Jump to content

Festival de salsa la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Festival de salsa la Galaţi

Nu mai puţin de 15.000 de euro au fost alocaţi de la bugetul local în vederea desfăşurării "Danubian Salsa Festival", un festival internaţional de dans care va avea loc la Galaţi, în perioada 6-8 iunie. Proiectul este unul ambiţios, la care şi-au confirmat participarea prestigioase şcoli de salsa din ţară, dar şi din ţări precum Italia, Grecia, Bulgaria, Suedia şi Spania. Pentru realizarea festivalului, Consiliul Local Galaţi şi-a dat mâna cu Asociaţia "Sueno Dance" Galaţi, iar suma de 15.000 de euro va acoperi cheltuielile cu cazarea şi masa pentru invitaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Zeci de dansatori latino vin la Galaţi

* Între 6 şi 9 iunie, la Galaţi se va desfăşura  primul festival internaţional de dans latino * La cea mai mare acţiune de acest gen din România şi-au anunţat participarea zeci de dansatori din Italia, Grecia, Suedia, Franţa, Spania, Bulgaria şi România * Deschiderea oficială şi spectacolele primelor trei zile de festival vor avea loc la Music Arena, în spatele Restaurantului Ambasador, iar evenimentele ultimei zile şi închiderea festivalului- la Shopping City

Galaţiul va deveni capitala mondială a dansului latino. În perioada 6-9 iunie, în oraşul nostru se va desfăşura cel mai mare festival de dans latino care a avut loc vreodată în România. Organizatorii nu promit numai „amploare”, ci şi invitaţi de valoare care, timp de patru zile, vor transforma Galaţiul în capitala mondială a dansului latino. Iar dacă anul trecut, la Timişoara, când a avut loc cel mai mare congres internaţional de salsa din România, Salsa Addicted Festival (SAF) a numărat 120 de invitaţi, instructori şi performeri din 24 de ţări, la eveniment participând 650 de persoane de pe tot globul, anul acesta la Galaţi se anunţă un şi mai mare spectacol. Au fost invitate nume foarte cunoscute în lumea salsa internaţională, precum Tropical Gem, care este cea mai importantă trupă de salsa din Europa, fraţii Vazquez, care sunt fondatorii stilului de dans  Salsa  L.A., Alberto Valdez, cel care este considerat „profesorul profesorilor” în materie de salsa cuban,  Seo Fernandez, care a reinventat stilul reggaeton, dar şi Tony Pirata, unul dintre cei mai căutaţi artişti de kizomba. În afară de cei mai sus menţionaţi, vor mai veni la Galaţi şi Fuerza Azteca din Grecia, Seo Fernandez şi Eneris Mulgado din Italia, Luis Vazquez din Suedia, Los Hermanos din Italia, Alberto Valdez şi Andria Panagi din Italia, Tony Pirata şi Sophie Fox din Franţa, Sara Lopez din Spania, Dimitris & Stella, La Secta, Antonis & Hara, Salsa y Sueno, Salsa Doo şi Stathis Bogdanos din Grecia, Alfredo Torres, Evgeni & Lili Palante, Miro Dance, Salsa la Vista, Los Pambos şi Latin Force, din Bulgaria.

La festivalul care se va desfăşura la Galaţi vor participa din partea României: Willmark Dance Academy, Willmark Rizxo Hernandez (Bucureşti), Vlad & Mihaela, campionii naţionali Salsa Encanto din Constanţa, Valentin & Laura, Salsa Factory (Bucureşti), Mania Latina, Enzo & Ana (Bucureşti), Salsa Galaxy, Dragoş Balea & Co (Bucureşti), Latin Dance (Bucureşti), Deka Dance (Bucureşti), Salsa Picante (Braşov), Step in 2 (Braşov), Baillarte Dance School (Cluj), Universul Latino (Iaşi), Salsa Place (Buzău), Salsa For All (Focşani), Motion Art Studio (Sibiu), Dance Feelings (Călăraşi), Salsa Passion (Ploieşti).

