Jump to content

Comercianţii din Piaţa Centrală se plâng că sunt furaţi


dcp100168

Recommended Posts

Comercianţii din Piaţa Centrală se plâng că sunt furaţi

Comercianţii din halele Pieţei Centrale au strâns peste 60 de semnături, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de modul în care sunt trataţi de către autorităţi. Prin intermediul acestei scrisori deschise, micii întreprinzătorii vor să ajungă la primarul Galaţiului, Marius Stan, pentru a-şi rezolva problemele. Cea mai mare doleanţă a acestora este legată de faptul că nu au niciun pic de siguranţă atunci când vine vorba de marfa expusă.
Petrică Rusu, spre exemplu, deţine un stand în hale încă din anul 2005. Deşi anual i-a crescut chiria pentru spaţiul în care îşi vinde blugii şi tricourile, gradul său de siguranţă a scăzut considerabil. Cel mai mult îl doare însă faptul că, în fiecare lună, este nevoit să-şi treacă la capitolul pierderi o bună parte din marfă. "Trebuie să stăm cu ochii pe marfă ca pe butelie. Mie, spre exemplu, mi-a dispărut marfa de sub ochi. Veneau anumiţi oameni, probau produse, iar când mă întorceam după un ambalaj sau mai ştiu eu ce, dispăreau cu marfa pe ei. Am depus plângeri şi la Poliţie, dar mi s-a dat de înţeles că este o idee mai bună să îmi retrag plângerea, având în vedere că prejudiciul este unul mic. Nu este vorba numai de mine. Cam toţi cei care expun aici s-au săturat să li se fure marfa. Ştiu că Poliţia Locală are patrule peste tot în piaţă. Pe de altă parte, însă, agenţii nu intră aproape niciodată în hale. Nu vreau să par rău, dar cred că sunt înţeleşi cu hoţii, într-un fel sau altul", ne-a explicat comerciantul.
Doleanţele celor care îşi desfac marfa în zonă nu ţin numai de siguranţa mărfii. Un alt punct fierbinte este reprezentat de câinii comunitari. "Sunt haite întregi în piaţă şi nimeni nu face absolut nimic. Nu odată au fost persoane muşcate aici", ne-a mai spus un alt comerciant.
Pe de altă parte, Poliţia Locală susţine că este, totuşi, prezentă în piaţă. "Poliţia Locală este prezentă, cu efective proprii, în toate zonele aglomerate ale municipiului, pieţele agroalimentare constituind unul dintre aceste obiective. În zona Piaţa Centrală acţionează, conform unui program stabilit, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale. Oamenii legii verifică modul în care agenţii economici îşi desfăşoară activitatea, conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat remis redacţiei. "Referitor la actele de furt, semnalate de dumneavoastră, menţionăm faptul că, până la această dată, comercianţii din Piaţa Centrală, cei care au reclamat că le sunt furate din bunuri, nu le-au făcut cunoscute asemenea fapte poliţiştilor locali. De asemenea, trebuie precizat faptul că în Piaţa Centrală a oraşului funcţionează Secţia nr. 5 Poliţie, din cadrul IPJ, unitate unde pot fi reclamate aceste acte", se mai arată în respectivul comunicat. "Trebuie menţionat faptul că, în asemenea cazuri, poliţiştii locali au următoarele atribuţii: să depisteze persoanele vinovate, să întocmească actele procedurale de constatare a infracţiunilor în flagrant şi să-i predea pe cei în cauză organelor de poliţie, pentru continuarea cercetărilor, pe bază de proces verbal", mai transmite Poliţia Locală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.