Jump to content

O firmă australiană preia managementul sportiv al Oţelului


dcp100168

Recommended Posts

O firmă australiană preia managementul sportiv al Oţelului

Conducerea Fotbal Club Oţelul SA a anunţat în această seară, prin intermediul unui comunicat de presă, că activitatea de management sportiv a clubului va fi încredinţată unei firme din Australia. "Conform înţelegerii, Aspen Alpine Management va asigura servicii de consultanţă şi management sportiv pentru întreaga activitate fotbalistică a clubului nostru, în vederea alegerii unor soluţii eficiente şi construirii unei strategii fezabile pentru sezonul competiţional 2014-2015", se spune în comunicat.

De asemenea, se precizează că acesta este un prim pas al procesului de preluare a clubului de către un grup de investitori în fotbalul internaţional cu care se poartă negocieri.

viata-libera.ro

 

Comunicat de presă

Fotbal Club Oțelul Galați anunță suporterii și publicul larg că a făcut un pas important în vederea asigurării continuității activității sportive la cel mai înalt nivel. Clubul nostru a ajuns la un acord de colaborare și consultanță cu Aspen Alpine Management Pty Ltd din Australia, o subsidiară de management a firmei Aspen Alpine Pty Ltd, care este unul dintre acționarii principali ai echipei de fotbal Melbourne Victory FC și ai firmei de avocatură BMA Lawyers, firmă cu mare experiență în domeniul sportului și un mare contractor al Departamentului Emigrării al statului australian. Firma Aspen Alpine a avut un rol principal în a crea din Melbourne Victory FC liderul fotbalului australian, fiind echipa cu cel mai mare profit și cei mai mulți suporteri.

Conform înțelegerii, Aspen Alpine Management va asigura servicii de consultanță și management sportiv pentru întreaga activitate fotbalistică a Clubului nostru, în vederea alegerii unor soluții eficiente și construirii unei strategii fezabile pentru sezonul competițional 2014-2015. „Angajamentul presupune că Aspen Alpine Management va gestiona întreaga activitate a Clubului. Concret, compania va realiza și un audit sportiv la Club și va avea un cuvânt de spus în alegerea antrenorului, formarea lotului și stabilirea strategiei de abordare a următorului sezon competițional”, declară Lucian Ciofoaia, Administrator Special al Clubului.

Realizarea acestui audit de către Aspen Alpine Management este un prim pas în procesul de preluare a Clubului de către un grup de investitori în fotbalul internațional, cu care Clubul poartă negocieri. Precizăm că, deocamdată, Clubul nostru nu are mandat de a face publică identitatea grupului de investitori, dar va anunța suporterii și publicul larg imediat ce acest lucru va fi posibil. Managerul firmei de consultanță va începe chiar de mâine activitățile preliminare pentru pregătirea Clubului în vederea participării în următorul sezon competițional. O conferință de presă cu directorul firmei Aspen Alpine Management și conducerea Clubului va avea loc în următoarele zece zile.

Conducerea Fotbal Club Oțelul Galați

Link to comment
Share on other sites

Asta nu inseamna (inca) aparitia unui investitor. Vis-a-vis de studii, audituri si alte "proiecte" care doar toaca bani (sau in cel mai bun caz nu aduc bani) - sanatate si fericire. Ramane intrebarea: unde sunt banii?

Link to comment
Share on other sites

Florin Burhala ar putea fi posibilul viitor acţionar la Oţelul Galaţi
Informaţiile disponibile online despre Aspen Alpine Management Pty Ltd sunt foarte puţine, în schimb despre BMA Lawyers şi Melbourne Victory FC se găsesc mult mai multe informaţii. Studiind datele despre companiile menţionate în comunicatul oficial al Fotbal Club Oţelul Galaţi ne atrage atenţia un nume românesc din conducerea companiilor australiene. Este vorba de Florin Burhala, un avocat australian de origine româna în vârstă de 46 de ani, plecat legal din România cu acordul lui Nicolae Ceauşescu în 1988. El este directorul firmei de avocatură australiană BMA Lawyers precum şi director & acţionar la Melbourne Victory FC. Ar putea fi vorba de o simplă coincidenţă dar originea română şi implicarea în fenomenul fotbalistic din Australia ar putea indica că Florin Burhala poate să fie în fruntea grupului de investitori în fotbalul internaţional, cu care Oţelul poartă negocieri, conform declaraţiilor lui Ciofoaia.
P.S. Contul oficial de twitter al lui Florin Burhala confirmă afecţiunea acţionarului de la Melbourne Victory FC pentru Oţelul Galaţi printr-o postare din 20 mai cu îndemnul "Hai Oţelul!". Se pare că avocatul australian a fost pe Arena Naţională la meciul Steaua - Oţelul din ultima etapă din liga I. Postarea poate fi văzută aici twitter.com/.../1
Mai multe detalii despre Florin Burhala aici www.revistafelicia.ro/.../