Galaţiul, capitala mondială a dansului latino

„Galaţiul deţine un potenţial turistic important în special datorită aşezării, pe Dunăre, potenţial din păcate insuficient fructificat. Acesta este motivul pentru care am ales ca festivalul să se numească "Danubian". Analizând situaţia festivalurilor dunărene de profil, trebuie precizat că sunt organizate în oraşele de pe Dunăre câteva evenimente de mare succes: Danubiando Budapest Tango Festival (aflat la a XI-a ediţie în acest an), Danube Salsa Connection Bratislava (a V-a ediţie) şi, cel mai cunoscut, Donauinselfest Viena (aflat la a XXXI-a ediţie, în 2014). Acesta din urmă este, de altfel, cel mai mare festival în aer liber din Europa, care include spectacole cu genuri diferite de muzică şi dans, inclusiv dans latino, precum şi tot felul de alte activităţi (târguri în aer liber, demonstraţii ale meşteşugarilor, spectacole de teatru, proiecţii de film), eveniment care s-a dezvoltat exponenţial, în timp şi care a avut în 2013 un număr de trei milioane de vizitatori şi un profit de aproape 40 de milioane de euro. În România nu a fost organizat încă niciun festival internaţional de salsa în oraşele de pe Dunăre, chiar dacă în  majoritatea acestor oraşe sunt şcoli latino, prin urmare Galaţiul are şansa să organizeze primul eveniment dunărean de acest gen din România. Acest festival este o sărbătoare, o poveste despre pasiune, senzualitate, dragoste, bucuria de a trăi frumos, cu emoţii pozitive şi cu mult zâmbet, pe chipuri şi în suflete. Pentru participanţii la workshop-urile acest festival este o şansă de a-şi îmbogăţi cunoştinţele de dans şi de a performa; pentru participanţii la show-uri şi la spectacol, acest eveniment este un spaţiu cultural viu, ritmat, colorat, în care îşi pot întâlni performerii preferaţi sau în care pot doar evada din cotidian, pot socializa, se pot distra, pot visa şi se pot bucura alături de prieteni sau familie. Organizatorii şi-au propus să stimuleze prin acest eveniment şi implicarea socială, prin includerea în program a unor acţiuni cu caracter social/umanitar”, se arată într-un comunicat de presă trimis de către organizatori.

Workshop-uri, show-uri şi un concurs de fotografie 

În perioada festivalului, pe lângă show-urile incendiare de dans vor mai avea loc workshop-uri, concursuri de fotografie şi show-uri tematice. În ceea ce priveşte concursul de fotografie din cadrul evenimentului, acesta include două secţiuni:

* „Promote Festival”: Cea mai bună fotografie de la Danubian Salsa Festival, cu două premii: a) Popularitate: cea mai votată fotografie (număr de like-uri pe FB) primeşte Full Pass & Accomodation pentru ediţia II; b) Premiul special: poza va fi selectată de un juriu format din fotografi profesionişti şi va primi Full Pass & Accomodation pentru ediţia II şi Premiu în bani sau un obiect oferit de un sponsor.

* „Promote Galaţi”: Cea mai bună fotografie cu Galaţi, realizată în perioada Danubian Salsa Festival - ediţia I: cu două premii: a) Popularitate: cea mai votată fotografie (nr. de like-uri pe FB) primeşte Full Pass & Accomodation pentru ediţia II; b) Premiul special: poza va fi selectată de un juriu format din fotografi profesionişti şi va primi Full Pass & Accomodation pentru ediţia II şi Premiu în bani sau un obiect oferit de un sponsor.

Programul festivalului 

6 iunie, ora 21.00 - Deschiderea festivalului, în prezenţa oficialităţilor

              ora 22.00 - Gala show-uri performeri internaţionali

7 iunie, între orele 10.00 - 17.00 - Workshop-uri

               ora 22.00 - Gala show-uri performeri internaţionali;

8 iunie, între orele 10.00 - 16.00 - Workshop-uri

              ora 19.00 - Megaspectacol la Shopping City Galaţi, cu participarea performerilor străini şi români

9 iunie - acţiuni cu caracter umanitar; închiderea oficială a evenimentului

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni au dansat pe ritmuri latino

