Jump to content

Război în PNL Galaţi, după rezultatele proaste de la alegeri


 Share

Recommended Posts

Ţuchel cere demiterea lui Marius Stan din funcţia de vicepreşedinte PNL

Cei 18 primari liberali din judetul Galati ii cer demisia sefului filialei judetene, Marius Stan, pe care il fac responsabil pentru scorul "rusinos" obtinut la alegerile europarlamentare de duminica. "M-am intalnit cu colegii mei, primarii din judetul Galati, am discutat si am ajuns la niste concluzii. In primul rand, in municipiul Galati rezultatul la alegerile europarlamentare a fost catastrofal. PNL s-a situat pe un rusinos loc 4, cu 8,9%, dupa PSD-UNPR-PC, dupa Mircea Diaconu si dupa PMP. Din 2012 suntem condusi de un primar liberal care, iata, desi este si vicepresedinte PNL la nivel de tara nu reuseste sa depaseasca 10% - Marius Stan. El stie mai bine decat mine ca fotbalul este pe goluri, iar politica este pe voturi. Ar trebui sa asculte de sfatul nostru, al celor 18 primari din judetul Galati, care am scos in jur de 23 de procente, si sa isi prezinte demisia, pentru ca nici pe mine si nici pe noi primarii liberali nu ne poate reprezenta cu un astfel de scor rusinos", a declarat primarul Tecuciului, Daniel Tuchel, pentru Ziare.com.
Edilul ne-a explicat ca, la nivelul judetului Galati, PNL a reusit sa scoata 16,8%, in conditiile in care a fost "tras puternic in jos de votul obtinut sub conducerea primarului Marius Stan" in municipiul resedinta de judet. "In municipul Tecuci am reusit sa obtinem 26,3%, ceea ce ne pozitioneaza peste media rurala, cum ii spunem noi, a judetului adica excluzand municipiul Galati, si chiar peste media nationala.
Avem si primari care au scor 73%. De aceea consideram ca primarul Marius Stan nu ne reprezinta si ar trebui sa isi dea demisia din functia de vicepresedinte national si din Biroul Politic Central al partidului", a mai spus primarul Daniel Tuchel.
Crin Antonescu si Klaus Iohannis au anuntat, luni, ca au decis sa isi depuna demisiile pentru esecul inregistrat de PNL la alegerile europarlamentare care au avut loc duminica, la care PNL nu a depasit 15%, conform rezultatelor partiale anuntate de BEC pana la aceasta ora. In sedinta ulterioara, dupa mai multe discutii, s-a decis in unanimitate si ca toti vicepresedintii sa demisioneze.

ziare.com

Link to comment
Share on other sites

Adevarul e ca, din cand in cand, Daniel Tuchel mai mananca si cacao la cererea lui nenea Dobre. S-o fi schimbat Marius Stan ca om din 2012 si pana incoace, a fost, este si va fi o catastrofa de primar la Galati, dar nu poti sa-i pui in carca, pentru acesti 2 ani, neputinta intregii organizatii judetene, cand toata lumea stie ca asta nici n-a mai trecut pe-acolo de vreun an de zile.

Link to comment
Share on other sites

Conducerea PNL Galaţi, atacată dur de Marius Stan

Printr-un comunicat de presă remis redacţiilor din partea Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galaţi aflăm că primarul oraşului, Marius Stan a demisionat din funcţia politică pe care o deţine la nivelul PNL – cea de vicepreşedinte. Gestul primarului Marius Stan a fost explicat de acesta prin rezultatul nesatisfăcător „obţinut de partid în întreaga ţară. În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, îmi asum și eu rezultatul nesatisfăcător obținut de partid în întreaga țară. De aceea, împreună cu întreaga conducere a PNL, am demisionat din funcția de vicepreședinte și, alături de colegi, vom pregăti congresul partidului pentru alegerea unei noi conduceri”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Galaţi.

PNL a luat în municipiu mai puţine voturi decât Mircea Diaconu şi decât PMP!

Continuarea comunicatului de presă este un atac dur şi direct la adresa preşedintelui organizaţiei municipale a PNL Galaţi şi a biroului politic al acestei organizaţii, cărora Marius Stan le reproşează rezultatele slabe la alegerile europarlamentare din municipiu.
Conform numărătorii paralele a PSD, la nivelul municipiului Galaţi, PNL a obţinut un scor dezamăgitor de mic, chiar mai mic decât a obţinut candidatul independent Mircea Diaconu. Astfel, conform sursei citate, în timp ce Mircea Diaconu a obţinut 7.787 de voturi şi un scor de 12,21%, PNL nu a reuşit să strângă în municipiu decât 5.667 de voturi, ceea ce înseamnă 8,89%. Mai mult, PNL a fost întrecut la Galaţi chiar şi de PMP, partid înfiinţat în urmă cu doar un an, dar care a reuşit să obţină simpatia a 6.024 de alegătiri care au votat acest partid, formaţiunea obţinând 9,44%!

