Jump to content

Apaterm vrea să recupereze de la fostul său director 140.000 de lei


dcp100168

Recommended Posts

Apaterm vrea să recupereze de la fostul său director 140.000 de lei

Scandal în justiţie între fosta şi actuala conducere a Apaterm. Actuala conducere a societăţii de furnizare a agentului termic susţine că George Cubasa, fostul director al Apaterm, ar fi bun de plată 143.000 de lei în contul obligaţiilor financiare ce ar fi trebuit achitate bugetului de stat şi a premiului anual încasat de acesta în 2008.

Totul a pornit în urma unui control al Camerei de Conturi Galaţi, care a apreciat că premierea nu ar fi trebuit acordată, deoarece societatea a înregistrat pierderi. Guvernul a emis ordonanţa 135 în 2008, prin care desfiinţa dreptul de premiere al directorilor de societăţi cu până la 12 salarii, în funcţie de realizarea criteriilor de performanţă impuse de consiliile locale, dacă societatea înregistra pierderi.

În replică, George Cubasa a acţionat în judecată Apaterm şi cere să fie exonerat de plata sumei de 143.000 de lei, deoarece Consiliul Local a aprobat premierea amintită, iar prefectul judeţului Galaţi a validat hotărârea.
„Mă duce cu gândul la un act de cămătărie mizerabil”
Interesant de amintit este că în 2009, Apaterm a aprobat bilanţul societăţii, ocazie cu care adunarea generală a acţionarilor, dar şi primarul municipiului Galaţi la acea dată, Dumitru Nicolae, au aprobat acordarea premiului anual către George Cubasa. „S-a ţinut cont de principiul de drept potrivit căruia niciun act normativ nu poate retroactiva, considerând că Ordonanţa 135 începe să producă efecte, conform legii, de la data publicării ei în Monitorul Oficial, respectiv 20.10.2008. Iată de ce suma încasată ca premiu pentru 2008 a fost de 53.857 de lei, diferenţa până la aproape 100.000 de lei reprezentând dobânzi şi penalităţi, de care nu mă consider vinovat, deoarece nu eu mi-am aprobat premierea, nu eu am prins-o în buget, nu eu am validat-o, nu eu am evaluat-o şi am pus viza de legalitate. Acum solicită nu numai banii daţi, dar înghesuie o grămadă de dobânzi şi penalităţi, ceea ce mă duce cu gândul la un act de cămătărie mizerabil”, a precizat în justiţie George Cubasa.

Fostul director al Apaterm a chemat în garanţie instituţiile care au aprobat premierea sa, precum şi salariaţii societăţii care au avizat, calculat şi plătit suma amintită.

Tribunalul Galaţi a amânat judecarea dosarului pe 16 iunie, dată până la care o serie de înscrisuri depuse de George Cubasa vor fi transmise Apaterm pentru a-şi pregăti apărarea.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Aprobata sau nu de unii sau altii, interesant e ca fostului director i se pare absolut normal ca, desi firma era pe pierdere (cu toate subventiile acordate), dumnealui sa beneficieze de o ... premiere. Cateva sute de milioane de lei (vechi) ca treaba a mers prost - super afacere.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Fostul director al Apaterm a scăpat de plata a 143.000 de lei

Tribunalul Galaţi s-a pronunţat ieri în dosarul lui George Cubasa, fost director al Apaterm, care, în opinia noii conduceri a societăţii, ar fi fost bun de plată pentru 143.000 de lei în contul obligaţiilor financiare ce ar fi trebuit achitate bugetului de stat şi a premiului anual încasat de acesta în 2008.

Povestea a pornit în urma unui control al Camerei de Conturi Galaţi, care a apreciat că premierea nu ar fi trebuit acordată, deoarece societatea a înregistrat pierderi. Guvernul a emis Ordonanţa 135 în 2008, prin care desfiinţa dreptul de premiere al directorilor de societăţi cu până la 12 salarii, în funcţie de realizarea criteriilor de performanţă impuse de consiliile locale, dacă societatea înregistra pierderi.

În replică, George Cubasa a cerut să fie exonerat de plata sumei de 143.000 de lei, deoarece Consiliul Local a aprobat premierea amintită, iar prefectul judeţului Galaţi a validat hotărârea.

