţă, fiindcă nu mai are cum să facă copii nici dacă ar mai dori.

„Acest caz a intrat în atenţia comisiei de malpraxis a DSP pe 10 septembrie anul trecut. Ni s-a cerut între timp să întrerupem investigaţia la cererea reclamantei, urmând să aibă loc o mediere. Numai că în martie acum, s-a cerut reînceperea anchetei. Vom da un răspuns pe 30 mai. Nu am încercat deloc să influenţez reclamanta, doar le-am pus, ei şi dr. Simion, la dispoziţie cabinetul ,când urma să aibă loc medierea”, a declarat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Managerul Spitalului de Urgenţă, dr. Mihaela Debita, a precizat că în funcţie de rezultatul cercetării comisiei de malpraxis, se vor lua apoi măsuri şi la nivelul spitalului.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Dr. Mariana Stătescu: "Acuzaţiile sunt mincinoase. O dau în judecată pentru calomnie"

După ce a fost acuzată de o fostă pacientă că ar fi mutilat-o, medicul Mariana Stătescu a reacţionat, susţinând că toate acuzaţiile reprezintă doar o încercare de a stoarce bani atât de la ea, cât şi de la colega sa, Mariana Simion.
Reamintim că Ionica Hodorogea, o femeie de 37 de ani din Lieşlti, susţine că a fost mutilată de către cei doi meidici şi că, în urma intervenţiilor chirurgicale suferite la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, nu mai poate avea copii. Pentru trauma suferită, fosta pacientă cere 50.000 de lei, sub formă de daune morale.

"După operaţie, pacienta mi-a mulţumit că i-am salvat viaţa"

Pe de altă parte, dr. Mariana Stătescu, cea care a făcut ultima intervenţie asupra Ionicăi Hodorogea, susţine că pacienta încearcă doar să obţină bani de la cadrele medicale. "La ultimul consult, pacienta venise, practic, cu trompa ruptă. Acea trompă nu mai putea fi salvată. De altfel, chiar după operaţie, pacienta mi-a mulţumit că i-am salvat viaţa. Cât despre ce susţine domnia-sa, cum că doctorul Simion ar fi venit la ea şi şi-ar fi cerut scuze din cauza faptului că putea muri, aceasta este o altă minciună. În momentul în care s-a intervenit, doctorul Simion nu era în localitate, era la Iaşi", a declarat pentru "Viaţa liberă", dr. Mariana Stătescu.
De asemenea, cei doi medici susţin că nu au primit absolut niciun ban de la respectiva pacientă. "Dacă doamna susţine că a venit în comă, cum ar fi putut, în starea respectivă fiind, să dea bani cuiva. Nu am primit niciun ban, nici eu, nici doctorul Simion", mai susţine dr. Stătescu.
"Cât despre faptul că nu mai poate avea copii, acest lucru este perfect adevărat. Dar acolo, în mod cert nu poate fi vorba de o culpă medicală. Chiar pacienta a solicitat în scris să i se lege trompa, pentru a nu mai avea astfel de complicaţii pe viitor", a mai explicat medicul.

"Toate procedurile medicale s-au făcut ca la carte"

Mai mult, medicii se plâng de faptul că au fost ameninţaţi de nenumărate ori de fosta pacientă, tocmai pentru a ceda şi pentru a-i oferi bani. "Soţul doamnei doctor Simion a reacţionat după ce doamna doctor a primit nenumărate mesaje din partea pacientei. Din punctul nostru de vedere, toate procedurile medicale s-au făcut ca la carte. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele comisiei de malpraxis", a mai spus dr. Stătescu.
Mai mult, medicul susţine că va acţiona şi în instanţă împotriva fostei paciente, pentru calomnie.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, primele rezultate în această anchetă vor apărea pe data de 30 mai. În funcţie de cele constatatate de organele abilitate, Spitalul Judeţean "Sfântul Apostol Andrei" a anunţat că va dispune măsurile ce se impun.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.