Jump to content

Firma RER Ecologic Service, scoasă de pe piaţă după 20 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Firma RER Ecologic Service, scoasă de pe piaţă după 20 de ani

Începând cu data de 1.05.2013, firma RER Ecologic Service Galați srl (fosta RWE) a pierdut cam 80 la sută din contracte. Nu din rațiuni de piață, ci pentru că Primăria a recuperat de la sertar HCL 646, cea care elimina orice concurență pe piața salubrizării municipale, încredințând, cu titlu de exclusivitate, această importantă activitate Serviciului Public „ECOSAL”.

RER asigura, pe lângă contractele comerciale cu diverse instituții și agenți economici, salubrizarea menajeră și stradală pentru o treime din oraș, cartierele Mazepa I și II, Țiglina I, zona Port, străzi precum Brăilei și Domnească, Faleza inferioară și cea superioară.
La începutul acestei luni, comisarul Tudorache Daniel de la Garda de Mediu Galați, prin Nota de Constatare nr. 283/05.05.2014, a interzis firmei desfășurarea oricărei „activități de precolectare, colectare și transport deșeuri municipale”. Practic, de la începutul lunii iunie, „ECOSAL” rămâne singurul operator în domeniul salubrizării pe suprafața orașului Galați.

Ceea ce rămâne de „acoperit” după RER înseamnă 500 de contracte noi, printre care spitale, supermarketuri, unități de învățământ ș.a., care nu pot rezista nici două zile cu deșeurile neridicate. Contractarea serviciilor de salubrizare cu altă firmă, în speță S.P.„ECOSAL”, presupune proceduri legale de achiziție care vor dura circa trei luni.
Să vedem cum se va face curățenia în „noul” Galați după 1 iunie, ca să nu mai spună lumea rea că primarul Marius Stan ar fi scos vechiul HCL de la sertar din rațiuni meschine. Zic unii că înțeleapta decizie a municipalității va duce la înecarea Galațiului în gunoaie, dar noi nu credem. Nu se poate să nu fi calculat cu atenție consecințele primarul și consilierii, doar lucrează strict pentru interesul cetățenilor.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ceva nu se invarte prea rotund aici:

1. de se i se interzice activitatea? Pana acum a avut voie sa presteze?

2. daca RER "incepând cu data de 1.05.2013 (...) a pierdut cam 80 la sută din contracte" nu ar mai trebui sa fie probleme in preluarea clientilor. Banuiesc - sper sa nu ma insel - ca fosti clienti nu au stat cu gunoiul un an de zile in fata casei?!

3. supermarket-urile (si cam tot ce e privat) nu au nevoie de luni de zile sa semneze un contract amarat de preluare a deseurilor. Scolile nu cred sa aibe puncte individuale de colectare a gunoiului si, oricum, vine VACANTA!!! La spitale - deseurile biologice au cu totul alt circuit, nu e treaba Ecosal, mancarea ajunge la maidanezi :d etc. Toata lumea e fericita!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.