Jump to content

Centrele de achiziţii nu mai au voie să primească fier vechi de la populaţie


dcp100168

Recommended Posts

Centrele de achiziţii nu mai au voie să primească fier vechi de la populaţie

Acest lucru este valabil odată cu publicarea Legii nr. 38/07.04.2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora.

Potrivit prevederilor acestei legi, „Se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă şi fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă, de irigaţii şi desecări, în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare, în infrastructura aferentă operaţiunilor de extracţie, prelucrare, distribuţie, transport şi comercializare a gazelor naturale, a petrolului şi a produselor petroliere, precum şi în semnalizarea şi dirijarea circulaţiei pe drumurile publice, de tipul şinelor, pieselor aparatelor de cale, materialului mărunt de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii, componentelor instalaţiilor de electrificare, componentelor materialului rulant, instalaţiilor de semnalizare şi dirijare a circulaţiei, semnelor de circulaţie, semafoarelor, capacelor căminelor de vizitare sau părţilor componente şi altele asemenea, parazăpezilor sau părţilor componente ale unor construcţii metalice destinate pentru protecţia împotriva viscolului, avalanşelor, inundaţiilor sau altor calamităţi, a căror lipsă produce ori poate produce evenimente sau accidente cu victime omeneşti".

Metalele feroase şi neferoase şi aliajele acestora, altele decât cele prevăzute anterior, devenite deşeuri, pot fi achiziţionate de la persoanele fizice numai în baza declaraţiei pe propria răspundere a deţinătorului de deşeuri - persoană fizică, că deşeurile pe care intenţionează să le vândă provin din gospodăria proprie.

Nerespectarea acestor obligaţii este considerată infracţiune şi poate fi sancţionată cu amendă de la 10.000 lei la 150.000 lei sau chiar cu sancţiunea complementară a anulării autorizaţiei de colectare.

adevarul.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.