Jump to content

Manager din Petrom, reţinut pentru luare de mită


dcp100168

Recommended Posts

Manager din Petrom, reţinut după ce ar fi luat mită 10.000 de euro pentru subevaluarea unor imobile

(MEDIAFAX) - Un manager de sector din divizia teritorială Moldova Sud a Petrom şi un angajat responsabil cu înstrăinarea activelor secundare ale companiei au fost reţinuţi de procurorii DNA, pentru o mită de 10.000 de euro primită spre a aproba un preţ de vânzare a unor imobile mai mic cu 30.000 euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru luare de mită, a inculpaţilor Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul SC OMV Petrom SA, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul aceleiaşi companii, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de DNA.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2013 - mai 2014, Petre şi Gavrilescu i-au pretins, în mod direct, unui denunţător suma de 10.000 de euro, pentru a-i aproba vânzarea-cumpărarea, la un preţ avantajos pentru denunţător, a unor imobile aparţinând SC Petrom SA, inculpaţii fiind angajaţii acestei societăţi.

"De asemenea, cu prilejul celor două întâlniri avute la două restaurante din mun. Galaţi, când a fost pretinsă suma de 10.000 de euro, denunţătorul a plătit contravaloarea notei de plată pentru Gavrilescu Nicolae şi Petre Ana. Ulterior, mai precis marţi, 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a şi primit de la denunţător 45.000 de lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", susţin anchetatorii.

Procurorii anticorupţie arată că la sfârşitul lui 2013, firma administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând Petrom, punct de lucru în comuna Slobozia- Conachi, judeţul Galaţi. Administratorul respectiv a luat legătură cu Ana Petre, persoana de contact din partea Petrom pentru astfel de contracte, care i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor cu 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de Petrom (50.000 de euro).

DNA susţine că Ana Petre a argumentat prin faptul că ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din Petrom şi întocmeşte referatul final pe care directorii companiei îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu.

Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Link to comment
Share on other sites

Petrom, după reţinerea a doi salariaţi: Ancheta vizează o potenţială vânzare a unui imobil dezafectat

(MEDIAFAX) - Petrom informează, după reţinerea a doi salariaţi suspectaţi de luare de mită, că ancheta procurorilor anticorupţie vizează o potenţială vânzare către o altă societate comercială a unui imobil dezafectat aparţinând companiei (fosta cantină) din localitatea Slobozia-Conachi, judeţul Galaţi.

"Avem cunoştinţă de cercetarea penală aflată în curs privind infracţiunea de luare de mită de care sunt suspectaţi doi salariaţi, respectiv un şef de sector din cadrul zonei Moldova Sud şi un responsabil vânzari active secundare. (...) Compania a colaborat cu organele de urmărire penală şi va continua să furnizeze orice informaţii şi date solicitate în vederea descoperirii faptelor ce constituie infracţiuni şi a aflării adevărului, fiind în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Petrom.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Doi şefi de la OMV Petrom Galaţi, trimişi în judecată pentru acte de corupţie

DNA Galaţi i-a trimis în judecată pe Nicolae Gavrilescu, manager sector la divizia teritorială Moldova Sud din OMV Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, ambii fiind acuzaţi de luare de mită. Cei doi vor fi judecaţi în stare de libertate, dar sub control judiciar.

"În perioada decembrie 2013 – mai 2014, inculpații Gavrilescu Nicolae și Petre Ana i-au pretins în mod direct unui martor denunțător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităților pentru un imobil pe care acesta din urmă intenționa să-l cumpere", se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Ana Petre a promis că-l va ajuta pe denunţător să cumpere unele imobile ale Petrom din comuna Slobozia-Conachi la un preţ subevaluat. "Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. PETROM S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. PETROM S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. PETROM S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae", susţin procurorii.

Ulterior, Nicolae Gavrilescu a primit 45.000 de lei ca mită, procurorii surprinzându-l în flagrant. "Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză", precizează DNA

romaniatv.net
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un fost manager Petrom a fost condamnat pentru luare de mită

Tribunalul Galaţi i-a condamnat ieri pe Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi pe Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, la câte trei ani de închisoare pentru luare de mită, pedepsele fiind suspendate sub supraveghere.

