Jump to content

Treceri de pietoni supraînălţate


dcp100168

Recommended Posts

Treceri de pietoni supraînălţate

Prima trecere de pietoni supraînălţată, o trecerea de pietoni denivelată, va fi amenajată de către angajaţii Ecosal pe bulevardul Marii Uniri, costul lucrării fiind estimate la 45.000 de lei.

„O asemenea trecere de pietoni denivelată reprezintă o premieră în România şi este executată pe una din străzile aflate în top 3 al celor mai periculoase străzi din oraş. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Radu Dinu, în topul străzilor cele mai periculoase din oraş din punct de vedere al circulaţiei se află Centura Galaţiului, str. Brăilei şi Faleza Superioară.
„Prin amenajarea trecerii denivelate nu vor mai putea apărea cazuri în care cineva care trece regulamentar pe o trecere de pietoni să fie lovit de unul cu o maşină care nu respectă regulile de circulaţie”, ne-a declarat directorul Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Galaţi, Radu Dinu.

Trecerea de pietoni va fi amenajată la parcul Viva, fiind practic vorba de supraînălţarea cu 10 centimetri a actualei treceri de pietoni, ne-a declarat directorul general al Ecosal, Ionuţ Pucheanu. Potrivit aceleiaşi surse, la nivelul municipiului Galaţi vor fi efectuate astfel de lucrări la 8 treceri de pietoni care se află pe străzi unde se înregistrează circulaţie intensă.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Prima trecere de pietoni supraînălţată

Serviciul Public Ecosal a finalizat prima trecere de pietoni supraînălţată din oraş, aceasta fiind localizată pe Bulevardul Marii Uniri, în dreptul parcului Viva. Aceasta este prima trecere de pietoni de acest gen, urmând să fie realizate alte şase astfel de treceri.
Măsura a fost luată de către Comisia pentru siguranţa circulaţiei din cadrul Primăriei, în urma analizei rapoartelor Poliţiei Rutiere, pentru a spori securitatea trecerii pietonilor, în contextul în care vechile limitatoare erau traversate sau ocolite foarte uşor de către maşinile de teren.
„Propriu-zis, trecerea de pietoni este supraînălţată cu aproximativ 10 centimetri şi va fi marcată cu leduri”, ne-a spus directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu.
Treceri de pietoni supraînălţate vor mai fi realizate, printre altele, pe Bulevardul Marii Uniri (în zona restaurantului Pescarul), la Bănci, la Stirex, pe Coşbuc (în dreptul Cimitirului "Eternitatea") şi în zona căminelor studenţeşti.
Potrivit informaţiilor din cadrul Primăriei, pe Bulevardul Marii Uniri, respectiv pe Faleza Superioară, după ce vor fi realizate ambele treceri supraînălţate, celelalte treceri vor fi desfiinţate.
Acest tip de „zebră” costă aproximativ 45.000 de lei.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Mai bine facea pasarele si era toata lumea linistita, nu multe semafoare, nu blocaje, nu accidente omenesti, una alta etc. dar... Asa e orasul asta plin de petice pe asfalt denivelate rau si gropi si valuri pe sosea, acum si treceri de pietoni cat o piatra... Astea au in scop sa distruga masinile oamenilor ca cei de la service auto sa nu someze, ca asa se fac service-uri auto peste noapte...

Acolo la viva era mai bine semafor sau pasarela....

Link to comment
Share on other sites

Efectul "moftului" asta de 45.000 de lei s-ar putea sa fie chiar contrar celui scontat...

Eu am trecut doar de doua ori peste denivelare dar mi s-a parut mult mai putin "convingatoare" decat cea dinainte.

Cu o masina inalta nici nu o simti!

Bani aruncati, dar de cand traim in "Noul Galati" nici macar asta nu mai surprinde!

Link to comment
Share on other sites

Si asa ramane nu o mai vopseste in dungi acea denivelare ? Da si asa e, nu prea deranjeaza mult. Asa ceva sunt multe pe drumuri inafara localitatii, adica plombe turnate din avion... si au cam acelasi efect si nu cred ca a costat atat.

Link to comment
Share on other sites

La 70 zboara pietonii ca popicele!

Si repet, eram cu un Logan. Cu o masina mai inalta n-o simti nici la 100! Dpmdv efectul e nul, spinarile de magar erau mult mai eficiente.

Dar "efectul scontat", jumulirea bugetului, a fost atins, asta e ce conteaza in fond!

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Vom avea noi treceri supraînălţate în 2015

Primăria vrea, din această primăvară, să realizeze noi treceri de pietoni supraînălţate. Proiectul părea să fi fost abandonat de către municipalitate, întrucât după ce a fost realizată trecerea supraînălţată de la Parcul Viva, în mai anul trecut, nu a mai apărut niciuna de acest fel prin oraş.

În legătură cu acest subiect, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, ne-a declarat: "Comisia de siguranţă a circulaţiei va stabili care este cea mai bună soluţie pentru protecţia pietonilor pe trecerile de pietoni unde se produc cele mai multe accidente rutiere".

Contactat telefonic, vineri, şeful Comisiei pentru siguranţa Circulaţiei, viceprimarul Radu Cosca, ne-a spus însă că proiectul trecerilor supraînălţate va continua. "Proiectul este dat către Direcţia Tehnică, aşteptăm să fie vreme bună pentru lucrări. În principiu, rămân aceleaşi zone în vizor pentru crearea trecerilor supraînălţate", ne-a precizat viceprimarul.

Serviciul Public Ecosal a finalizat, la sfârşitul lunii mai 2014, prima trecere de pietoni supraînălţată din oraş, aceasta fiind localizată pe bulevardul Marii Uniri, în dreptul Parcului Viva. Celelalte zone în care, anul trecut, se planificase realizarea unor astfel de treceri de pietoni erau, printre altele, bulevardul Marii Uniri (în zona restaurantului Pescarul), la Bănci, la Stirex, pe Coşbuc (în dreptul Cimitirului "Eternitatea") şi în zona căminelor studenţeşti.

Cât costă o astfel de trecere

Costul vehiculat atunci, în mod verbal, de către reprezentanţii Primăriei al unei treceri de pietoni supraînălţate era de 45.000 de lei. Pe 19.06.2014, am trimis Primăriei Galaţi o solicitare de informaţii, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a vedea ce tipuri de materiale şi în cantităţi au fost folosite la construirea trecerii, care au fost costurile manoperei şi costurile achiziţiilor, astfel încât să poată fi susţinut un asemenea preţ.

În luna iulie 2014, am primit un răspuns în care nu ni se spunea decât că valoarea de 45.000 de lei este cea estimată de către proiectant, că până la momentul formulării răspunsului nu se ştia exact cât a costat, dar că se va reveni cu un răspuns când vor exista mai multe date. "Până în prezent nu s-a decontat valoarea lucrărilor, astfel încât documentele referitoare la calitatea materialelor, cât şi la preţurile acestora se află în analiză la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. După finalizarea verificării acestora şi confirmarea la plată a situaţiilor de lucrări, vă vom pune la dispoziţie informaţiile solicitate", scria în document.

Aceste informaţii nu ne-au mai fost însă furnizate nici până astăzi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.