Fostul primar a aprobat premierea

Interesant de amintit este că în 2009, Apaterm a aprobat bilanţul societăţii, ocazie cu care adunarea generală a acţionarilor, dar şi primarul municipiului Galaţi la acea dată, Dumitru Nicolae, au avizat acordarea premiului anual către George Cubasa. „S-a ţinut cont de principiul de drept potrivit căruia niciun act normativ nu poate retroactiva, considerând că Ordonanţa 135 începe să producă efecte, conform legii, de la data publicării ei în Monitorul Oficial, respectiv 20.10.2008. Iată de ce suma încasată ca premiu pentru 2008 a fost de 53.857 de lei, diferenţa până la aproape 100.000 de lei reprezentând dobânzi şi penalităţi, de care nu mă consider vinovat, deoarece nu eu mi-am aprobat premierea, nu eu am prins-o în buget, nu eu am validat-o, nu eu am evaluat-o şi am pus viza de legalitate. Acum solicită nu numai banii daţi, dar înghesuie o grămadă de dobânzi şi penalităţi”, a precizat în justiţie George Cubasa. Fostul director al Apaterm a chemat în garanţie instituţiile care au aprobat premierea sa, precum şi salariaţii societăţii care au avizat, calculat şi plătit suma amintită.

Până la urmă, nu s-a mai ajuns în situaţia de a se analiza şi cererea de chemare în garanţie, judecătorii respingând acţiunea Apaterm ca nefondată.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Fostul director al Apaterm a scăpat de plata a 143.000 de lei

Fostul director al Apaterm a câştigat definitiv o bătălie importantă cu furnizorul de agent termic, Curtea de Apel Galaţi stabilind la sfârşitul săptămânii trecute că George Cubasa nu este bun de plata sumei de 143.000 de lei în contul obligaţiilor financiare ce ar fi trebuit achitate bugetului de stat şi a premiului anual încasat de acesta în 2008.

Camera de Conturi Galaţi a apreciat că premierea nu ar fi trebuit acordată, deoarece societatea a înregistrat pierderi. George Cubasa a acţionat în judecată Apaterm şi a cerut să fie exonerat de plata celor 143.000 de lei, deoarece Consiliul Local a aprobat premierea amintită, iar judecătorii i-au dat dreptate, stabilind în final că acţiunea în instanţă a Apaterm s-a prescris.

Interesant de amintit este că în 2009, Apaterm a aprobat bilanţul societăţii, ocazie cu care adunarea generală a acţionarilor, dar şi primarul municipiului Galaţi la acea dată, Dumitru Nicolae, au aprobat acordarea premiului anual către George Cubasa.

George Cubasa a pierdut iniţial unul dintre procesele deschise de Apaterm, Judecătoria Galaţi hotărând ca fostul director al Apaterm să plătească 4.300 de lei drept despăgubiri către furnizorul de agent termic din Galaţi, la care se adaugă o sumă similară cu titlu de penalităţi de întârziere. Între timp, Cubasa şi-a acţionat în judecată trei dintre foştii săi subordonaţi, pentru a fi o obligaţi şi ei la plata despăgubirilor, în condiţiile în care şi aceştia şi-au dat avizul de legalitate la actele pe care fostul director le-a semnat. Tribunalul Galaţi va decide în perioada următoare dacă se impune ca George Cubasa să plătească cei 8.600 de lei cu titlu de despăgubiri şi penalităţi de întârziere către societatea pe care a condus-o.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Fostul director al Apaterm e bun de plată

Judecătoria Galaţi a hotărât zilele trecute că George Cubasa, fostul director al Apaterm, trebuie să plătească singur 4.300 de lei drept despăgubiri către furnizorul de agent termic din Galaţi, la care se adaugă o sumă similară cu titlu de penalităţi de întârziere.

Cubasa ceruse instanţei ca alţi trei angajaţi ai Apaterm să fie obligaţi să achite în solidar cu el suma de bani amintită, în condiţiile în care şi aceştia şi-au dat avizul de legalitate la actele pe care fostul director le-a semnat, dar judecătorii au apreciat că solicitarea acestuia este neîntemeiată.

Fostul director al Apaterm are totuşi motive de bucurie, în condiţiile în care a câştigat definitiv o bătălie importantă cu furnizorul de agent termic. Curtea de Apel Galaţi a stabilit că George Cubasa  nu trebuie să plătească 143.000 de lei în contul obligaţiilor financiare ce ar fi trebuit achitate bugetului de stat şi a premiului anual încasat de acesta în 2008.

A rămas cu premierea anuală

Camera de Conturi Galaţi a apreciat că premierea nu ar fi trebuit acordată, deoarece societatea a înregistrat pierderi. George Cubasa a acţionat în judecată Apaterm şi a cerut să fie exonerat de plata celor 143.000 de lei, deoarece Consiliul Local a aprobat premierea amintită, iar judecătorii i-au dat dreptate, stabilind în final că acţiunea în instanţă a Apaterm s-a prescris. Interesant de amintit este că în 2009, Apaterm a aprobat bilanţul societăţii, ocazie cu care adunarea generală a acţionarilor, dar şi primarul municipiului Galaţi la acea dată, Dumitru Nicolae, au aprobat acordarea premiului anual către George Cubasa.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.