Marius Stan îl consideră vinovat pe Paul Ichim şi îi dă o lecţie lui Dobre

Criticile pe care Marius Stan le-a lansat la adresa preşedintelui organizaţiei municipale PNL Paul Ichim continuă, pe un ton didactic, primarul transmiţându-i şi preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, că probabil rezultatele alegerilor europarlamentare ar fi fost altele dacă Stan ar fi susţinut candidaţii locali la europarlamentare. Totuşi, primarul nu i-a susţinut, întrucât ei au fost stabiliţi fără ca el să fie consultat, mai transmite Marius Stan: „Cât privește rezultatele obținute de PNL la nivelul Galațiului, vă reamintesc că am anunțat de la bun început faptul că nu mă voi implica în campania electorală a candidaților propuși de organizația locală fiindcă nu mă reprezintă și nu am fost consultat, așa cum era firesc în calitatea mea de vicepreședinte național, atunci când au fost desemnați. Rezultatele extrem de slabe obținute de PNL la nivelul municipiului Galați trebuie imputate, în opinia mea, organizației municipale a partidului, care are un președinte și un birou politic, ce nu au fost în stare să își mobilizeze electoratul așa cum ar trebui pentru a atinge ținta fixată pentru acest scrutin. Cred că este un moment bun de reflecție pentru conducerea Partidului Național Liberal Galați, atât la nivel municipal, cât și județean, să cântărească obiectiv cât valorează organizația fără aportul primarului”, a declarat primarul Marius Stan, printr-un comunicat de presă.

presagalatibraila.com


Victor Paul Dobre: PNL Galaţi şi-a îndeplinit toate obiectivele!

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre consideră că filala judeţeană s-a descurcat bine la alegerile europarlamentare, îndeplinindu-şi toate obiectivele propuse. În condiţiile în care în timpul campaniei electorale liberalii gălăţeni au vorbit mereu de un obiectiv electoral de obţinere a unui scor de 20-25%, acum Victor Paul Dobre spune că „acela era un obiectiv stabilit la nivel naţional. Pentru Galaţi, noi ne-am stabilit un obiectiv de 15% şi 25.000 de voturi şi am obţinut 17%, cu 26.500 de voturi. Avem un scor şi peste naţională şi, în plus, mi-am propus ca PNL Galaţi să obţină cel mai bun scor din regiunea de Sud-Est şi aşa a fost. Organizaţia noastră este apreciată de conducerea partidului. Şi la nivelul municipiului eu cred că domnul doctor şi-a făcut datoria, dar, sigur, acum, după alegeri vom face şi noi anaizeze noastre interne”.
Pe de altă parte, Victor Paul Dobre spune că „şi în alte locuri, în Bucureşti, Oradea, Bacău, Mircea Diaconu a obţinut mai multe voturi decât PNL”, un argument care, însă nu a putut fi adus de deputatul gălăţean şi în celălalt caz - cel în care voturile pentru PNL Galaţi sunt mai puţine decât cele obţinute de PMP!
Cât priveşte obiecţiile lui Marius Stan faţă de candidatii PNL Galaţi de pe lista pentru alegerile europarlamentare şi parlamentare, George Stângă şi Sorin Dănăilă - candidaţi despre care Stan a spus că nu-l reprezintă şi pentru care nu a fost consultat, motiv pentru care nici nu s-a implicat în campania electorală - Victor Paul Dobre a răspuns scurt: „Listele cu candidaţi au fost stabilite de conducerea centrală a partidului. Ele au fost votate în cadrul Delegaţiei Permanete a PNL, la propunerea BPN, iar listele au fost votate în unanimitate. Şi din câte îmi amintesc, în sală se afla şi Marius Stan, în calitate de vicepreşedinte PNL”.

presagalatibraila.com


Paul Ichim reacţionează la atacul lui Stan: „Avem un primar ostil, nu liberal. Să ne lase în pace!”