Cea de-a treia  zi a Festivalului Internațional Danubian Salsa Festival a adunat în parcarea Shopping City mii de gălățeni care i-au admirat și aplaudat pe „așii” ritmurilor latino. Au venit la Galați nume foarte cunoscute în lumea salsa internaţională precum Tropical Gem care este cea mai importantă trupă de Salsa din Europa, fraţii Vazquez care sunt fondatorii stilului de dans Salsa L.A., Alberto Valdez cel care este consierat „profesorul profesorilor” în materie de salsa cuban, Seo Fernandez cel care a reinventat stilul raggaeton, dar și Tony Pirata, unul dintre cei mai căutați artiști de kizomba. În afară de cei mai sus menționați au mai venit la Galați și Fuerza Azteca din Grecia, Seo Fernandez și Enerius Mulgado din Italia, Luis Vazquez din Suedia, Los Hermanos din Italia, Alberto Valdez şi Andria Panagi din Italia, Tony Pirata și Sophie Fox din Franța, Sara Lopez din Spania, Dimitris & Stella, La Secta, Antonis & Hara, Salsa y Sueno, Salsa Doo și Stathis Bogdanos din Grecia, Alfredo Torres, Evgeni & Lili Palante, Miro Dance, salsa la Vista, Los Pambos și Latin Force, din Bulgaria. La festival au mai participat din partea României: Willmark Dance Academy, Willmark Rizxo Hernandez (București), Vlad& Mihaela, campionii naționali Salsa Encanto din Constanța, Valentin & Laura, Salsa Factory (București), Mania Latina, Enzo& Ana (București), Salsa Galaxy, Dragoș Balea & Co (București), Latin Dance (București), Deka Dance (București), salsa Picante (Brașov), Step in 2 (Brașov), Baillarte Dance School (Cluj), Universul Latino (Iași), Salsa Place (Buzău), Salsa For All (Focșani), Motion Art Studio (Sibiu), dance Feelings (Călărași), Salsa Passion (Ploiești). „A fost o ediție extrem de reușită. Totul a decurs exact așa cum ne-am dorit și ne-am bucurat că gălățenii au venit în număr așa de mare. Deja am stabilit și data pentru cea de-a doua ediție, care va avea loc anul viitor, între 12 și 14 iunie. Mulțumim Primăriei Galați și Consiliului Județului pentru ajutorul acordat”, a spus Mircea Păvelescu, unul dintre organizatori. Prezentatorul serii a fost Willmark, care deși a participat la numeroase festivaluri de acest gen, s-a arătat foarte impresionat de Galați. „Mi-a plăcut tot la Galați, începând cu orașul, oamenii, locația. A fost un festival foarte reușit, de o amploare nemaiîntâlnită în România până acum. Gălățenii au demonstrat că sunt foarte buni dansatori și că iubesc foarte mult muzica latino. Felicitări organizatorilor și voi reveni cu plăcere mereu aici”, a spus Willmark. Închiderea oficială a Festivalului salsa Danubian va avea loc luni, 9 iunie.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

DANUBIAN SALSA FESTIVAL - 12-14 IUNIE, 2015 GALATI

12-14 IUNIE 2015 Sueño Dance Galați vă anunță cu bucurie că va deschide porțile celei de a 2-a ediții a DANUBIAN SALSA FESTIVAL Galați – România!
Locația desfășurării evenimentului este Complexul Music Arena și Restaurant „Ambasador” Galați, unde dispunem de peste 1500mp de parchet, 4 săli în care se vor ține în jur de 45 de workshop-uri, 3 săli de party pentru iubitorii de salsa, bachata – kizomba și salsa cubana, toate într-un decor deosebit!
Continuăm tradiția primei ediții și aducem, din nou, pe scena din Romania invitați de renume mondial din Italia, Franta, Cuba, Grecia, Bulgaria, Chile, Argentina, Polonia, Spania, Mexic, Suedia etc., care vor fi amfitrionii unor workshop-uri de cel mai inalt nivel, protagoniștii unor show-uri incendiare! De asemenea, ne face o deosebită plăcere să avem alături de noi toate școlile de dans din Romania, și… în ultimul rând, dar cel mai important: Danubian Salsa Festival înseamnă 3 zile și 3 nopți de distracție garantată pe ritmuri latino!
Pentru ultima seară a festivalului vă invităm să vă bucurați și să participați la competiția „Danubian Dance Cup”, dedicata echipelor (Team Show), ce reprezintă și noutatea acestei ediții, competiție în care cei mai buni din cei mai buni vor castiga premii importante, și anume: Locul I – 2500 euro, Locul II – 1000 euro, Locul III – 500 euro.
Condițiile de participare, regulamentul și formularul de înscriere se pot găsi pe site-ul evenimentului: www.danubiansalsafestival.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