(comentariu foarte documentat de pe dunareabatrana.ro)

Link to comment
Share on other sites

Omul din spatele afacerii australienilor cu Oţelul

Gruparea roş-alb-albastră a anunţat, ieri, prin intermediul unui comunicat oficial, că a ajuns la un acord de parteneriat cu Aspen Alpine Management Pty Ltd. În spatele întregii afaceri se află Florin Burhala, un avocat australian de origine română, în vârstă de 46 de ani. Burhala, care a asistat pe Arena Naţională la partida Steaua - Oţelul 2-2 (în ultima etapă a sezonului precedent), este directorul firmei de avocatură australiană BMA Lawyers şi director – acţionar la FC Melbourne Victory.

Înţelegerea prezentată dintre compania australiană şi FC Oţelul poate fi pasul premergător către aducerea unor noi investitori. În plus, conform unor surse din cadrul clubului, un alt grup străin de firme se interesează de preluarea acţiunilor!

Cert este că firma australiană se va ocupa de partea sportivă la gruparea roş-alb-albastră, ceea ce înseamnă că Narcis Răducan are şanse extrem de mici să fie păstrat în conducere.

De remarcat faptul că Melbourne Victory, prin intermediul BMA Lawyers, are trei parteneriate cu alte cluburi din lume: cu FC Liverpool, la nivelul Academiei de Copii şi Juniori, cu Tasmania Victory League, club sponsorizat şi organizat de către compania lui Burhala, plus Tianjin Teda (China), considerat gruparea soră a celor de la Melbourne Victory.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

chiar voiam sa spun...nu am prea gasit aceasta firma prin australia. sunt alpine, sunt aspen, sunt management...dar, toate trei la un loc sa formeze un nume de firma....Nu ! Poate ma insel, dar este un balon de sapun!

Link to comment
Share on other sites

Florin Burhală: “Vrem să fim siguri că nu dispărem ca şi club la 50 de ani!”

După comunicatul lansat ieri de conducerea Oţelului, Dunărea Bătrână, cu ajutorul cititorilor noştri fideli, v-a dezvăluit faptul că Florin Burhală este reprezentantul Aspen Alpine Management Pty Ltd, companie care doreşte să se implice activ la Oţelul în viitorul apropiat. Avocatul care va îndeplini rolul de consultant pe probleme sportive şi manageriale şi-a explicat planul în 3 faze prin care doreşte să readucă Oţelul în prim-planul fotbalului românesc. În rândurile de mai jos puteţi citi un interviu al lui Burhală acordat în exclusivitate celor de la ziare.com:

Florin Burhală: “Voi oferi ca reprezentant al firmei noastre consultanță în toate aspectele - sportiv și managerial. Așa cum știți, clubul este în insolvență deci această consultanță va fi o colaborare a echipei mele cu Administratorul Special și cel Judiciar.

Nu i-am întrebat pe cei de la Oţelul de ce au luat legătură cu noi, însă bănuiesc că datorită implicării noastre și posibil în particular a mea, în fotbalul din Australia și a experienței de a aduce o echipă care în momentul preluării era în roșu, iar acum este cea mai profitabilă echipă din fotbalul australian (N.R. Melbourne Victory FC). Ceea ce sper să reușesc să conving pe toată lumea este că așa ceva este posibil și aici, însă nu dacă operăm în vid la infinit. FRF și LPF sunt cei ce vor trebui să ne creeze spațiul necesar succesului. Compania pe care o reprezint va oferi consultanță în toate aspectele organizării și activităților clubului.

Avem un plan în trei faze. Faza inițială este cea de stabilizare a clubului și due diligence cum se spune la noi. Avem două scopuri aici, primul de a pregăti echipa pentru noul campionat (cu tot ce implică - jucători, antrenori, cantonament și relații cu toate părțile care au un aport pentru club și aici mă refer la fani, guvern local, LPF și FRF), precum și o evaluare în detaliu a situației financiare actuale a clubului;

Faza a doua va fi cea mai lungă: de stabilizare financiară a clubului și scoatere din insolvență;

Ultima fază va fi cea de finalizare din punct de vedere a ownershipul (cine va fi proprietarul clubului). Noi suntem realiști și știm care este situația în fotbal la nivel mondial, nu numai aici. În Grecia, Italia, Anglia și lista poate continua, sunt multe cluburi de vânzare și jucători neplătiți. Nu au inventat românii sistemul. În momentul în care clubul este stabil atunci vom explora care este cel mai propice model de ownership al clubului care să implice oameni care sunt interesați de fotbal și club în așa fel încât să fim siguri că nu dispărem ca și club la 50 de ani și vom prinde (nu eu!) aniversarea de 100!