Preşedintele organizaţiei municipale PNL, Paul Ichim, nu a întârziat să reacţioneze la atacul dur al primarul liberal Marius Stan, care i-a reproşat slabele rezultate ale partidului. Reamintim că, potrivit numărătorii paralele a PSD, la nivelul municipiului Galaţi, PNL a obţinut un scor dezamăgitor de mic, chiar mai mic decât a obţinut candidatul independent Mircea Diaconu. Astfel, conform sursei citate, în timp ce Mircea Diaconu a obţinut 7.787 de voturi şi un scor de 12,21%, PNL nu a reuşit să strângă în municipiu decât 5.667 de voturi, ceea ce înseamnă 8,89%. Mai mult, PNL a fost întrecut la Galaţi chiar şi de PMP, partid înfiinţat în urmă de doar un an, dar care a reuşit să obţină simpatia a 6.024 de alegătiri care au votat acest partid, formaţiunea obţinând 9,44%!
Referindu-se la aceste rezultate, Marius Stan l-a criticat pe senatorul Paul Ichim care, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale PNL, nu a ştiut să „mobilizeze electoratul”.

„Se crede încă în echipa de fotbal, nu în echipa PNL!”
Senatorul Paul Ichim a replicat: „până acum, din bun simţ, nu am reacţionat deloc la atacurile de prost gust pe care le-a lansat acest individ, dar văd că nu se mai poate, a depăşit orice limită. Domnul Marius Stan nu a fost nici măcar o zi, în această campanie electorală, alături de PNL. O singură dată a venit la un miting electoral la care era şi Crin Antonescu, moment când s-a urcat pe scenă şi ne-a transmis „succes” de parcă era vreun invitat, nu membru al aceleiaşi echipe! A fost chemat la toate şedinţele, nu a venit! A fost invitat la întâlnirile electorale, nu a participat! În condiţiile în care în toată campania electorală nu s-a implicat cu nimic, nu ştiu cum are tupeul să comenteze ceva. Păi, în această campanie electorală, de mai multe ori a deschis uşa PSD-ului decât a PNL-ului. Eu zic să se lămurească cu cine joacă şi dacă a ajuns la o altă concluzie, să ne lase în pace! Dacă nu se implică în campania electorală, ci în propria campanie de imagine, să ne lase!”.
Senatorul a adăugat că din cauza „managementului defectuos de la primărie”, gălăţenii sunt nemulţumiţi de primar, iar acest lucru s-a reflectat şi asupra votului dat PNL-ului. „Păi dacă Marius Stan venea cu noi, în campanie electorală în Piaţa din 39, cred că nu ieşea întreg de acolo! Câte suldămi am suportat acolo la adresa primarului! Un primar care nu are soluţii pentru amărâţii pe care îi ţine fără apă potabilă în blocuri! Un primar care nu are timp pentru audienţe, un primar care a lăsat oameni fără locuri de muncă, demolând chioşcurile din oraş, fără să ofere alte variante... În Bariera Traian spunea că va face o galerie comercială – nu s-a întâmplat nimic! Ca să nu mai vorbim de demolarea garajelor care nu a fost continuată de nimic, aşa că locurile au rămas ca după bombardament. Acesta este management defectuos care a făcut posibilă acea manipulare electorală de dinainte de alegeri, din Colegiul 9, când proprietarii de garaje au găsit fluturaşii prin care erau anunţaţi că li se va demola garajul”, a mai adăugat Paul Ichim.
Cât priveşte declaraţia lui Marius Stan potrivit căruia nu s-a implicat în susţinerea candidaţilor liberali gălăţeni la alegeri, pentru că nu a fost consultat şi nu îl reprezintă, Paul Ichim spune că „în primul rând, nu l-am auzit niciodată protestând pe tema asta. A votat şi el, în calitate de membru în Delegaţia Permanentă, lista candidaţilor la europarlamentare. În al doilea rând, într-o democraţie, te supui majorităţii. Dacă majoritatea a decis această listă de candidaţi, te supui!”

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Paul Ichim explică eşecul liberalilor în alegeri: PNL plăteşte oalele sparte de primarul Marius Stan

* "Dacă Stan îmi vrea capul, înseamnă că a constatat că are nevoie de neuroni", a afirmat Paul Ichim, preşedintele organizaţiei PNL Galaţi