DANUBIAN SALSA FESTIVAL 2015, în perioada 12-14 iunie

În perioada 12-14 iunie (vineri - duminică), la Galaţi se va desfăşura a II-a ediţie a Festivalului de Salsa de la Dunăre. "Sueño Dance Galaţi este pentru al doilea an consecutiv organizatorul şi inima petrecerilor care vor anima DANUBIAN SALSA FESTIVAL Galaţi - România, în cele trei zile de dans, muzică, măiestrie şi concurs”. Locul desfăşurării evenimentului este Complexul Music Arena şi Restaurant „Ambasador” Galaţi, unde în 4 săli se vor ţine 45 de workshopuri, dar şi party-uri pentru iubitorii de salsa, bachata - kizomba şi salsa cubana, toate într-un decor deosebit!

Danubian Salsa Festival înseamnă 3 zile şi 3 nopţi de distracţie garantată pe ritmuri latino!

În ultima seară, va avea loc şi competiţia „Danubian Dance Cup”, dedicată echipelor (Team Show), ce reprezintă şi noutatea acestei ediţii, competiţie în care cei mai buni dintre cei mai buni vor câştiga premii importante, şi anume: Locul I - 2.500 euro, Locul II - 1.000 euro, Locul III - 500 euro.

Condiţiile de participare, regulamentul şi formularul de înscriere se pot găsi pe site-ul evenimentului: www.danubiansalsafestival.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Începe "Danubian Salsa Festival"

În perioada 12-14 iunie 2015 (vineri-duminică), la Galaţi se va desfăşura a II-a ediţie a Festivalului de Salsa de la Dunăre.

Sueño Dance Galaţi este pentru al doilea an consecutiv organizatorul şi inima petrecerilor care vor anima „Danubian Salsa Festival”, Galaţi - România, în cele trei zile de dans, muzică, măiestrie şi concurs. Organizatorii promit „o sărbătoare - poveste despre pasiune, senzualitate, dragoste, bucuria de a trăi frumos, cu emoţii pozitive şi zâmbet, pe chipuri şi în suflete”.

Locul desfăşurării evenimentului este Complexul „Music Arena” şi Restaurant „Ambasador” Galaţi, unde în patru săli se vor ţine 45 de workshop-uri, dar şi party-uri pentru iubitorii de salsa, bachata - kizomba şi salsa cubana. „Continuăm tradiţia primei ediţii şi aducem, din nou, pe scena din România invitaţi de renume mondial din Italia, Franţa, Cuba, Grecia, Bulgaria, Chile, Argentina, Polonia, Spania, Mexic, Suedia etc., care vor fi amfitrionii unor workshop-uri de cel mai înalt nivel, protagoniştii unor show-uri incendiare!”, declară Mircea Păvălescu, unul dintre organizatorii Festivalului. Nu vor lipsi nici şcoli de dans din România.

Danubian Salsa Festival înseamnă trei zile şi trei nopţi de distracţie garantată pe ritmuri latino. În ultima seară, va avea loc şi competiţia „Danubian Dance Cup”, dedicată echipelor (Team Show), ce reprezintă şi noutatea acestei ediţii, competiţie în care cei mai buni dintre cei mai buni vor câştiga premii importante, respectiv: Locul I – 2500 euro, Locul II – 1000 euro, Locul III – 500 euro.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Danubian Salsa Festival 2016

  • „DANUBIAN SALSA FESTIVAL" 2016 - o sarbatoare, o poveste despre pasiune, senzualitate, dragoste, bucuria de a trai frumos, cu emotii pozitive si zambet, pe chipuri si in suflete 16-20 IUNIE 2015