Procurorii anticorupţie i-au acuzat pe cei doi că în perioada decembrie 2013 - mai 2014 au pretins 10.000 de euro în mod direct unui martor denunţător, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere. „Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul - denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă”, susţin reprezentanţii DNA.

45.000 de lei confiscaţi în folosul statului

La sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând SC Petrom SA, punctul de lucru din comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, acesta fiind persoana de contact din partea SC Petrom SA pentru astfel de contracte. “Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de SC Petrom SA, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul SC Petrom SA şi întocmeşte referatul final pe care directorii societăţii îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu”, susţin procurorii anticorupţie. Pe 27 mai 2014 Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii anticorupţie surprinzându-l în flagrant când primea banii. Judecătorii au dispus acum confiscarea banilor primiţi drept mită în folosul statului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Procesul fostului manager Petrom, condamnat pentru corupţie, va fi rejudecat

Curtea de Apel Galaţi a dispus ieri ca dosarul în care au fost puşi sub inculpare Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, să fie rejudecat de prima instanţă.

Tribunalul îi condamnase pe fiecare la câte trei ani de închisoare pentru luare de mită, pedepsele fiind suspendate sub supraveghere. Procurorii anticorupţie îi acuză pe cei doi că în perioada decembrie 2013 - mai 2014 au pretins 10.000 de euro în mod direct unui martor denunţător, plus o sumă neprecizată pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere. „Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul-denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă”, susţin reprezentanţii DNA.

Prins în flagrant

La sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând SC Petrom SA, punctul de lucru din comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, acesta fiind persoana de contact din partea SC Petrom SA pentru astfel de contracte. “Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de SC Petrom SA, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul SC Petrom SA şi întocmeşte referatul final pe care directorii societăţii îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu”, susţin procurorii anticorupţie. Pe 27 mai 2014 Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii anticorupţie surprinzându-l în flagrant când primea banii. Judecătorii de la prima instanţă au dispus confiscarea banilor primiţi drept mită în folosul statului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Fostul manager Petrom care cerea mită ca să vândă clădirile companiei la un preţ mult sub cel al pieţei a scăpat de închisoare

Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, la câte trei ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru luare de mită.

Procurorii anticorupţie îi acuză pe Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, că în perioada decembrie 2013 - mai 2014 au pretins 10.000 de euro în mod direct unei persoane, plus o sumă neprecizată, pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere. „Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul - denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă”, susţin reprezentanţii DNA.

Prins în flagrant

La sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând SC Petrom SA, punctul de lucru din comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, acesta fiind persoana de contact din partea SC Petrom SA pentru astfel de contracte. “Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de SC Petrom SA, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul SC Petrom SA şi întocmeşte referatul final pe care directorii societăţii îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu”, susţin procurorii anticorupţie. Pe 27 mai 2014 Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii anticorupţie surprinzându-l în flagrant când primea banii.

Pe 28 decembrie, Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre la câte trei ani de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, şi i-a obligat să presteze câte 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Verdictul instanţei nu este definitiv.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Fost manager Petrom, condamnat cu suspendare, după ce a fost prins când lua mită ca să vândă clădirile companiei la un preţ subevaluat

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în dosarul în care au fost judecaţi Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA.

Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat definitiv, pe 26 aprilie, în dosarul de corupţie în care protagoniştii principali sunt Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, cei doi fiind condamnaţi la câte doi ani de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pentru luare de mită.

Gavrilescu şi Ana Petre au au fost obligaţi să presteze şi câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie după ce, în perioada decembrie 2013 - mai 2014, au pretins 10.000 de euro în mod direct unei persoane, plus o sumă neprecizată, pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere.

„Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între inculpaţi şi martorul - denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă”, susţin reprezentanţii DNA.

Prins în flagrant

La sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând SC Petrom SA, punctul de lucru din comuna Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, acesta fiind persoana de contact din partea SC Petrom SA pentru astfel de contracte.

“Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de SC Petrom SA, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul SC Petrom SA şi întocmeşte referatul final pe care directorii societăţii îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu”, susţin procurorii anticorupţie.

Pe 27 mai 2014, Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii anticorupţie surprinzându-l în flagrant când primea banii.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.