Jump to content

Locuinţe pentru familiile evacuate din case retrocedate


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Locuinţe pentru familiile evacuate din case retrocedate

Familii evacuate din case retrocedate primesc mâine cheile unor noi locuințe. Este vorba de o altă tranșă de locuințe sociale pentru cele câteva sute de familii rămase fără un acoperiș desupra capului după retrocedarea caselor către vechii proprietari, potrivit prevederilor din Legea 10/2001.

 Mâine, pe 12 iunie 2014, la ora 10.00, 21 de familii din Galați vor primi de la primarul Marius Stan cheile de la noile locuințe în care se vor muta. Este vorba despre familii evacuate din casele retrocedate. Momentul va fi marcat în Sala de Protocol a Primăriei municipiului Galați din strada Domnească nr. 38.

După încheierea formalităților de repartizare a locuințelor, primarul Marius Stan va susține o scurtă declarație de presă legată de eveniment.

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Casă nouă pentru gălăţenii ajunşi în stradă

Primarul Galaţiului, Marius Stan, a înmânat ieri personal cheile unor apartamente situate la blocul A4 de pe strada Traian la 13 de familii care rămăseseră fără un acoperiş deasupra capului deoarece au locuit în case care au fost retrocedate proprietarilor conform unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. Primarul Galaţiului a declarat că 21 de solicitări au primit avizul din partea comisiei, îndeplinind cerinţele şi criteriile impuse prin hotărârea de Consiliu Local. Într-o situaţie similară, de a rămâne fără un acoperiş deasupra capului, se mai află 200 de familii sau persoane singure, însă nu toate cererile au putut fi aprobate, deoarece nu au îndeplinit condiţiile. Uşor răcit, primarul Stan a ţinut să fie prezent în sala de protocol a Primăriei Galaţi, unde a dat cheile, în plic, celor care au fost invitaţi ieri, spunându-le să aibă grijă să-şi achite cheltuielile aferente întreţinerii, care în timpul sezonului rece sunt destul de mari, mai ales că blocul are centrale de scară proprii şi la iarnă cheltuielile lunare ar putea ajune chiar la 5-6 milioane de lei vechi. Cea mai emoţionată a fost o bătrână în vârstă de 85 de ani, care a mai fost evacuată de câteva ori din locuinţe ale Primăriei, şi care i-a spus primarului Stan, cu ochii în lacrimi, că nu credea că va mai avea o casă. Rămâne de văzut câţi dintre cei care au primit ieri o locuinţă din partea Primăriei Galaţi vor avea posibilitatea să îşi achite lunar cheltuielile la întreţinere, în caz contrar aceştia urmând să fie evacuaţi din locuinţe, un lucru poate neplăcut, dar normal.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.