Sueno Dance Galati anunta ca va deschide portile celei de a 3-a editii a DANUBIAN SALSA FESTIVAL Galati - Romania! Surpriza editiei cu numarul III este noua locatie de desfasurare a evenimentului, si anume Complexul "Bora Bora” Galati, locatie ce se intinde pe o suprafata de 9.000mp, in care puteti gasi o oaza de relaxare si distractie intr-un cadru fabulos. Complexul dispune de peste 1.700 mp de ring de dans, de 4 sali in care se vor tine peste 30 de workshopuri, si totodata 4 sali de party pentru iubitorii de salsa, bachata, kizomba si salsa cubana, toate intr-un decor deosebit! Va asteptam timp de 4 zile si 4 nopti intr-o atmosfera incediara cu petreceri la piscina, unde participantii (care detin full pass) vor avea acces pe toata durata evenimentului, workshopuri, concursuri cu premii, precum si multe alte surprize. De asemenea locatia dispune de un restaurant unde se poate servi pranzul si cina, ce va sta la dispozitie cu un adevarat rasfat gastronomic, cu meniu variat pentru toate gusturile.
Continuam traditia primelor doua editii si aducem, din nou, pe scena din Romania invitati de renume mondial, care vor fi amfitrionii unor workshop-uri de cel mai inalt nivel, protagonistii unor show-uri incendiare! De asemenea, ne face o deosebita placere sa avem alaturi de noi toate scolile de dans din Romania, si... in ultimul rand, dar cel mai important: Danubian Salsa Festival inseamna 4 zile si 4 nopti de distractie garantata pe ritmuri latino! Pentru ultima seara a festivalului va invitam sa va bucurati si sa participati la competitia „Danubian Dance Cup”, dedicata anul acesta perechilor (Partener Show), competitie in care cei mai buni din cei mai buni vor castiga premii importante, si anume: Locul I - 1.000 euro, Locul II - 700 euro, Locul III - 500 euro.
Conditiile de participare, regulamentul si formularul de inscriere se pot gasi pe site-ul evenimentului: www.danubiansalsafestival.ro
*** MC * Luis Vazquez * Wilmark Rizzo Hernandez
*** Performeri * Adolfo Indacochea & Tania Cannarsa * Chiquito & Dominican Power * Latin Soul Dancers * Johnny Vazquez Team Project * Andreea Bosonotto & Silvia Accossato * Extravagance Dance Company * Seo Fernandez & Marta Mazzaretto * Marvin Ramos Acosta & Naylet * Fabricio Do Zangado & Sabrina * Alfredo y Laura * Sabor Dinamico * Miro Dance * Bhavin & Soonruta si multi altii.
*** Dj * Dj Dobcho (Bulgaria) * Dj Romy (Romania) * Dj Marius (Romania) * Dj Martineli (Romania) * Dj Shadow (Romania) * Dj Raz (Romania) * Dj Liviux (Romania) * Dj Gabriel (Romania) * Dj Andu (Romania) * Dj Dorin (Romania)
***Pass-uri * Full Pass: 79 EURO * Party Pass: 69 EURO * Party Pass vineri: 40 EURO * Party Pass sambata: 50 EURO * Party Pass duminica: 40 EURO

danubiansalsafestival.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Trei zile de fun latino party: „Danubian Salsa Festival” 2017

De patru ani, în luna iunie, Galațiul devine capitala comunității latino din România și din sudul și estul Europei, prin „Danubian Salsa Festival”, organizat de Școala de Dans „Sueno Dance”. Prin „Danubian Salsa Festival”, organizatorii și-au propus să construiască un eveniment de amploare, care să întărească poziția României pe harta comunității internaționale de salsa.

La ediția din acest an a festivalului, joi, vineri și duminică, au revenit la Galați Fernando Sosa și Tropical Jam, lor adăugându-li-se Chiquito, Mistura Movement, Terry Y Cecile, Evelina & WOW CHICAS, Dominican Power, Morenasso Y Adi și mulți alții.

Au fost trei zile de workshopuri, relaxare la piscină și petreceri cu muzică salsa.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.