Jump to content

Culegere de reţete pescăreşti de 60.000 euro!


dcp100168

Recommended Posts

Culegere de reţete pescăreşti de 60.000 euro!

Nu mai puţin de 274.569 de lei (adică peste 61.000 euro - n.r.) va cheltui, din bani europeni, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” pentru proiectul „Ca peştele în apă”, care prevede realizarea unei culegeri de reţete tradiţionale pescăreşti din Lunca Joasă a Prutului Inferior şi Dunărea Inferioară.

Laura Elisabeta Panaitescu, referent în cadrul Secţiei de cercetare, conservare şi valorificare a creaţiei şi tradiţiei populare, coordonatorul de proiect, ne-a declarat că, deocamdată, nu se ştie câte file şi reţete va cuprinde culegerea, însă ne-a precizat că lucrarea va fi scoasă în 1.500 de exemplare, bilingv (română-engleză) şi va fi distribuită gratuit către opt primării din judeţ şi municipiul Galaţi, unor biblioteci, instituţii de cultură, unităţi de învăţământ şi Consiliul Judeţului.

O echipă de cercetare din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” va face o serie de cercetări şi studii în Lunca Joasă a Prutului Inferior şi Dunărea Inferioară, acesta fiind, de fapt, şi primul pas al proiectului, după ce Consiliul Judeţului, prin rectificare bugetară, a alocat, de curând, CCDJ 211.000 de lei (din banii de la UE) pentru etapele proiectului din acest an. „Culegerea ne-am gândit să fie ca o bază de conservare, în principal, a patrimoniului naţional cultural cu specific pescăresc existent, în momentul actual, în acest areal şi de aici să fie, probabil, şi o sursă pentru industrii alternative (…) Ne dorim, prin acest proiect, dezvoltarea socio-economică a zonei prin industrii creative, care sunt la baza dezvoltării meşteşugurilor nu numai ca uz personal, ci şi ca un mini-atelier meşteşugăresc specific zonei, care poate în timp să dea dezvoltare economică zonei. El se face cunoscut, îşi promovează meşteşugul, îşi promovează zona. Nu ne axăm pe acel turism cultural, dar dacă se poate dezvolta şi această latură în urma derulării proiectului nostru, atunci vom fi foarte bucuroşi că suntem premergători pentru ca acest areal să iasă din acest con de umbră”, ne-a spus Laura Elisabeta Panaitescu.
Pe lângă culegerea de reţete tradiţionale pescăreşti, proiectul, ce va fi finalizat la finele anului viitor, mai prevede o expoziţie fotografică de proiect şi o expoziţie culinară.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.