Jump to content

Bani pentru decolmatarea pârâului Suhurlui


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Bani pentru decolmatarea pârâului Suhurlui

Consiliul Judeţului Galaţi a decis, în şedinţa de ieri, direcţionarea a 50.000 de lei, din fondul de rezervă al instituţiei, comunei Slobozia Conachi, pentru asigurarea „contravalorii motorinei şi a lubrifianţilor pentru utilajul ce efectuează lucrările de decolmatare şi lărgire a pârâului Suhurlui”, pus la dispoziţie de Sistemul de Gospodărire a Apelor.
„Domnul primar a solicitat 30.000 de lei, apoi a vrut 100.000 de lei. Dacă aş fi avut aceşti bani, categoric i-aş fi dat. Este vorba despre un utilaj obţinut gratis, cu un muncitor care lucrează gratis. Acolo este urgenţă şi un lucru absolut real”, a spus Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ.
Decizia conducerii Consiliului Judeţului a stârnit nemulţumire în rândul consilierilor PDL şi PNL, care au precizat că şi alte localităţi au nevoie de fonduri tot pentru astfel de probleme, precum Şendreni, Matca şi nu numai. „Comisia CJ constată o acumulare de PET-uri, aproximativ doi saci pe malul respectiv, ce urmau a fi transportaţi într-o zonă special amenajată şi vegetaţie uscată. Dacă credeţi că trebuie să dăm bani pentru a lua doi saci de PET-uri, vă înşelaţi. Mai mult, există două contracte pentru deşeurile menajere cu o firmă şi deşeuri reciclabile, cu o alta şi noi dăm 50.000 de lei pentru a îndepărta PET-uri”, a reclamat Ion Ştefan.
Totodată, Tania Bogdan a precizat că „aş vrea să tratăm cu aceeaşi unitate de măsură toate unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului”, oferind drept exemplu Primăria comunei Şendreni, care a solicitat, pe 26 martie 2014, să fie sprijinită pentru acelaşi gen de lucrări. „Foarte repede s-a rezolvat solicitarea primarului din Slobozia Conachi, din 2 iunie 2014, în timp ce aceea a primăriei Şendreni este depusă din 26 martie şi ignorată, nu primeşte nici un fel de răspuns. Asta în timp ce primarul de la Şendreni a depus şi studiu de fezabilitate şi evaluare”, a afirmat Tania Bogdan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

GAFĂ de proporţii la CJ. Bani grei pentru o lucrare inexistentă pe pârâul Suhurlui!

Şefii Consiliului Judeţului Galaţi, preşedintele Nicolae Bacalbaşa şi vicepreşedintele Cornel Hamza, au alocat nu mai puţin de 50.000 de lei, din fondul de rezervă al instituţiei, pentru o lucrare închipuită pe pârâul Suhurlui.

Aşa cum v-am informat în ediţia de joi a cotidianului „Viaţa liberă”, la solicitarea primarului din Slobozia Conachi, conducerea Consiliului Judeţului a direcţionat, prin votul aleşilor judeţeni, jumătate de milion de lei din fondul de rezervă al instituţiei pentru a achita motorina şi lubrifianţii folosite de un utilaj al Apelor Române ce efectuează „lucrări de decolmatare şi lărgire a pârâului Suhurlui”.

Au confundat Suhu cu Suhurlui!

Totul bine şi frumos, numai că, la o scurtă privire aruncată pe hartă, am descoperit că, de fapt, lucrarea pentru care primarul comunei Slobozia Conachi a solicitat fonduri nu are cum să se regăsească pe pârâul Suhurlui şi, prin absurd, chiar dacă ar exista, nu ar putea solicita edilul din Slobozia Conachi aceşti bani, întrucât pârâul Suhurlui nu traversează comuna pe care o administrează!

Gafa de proporţii făcută de reprezentanţii Consiliului Judeţului este greu de înţeles, întrucât, după cum a şi fost precizat în şedinţa forului legislativ judeţean, a existat chiar o comisie din partea instituţiei publice care s-a deplasat în Slobozia Conachi pentru a evalua situaţia din teren. Ce au făcut, însă, reprezentanţii Consiliului Judeţului, dar şi primarul Ion Neculau? Au confundat (voit sau nu) pârâul Suhurlui, afluent al râului Suhu!

"Ce mi-e Suhu, ce mi-e Suhurlui”

Primarul comunei Slobozia Conachi, Ion Neculau, ne-a oferit o explicaţie halucinantă atunci când i-am sesizat aceste nereguli. „Pârâul Suhurlui este identic cu pârâul Suhu. Traversează pe o lungime de opt kilometri comuna. Suhu este numele de alint, aşa îi spun oamenii”, ne-a spus edilul, care a ţinut să precizeze că suma este infimă, în comparaţie cu cea de care ar avea nevoie pentru o astfel de lucrare.

Cornel Hamza, vicepreşedintele CJ, iniţiator al proiectului de hotărâre alături de preşedintele Nicolae Bacalbaşa, ne-a spus că va face verificări în acest sens şi că va discuta "cu specialiştii".
Rămâne de văzut dacă proiectul de hotărâre va primi şi avizul de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Apele Române confirmă: lucrarea de la Slobozia Conachi se execută pe râul Suhu, nu pe pârâul Suhurlui

Consiliul Judeţului Galaţi a alocat, în acte, 50.000 de lei Primăriei din Slobozia Conachi, la solicitarea edilului unităţii-administrativ teritoriale, pentru o lucrare fictivă pe pârâul Suhurlui. O demonstrează şi specialiştii de la Apele Române, cărora le-am solicitat un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Administraţia Bazinală Prut-Bârlad, din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Buruiană, ne-a confirmat faptul că lucrarea se execută pe râul Suhu. „Ca urmare a evenimentelor înregistrate în luna septembrie a anului trecut, s-a încheiat un protocol între Apele Române şi Primăria Slobozia Conachi. Utilajul execută lucrări pe raza localităţii Izvoarele, pe Suhu”, ne-a declarat reprezentantul Administraţiei Bazinale Prut-Bârlad, în subordinea căreia se află Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.