Firma noastră nu este plătită decât dacă avem un succes așa că am venit să obținem un succes și să ne implicăm pe durată și nu să dăm un tun cum înțeleg că se spune pe aici. Din punct de vedere managerial ar fi greșit să le dau celorlalte echipe avertisment referitor la "bugetul de bătălie"!

Primul meci în Cupă (N.R. Cupa Ligii) este pe 19 iulie și campionatul începe la scurt timp. Normal, staff-ul tehnic, echipa, cantonamentul, etc. sunt primele lucruri în lista mea de to do! Ştiu mai multe despre campionatul românesc decât își închipuie lumea. La nivel de Federație am avut mici legături și vreau să folosesc această oportunitate să mulțumesc public Federației pentru sprijinul acordat cadidatului nostru la alegerile din Comitetul Executiv al FIFA.

Sper că implicarea mea în fotbal să crească această colaborare deoarece, deși în Australia avem o istorie de numai 10 ani în fotbalul profesionist, am avut, în Australia, ocazia să vedem și punctele rele și cele bune și ne-a ajutat să punem pe picioare un campionat solid, unde nici nu se discută problema de jucători neplătiți și așa mai departe! Așa ceva sunt sigur că poate fi implementat și aici.  Din păcate, sunt multe lucruri care nu au o imagine bună, însă mai peste tot trebuie mai întâi să cazi în fund ca să te poți ridica (la noi se zice "you have to hit bottom to get up"). Problema aici, în opinia mea, este că am căzut în fund, însă în loc să ne ridicăm, ne ridicăm un pic și cădem la loc. Sper să pun măcar o cărămidă spre acea ridicare la care speră fiecare.

De ce o echipă de aici? Pentru același motiv pentru care mi-am adus copiii aici la școală pentru un an și anume încă sper că se poate face ceva. Mulți îmi spun că sunt nebun! Mai vedem. Oricum, țara unde te-ai născut și simțul de apartenență (chiar dacă aduce dureri cu el) nu poate fi luat de nimeni. M-am întâlnit cu Narcis și am discutat în detaliu situația. Am fost foarte plăcut impresionat de profesionalismul său și dedicația lui pentru club. M-am întâlnit cu toți oamenii cheie din club însă, ca să se lămurească odată pentru totdeauna - nu m-am întâlnit, nu îl cunosc și nu am făcut niciodată business cu Dl. Adamescu.

Așa cum am declarat în comunicatul de presă, sper ca în zece zile să putem să discutăm în detaliu despre echipa noastră. Sper să aducem jucători din Australia la Oţelul. Însă, precum Gică Hagi, cred în jucătorii noștri, și cred că trebuie să avem un sistem bun de tineret, iar cei din afară trebuie aduși ca ultimă soluție și pentru a ridica nivelul nu pentru a lua locul unui jucător local. Am văzut ce au făcut ungurii la Pușcaș Academy cu ajutorul guvernului, așa că e clar că se poate, voință trebuie să existe. Nu îmi place să spun ceva cuiva și să aflu după aceea că nu pot să îl îndeplinesc. Cu atât mai mult să promit suporterilor! Sper ca acțiunile să vorbească mai mult decât orice promisiune. Sper să îi cunosc pe fani, iar ei să stea alături de echipă și club, asta este cel mai important. În viziunea mea, ce trebuie să știe românii este că indiferent de cine este proprietarul unui club, clubul în sine - și anume fanii și echipa și tot ce înseamnă acel club - este mai important decât orice altceva.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Florin Burhală: “E posibil să preluăm clubul de la TNG”

Lider Sportiv de la Pro FM-Lider FM a găzduit un interviu în exclusivitate cu Florin Burhală, reprezentantul companiei australiene (Aspen Alpine Management Ltd.) care a preluat managementul sportiv de la Oţelul. Interviul poate fi citit integral mai jos:

Cum aţi intrat în contact cu Oţelul, cine a fost omul de legătură?
Andrei Rusu. Am avut mai multe relaţii cu Oţelul înainte de a se întâmpla ce s-a întâmplat, prin el am intrat în legătură cu cei de la club.

Aţi urmărit activitatea Oţelului înainte de această colaborare?
Da, sigur că da, nu numai a Oţelului, toată Liga I.

În ce stadiu de implicare la Oţelul se află compania pe care o reprezentaţi?
La ora actuală lucrăm împreună cu dânşii, am format un buget, am ajutat prin contactele pe care le avem cu diferiţi agenţi, impresari, pentru a aduce jucători, am ajutat cu “know-how”, să se găsească o echipă de antrenori şi aşa mai departe.