Senatorul Paul Ichim, liderul Organizaţiei Municipale a PNL, ne-a declarat că eşecul din alegeri al partidului, pe municipiu, este rezultatul tensiunilor şi nemulţumirii locuitorilor de la Dunăre faţă de primarul Marius Stan. „Acest individ, scos primar pe valul USL, într-un moment în care oricine ar fi candidat ar fi ieşit câştigător fără probleme, acum se crede indispensabil. Dacă urmăriţi presa, de doi ani de zile nu a avut decât două atingeri soft la adresa PSD, în schimb a avut grijă să se războiască şi să se certe cu liberalii. Nu are caracter. Dacă îmi vrea capul, înseamnă că a constatat că are nevoie de neuroni, însă la vârsta aceasta nu sunt dispus să donez”, a afirmat Paul Ichim.
Reacţia acidă a senatorului liberal vine după ce primarul Marius Stan, pe fondul rezultatelor obţinute de PNL la alegerile europarlamentare în municipiu, a atacat dur conducerea filialei gălăţene a partidului şi l-a făcut răspunzător de scorul dezastruos chiar pe Paul Ichim, spunând că „rezultatele extrem de slabe (…) trebuie imputate, în opinia mea, organizaţiei municipale a partidului, care are un preşedinte şi un birou politic, ce nu au fost în stare să îşi mobilizeze electoratul aşa cum ar trebui pentru a atinge ţinta fixată pentru acest scrutin”.

„El crede că în administraţie este ca în fotbal”

Senatorul Paul Ichim ne-a declarat că gradul de nemulţumire în rândul populaţiei este foarte mare, după ce, la solicitarea primarului Marius Stan, au fost demolate sute de chioşcuri şi garaje, fără ca, nici până acum, să li se ofere cetăţenilor ceva în schimbul acestora. „În Galaţi, a trebuit să mă lupt cu ostilitatea gălăţenilor faţă de primar şi acţiunile lui. Sunt de acord că Galaţiul trebuie curăţat de chioşcuri şi garaje, dar ce le oferi oamenilor, în schimb? A dat garajele jos şi ce a pus în loc? Nimic! El crede că în administraţie şi în politică este ca în fotbal. Am ajuns să ne înjure Brăila, din cauza lui şi a ăluia de la Consiliul Judeţului. Şi unul, şi altul „performează”: fonduri europene - nu, celălalt are treabă cu câinii şi poliţele lui de plătit în spital. Noi tăiem garajele şi locurile de muncă, prin delomarea chioşcurilor, şi nu oferim nimic. Asta este problema oamenilor”, ne-a declarat Paul Ichim.

Sabotaţi de propriul primar?

Încă din perioada campaniei electorale, în interiorul PNL se vorbea intens despre faptul că primarul Marius Stan şi-ar fi sabotat colegii de partid cu ajutorul câtorva şefi de zonă. Potrivit unor membri ai PNL, edilul-şef le-ar fi dictat mai multor şefi de zonă ai partidului, apropiaţi acestuia, să nu se implice în campania electorală şi să nu mobilizeze electoratul pentru a se prezenta la urne, pe fondul disputelor dintre primar şi conducerea filialei gălăţene a partidului, precum şi a nemulţumirii acestuia faţă de candidaţii PNL Galaţi pentru Colegiul 9 (Sorin Dănăilă) şi europarlamentare (George Stângă).
De altfel, senatorul Paul Ichim a şi recunoscut că a avut semnale în acest sens şi ne-a declarat că despre acest subiect se va discuta în interiorul partidului, nedorind să facă mai multe comentarii. „Dacă nu am spus nimic, asta nu înseamnă că nu ştiu sau că nu am văzut. Mi-a fost sesizată şi treaba asta, am avut şi eu semnale”, ne-a spus liderul liberalilor de la municipiu.
Potrivit informaţiilor noastre, mai mulţi şefi de zonă din cartierul Aviaţie, din cartierul Dunărea, din Valea Oraşului, precum şi din George Coşbuc urmează, în perioada următoare, să-şi piardă calitatea de lideri şi să revină la statutul de simpli membri ai partidului.

Stânga se consolidează, dreapta se scindează

Cert este că scandalul şi criza iscate în PNL, la nivel naţional, dar şi local, nu aduc decât deservicii celui mai important partid de dreapta de pe scena politică românească. În timp ce la nivelul celorlalte partide de dreapta şi centru-dreapta se vorbeşte despre o unificare a acestora în jurul PNL şi PDL, iar PSD, UNPR şi PC luptă cu disperare pentru a-şi conserva electoratul pentru alegerile prezidenţiale, liberalii se erodează din interior prin scandalurile şi războaiele care le ştirbesc credibilitatea.
Reamintim că, în municipiul Galaţi, liberalii gălăţeni au obţinut un scor electoral extrem de mic, doar 8,89 la sută, fiind depăşiţi atât de candidatul independent Mircea Diaconu (12,21 la sută), cât şi de Partidul Mişcarea Populară - 9,44 la sută, formaţiune politică înfiinţată de aproximativ un an.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.