Participaţi personal în vreun fel la campania de transferuri din această vară, aţi recomandat jucători anume?
Da, da, am recomandat şi noi jucători, dar decizia finală este a antrenorului, nu a noastră. El este profesionistul care se ocupă de ramura respectivă.

Cum vedeţi noul proiect început la Oţelul în acest moment?
Deocamdată lucrurile merg bine, se poate şi mai bine, totul depinde nu numai de Oţelul cât şi de Liga Profesionistă şi de celelalte echipe. Aşa cum ştiţi sunt probleme şi la celelalte formaţii.

Ce şanse sunt ca în viitor firma pe care o reprezentaţi să preia clubul de la TNG?
Este posibil să preluăm clubul de la TNG, este un proiect de durată, noi vom lua decizia la sfârşitul acestui an, sperăm să fim într-o situaţie în care să preluam clubul.

Sunteţi intersat să şi investiţi la Oţelul, nu doar de partea cu management sportiv?
Corect, corect, mai întâi suntem noi în “marketul” acesta şi trebuie să vedem care este situaţia şi dacă se poate face o investiţie de succes.

Cam care ar fi condiţiile de îndeplinit să vă alăturaţi financiar?
În primul rând să vedem că planurile se respectă, să vedem colaborare din partea Ligii Profesioniste şi a Federaţiei. Situaţia este destul de instabilă, nu numai la Oţelul, toate celelalte au probleme financiare. O ligă are nevoie de mai multe echipe, nu cum cred cluburile de pe primele locuri că pot face o divizie cu trei-patru formaţii.

Cum vedeţi şansele Oţelului să se salveze de la retrogradare în acest sezon, în condiţiile în care au plecat foarte mulţi jucători?
Noi facem tot ce putem, jucători au plecat de peste tot, nu numai de la Oţelul.

Da, dar Oţelul conduce la acest capitol în Liga 1, are cei mai multi jucători plecaţi, cam 20 la număr!
Da, din punctul meu de vedere nu înseamnă mare lucru. Foarte multe echipe trec prin asemenea lucruri. Noi avem o echipă nouă de antrenori, este o echipă foarte bună. Am introdus sisteme şi proceduri la club precum în Occident, nu ce existau înainte. Mediul există pentru a avea succes, ce o să fie e greu de spus. Noi la ora actuală avem stabilitate, oameni care ştiu ce fac în cadrul clubului.

Ce obiectiv aveţi cu Oţelul, unde vedeţi echipa în următorii cinci ani, dacă lucurile se desfăşoară cum vă doriţi?
Dacă se desfăşoară lucrurile cum dorim, sperăm să jucăm în cupele europene.

Este un obiectiv stabilit ca în următorii ani Oţelul să joace în cupele europene?
Normal!

Să ne aşteptăm pe viitor la schimburi de jucători pe axa Galaşi-Melbourne?
Este posibil, da este posibil!

Aţ urmărit echipa, sunteţi mulţumit de lotul actual?  
Am fost cu echipa în cantonament în Slovacia, am fost la antrenamente, la meciul din Cupa Ligii cu Ceahlăul. Lucrurile merg, dar este mult de muncă. Am avut un presezon foarte scurt din cauza Cupei şi pentru că iarna se întrerupe campionatul. Normal că nu suntem unde am vrea, pentru că mai este de muncă, dar toate celelalte echipe sunt în aceeaşi oală cu noi.

Ce mesaj le transmiteţi suporterilor care privesc cu dubii acest proiect?
Sper ca prin fapte să înţeleagă că tot ce facem este pentru a salva echipa. Cei care sunt la club trebuie să ştie că suporterii sunt al 12-lea jucător şi îi rugăm pe fani să fie alături de noi.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Burhală explică de ce s-a retras de la Oţelul

Avocatul australiano-roman care detinea o firma de consultanta sportiva si care intrase in parteneriat cu TNG-ul in incercarea de a aduce pe linia de plutire clubul Otelul, s-a retras acum cateva saptamani , fapt anuntat si in momentul in care Ciofoaia si-a dat demisia.
Burhala a oferit cateva motive pentru care nu a reusit sa faca din Otelul un model de succes.
„O mare parte dintre oamenii implicati acum in fotbalul din Romania sunt persoane care nu cauta decat sa se imbogateasca pe cai mai mult sau mai putin legale. Eu nu vreau sa fac parte din aceasta patura de oameni care cauta notorietate si sa se imbogateasca rapid“.
Chiar daca nu o spune pe sleau, Burhala ii acuza astfel pe actionarii Otelului ca vor sa scoata bani fara a investi si fara a avea rabdare.

fcotelulgalati.info

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.